***LIVET EFTER 70***

Välkommen hit! Jag som skriver här heter Ingrid och jag bor på Gotland. Min blogg handlar mest om hur livet blev här på Odvalds utan min Åke, som lämnade mig 8 februari 2012. För första gången i mitt liv lever jag nu ensam och det har onekligen sina sidor. I min blogg hittar du också bokrecensioner, recept och foton och så en och annan nyhetskommentar, speciellt om det händer något på Gotland. Jag hoppas att du ska trivas här och vill komma tillbaka och jag blir väldigt glad om du tar dig tid att lämna en kommentar!

Mitt första ”riktiga” jobb

15 kommentarer

Solen lyser och egentligen borde jag ha passat på att gå ut, men fastnade vid datorn, där jag förgäves har försökt skriva ut avier på årets medlemsavgifter för SPF. Jag fick ge mig till slut och väntar nu på svar från supporten.

Nu börjar det mulna till, så vi får väl se om det blir någon Klinterunda lite senare. I eftermiddag ska jag åka med Claudio till Visby, för den nybildade italienska vänföreningen Amici dellÍtalia – Italiens vänner Gotland, ska ha sitt första möte. Det ska bli spännande! Jag är dessutom deras medlem nr 1, eller jag var i alla fall den första som betalade in medlemsavgiften, så Eva hävdade att jag måste vara med. Länken går till deras facebooksida, men det ska bli en hemsida också, som är under uppbyggnad (av Gaetano).


På en annan facebooksida fick jag se den här bilden häromdagen och har fått tillstånd att lägga ut den även i bloggen. Där i den lilla Pressbyrån hade jag min första riktiga anställning. Förut hade det bara rört sig om sommar- helg- och kvällsjobb förutom ett år som hembiträde.

Jag fick anställning där efter att jag gått en ett-årig kontorskurs och på våren 1960 installerade jag mig i den lilla kuren. Min chef, Anna Nilsson, finns inte med oss längre, men hon var trots sin ganska barska framtoning, som till en början skrämde mig, en väldigt snäll och duktig läromästare. 15 år senare var hon till och med och hushållade för min familj när jag var ute och reste tillsammans med min mamma.

Till vänster om kiosken ligger det som i dag är Gymmet, fd Färghandeln och huset till höger är en vanlig villa/fritidshus. Bakom själva kiosken fanns det även telefonhytter där folk kunde gå in och ringa. Jag måtte inte varit så pjåkig som kioskbiträde, för ett halvår senare köpte Pressbyrån en liten kiosk som låg på Norra Kustvägen, rev den och byggde det som i dag är Klinte Kiosk o Spel och när den var klar fick jag anställning som föreståndare där. Nu blev min karriär som kioskföreståndare ganska kort, för jag slutade när Eva skulle födas och sen var det gården och korna som gällde.

Trevlig fredag!

Nog är det så att man har fullt upp även som pensionär och det är inte många dagar som är helt blanka i kalendern, men den här torsdagen är en sådan dag.

Trots ”ledigheten” steg jag upp ganska tidigt. Det har varit en solig och fin dag och nu märker man verkligen att dagarna börjar bli längre, speciellt på kvällarna. Nu är klockan snart tre och det är ännu solsken.

Efter frukosten och lite pyssel gav jag mig iväg ut på en promenad. Nu är nästan all is borta på vägarna, så det är halkfritt och bra, en aning slaskigt, men det är bättre än is.

Det hade inte hänt så mycket med kejsarolvonet sedan förra gången jag kollade det.

Sandaån är full av vatten

Vy över hamnen från Warfsholmsbron

På väg in mot samhället igen

Efter lunchen har jag suttit i köket med min laptop och daterat. SPF:s hemsida behövde en uppdatering igen. Jag har inte helt klart för mig hur de tänkt sig att den ska läggas upp, så jag testar och ändrar lite hit och dit. Det blir nog bra till slut!

Ha en skön fortsättning på torsdagen!

Nej, nej! Tro för all del inte att det strulade med revisionen i dag. Jag fick godkänt och herrarna undertecknade både revisionsberättelsen och resultat o balansräkningen, så jag får nog vara kvar ett år till.

Det som strular sedan en tid tillbaka är tillägget WP Social Blogroll och bloggarna i högerlisten uppdateras inte vid nya inlägg. Det har ju varit så behändigt att kunna se så fort någon av bloggvännerna uppdaterat. Nu är listan helt död!!

När jag går in på sidan för inställningar av tillägget har det nu tillkommit en sida där samtliga bloggar och hemsidor jag vill länka till är markerade med meddelandet till höger. Det verkar som om det är något skumt med Googles rss-läsare.

Men funkar inte det ena, för man försöka med något annat. Skam den som ger sig! Nu använder jag Feedly i stället. Jag har lagt in länkarna till alla bloggar och hemsidor jag vill ha koll på och så har jag gjort en genväg till sidan, så det är lätt att gå in där och leta efter uppdateringar någon gång om dagen. Så jag har koll på er mina bloggvänner!

Godnatt!

Nu är jag redo

10 kommentarer

Det är en gråmulen dag, men milt och ute på vägen smälter isen mer och mer och det är väldigt blött. Hoppas att den smälter bort helt innan det fryser på igen.

Jag har pysslat med lite av varje på förmiddagen och bland annat förberett mig inför eftermiddagens besök av två revisorer från SPF. Nästa vecka har vi årsmöte, så det vill till att jag skött mig under 2016 om jag ska få förnyat förtroende. Nu kör jag bokföringen på data, så några felräkningar ska det väl inte inte vara, men det kan ju finnas annat att ha synpunkter på.

Pärmarna är framplockade och väntar på genomgång

Lite nervöst är det!

Härligt vinterväder

16 kommentarer

Jag sov väldigt gott i natt och vaknade inte förrän mobilen pep till. I dag hade jag ingenting särskilt mig för på förmiddagen, så jag låg kvar en god stund innan jag masade mig upp.

Södra Kustvägen

Stilla, ett par grader kallt och solsken, det är med andra ord ett härligt vinterväder i dag och jag passade på att ta mig en förmiddagspromenad när frukosten var avklarad, men den blev inte så lång, för i eftermiddag ska jag på Kupan och jobba och håret behöver snyggas till.

Ha en skön tisdag!

Jag fick godkänt!

16 kommentarer

I dag blev det tidig uppstigning, för jag skulle vara i Visby redan halvtio och startsträckan är ganska lång numera. Jag har vant mig vid att få dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro och bläddra i GA och lösa sudokut innan jag tar i håll med något annat på morgnarna och så ville jag ju ha det i dag också, så det var bara att masa sig ur sängen när mobilen pep, trots att jag sovit väldigt dåligt.

Det är väl larvigt och omoget, men att gå till tandhygienisten är det absolut värsta jag vet och i natt har jag legat och funderat över hur många hål hon skulle hitta, trots att det är ytterst sällsynt med hål numera.

Där kändes det ojämnt och vasst, där ömmade det lite i tandköttet och där var det en konstig kant, det var säkert något hål!

Så gick tankarna där jag låg och vände och vred på mig.

Att gå till tandläkaren, tycker jag inte gör så mycket, för då vet jag ju vad som väntar och jag är inte speciellt rädd för det och tar till exempel aldrig bedövning. Den lilla stund av smärta man får av borren står jag ut med. Men när jag ligger där i stolen hos tandhygienisten vet jag ju inte alls hur domen kommer att bli. Det är den ovissheten som är jobbig!

Jag hade en sömnlös natt totalt i onödan, för i dag fick jag verkligen godkänt och vi skiljes åt som de bästa vänner när jag var klar. Inte någon rynkad panna, inga bekymrade ögon, utan bara ett stort leende mötte mig när jag sa adjö.

- Då ses vi igen om ett år!

Årets värsta undersökning var avklarad och det var med lätt hjärta jag stängde dörren efter mig och gick därifrån.

Jag hade ett ärende på Östercentrum och när jag ändå var där gick jag givetvis in på Siesta och beställde en kopp kaffe och smörgås. Ingen räkmacka den här gången, utan en laxsmörgås och den smakade bra den också. Det är grått och trist väder i dag, så jag hade inte lust att ta någon promenad i Visby, så när jag ätit färdig körde jag direkt hem.

Trevlig måndag!

Vinterblomning

18 kommentarer

Jag stjäl både bloggidé och rubrik från Susie på Stjärnarve. Hoppas att du inte tar illa upp Susie! Jag har precis som hon fotat mina blommande växter, men bara krukväxterna. Tulpanbuketten struntade jag i, för den visade jag ju igår.

Här har jag missat en tomte när jag julade av

I julgruppen blommar ännu den vita julstjärnan

Amaryllisen i köksfönstret är lite blek i färgen, men den har haft många klockor

Begonian ger sig inte. Den har blommat jättelänge

Orkidén jag fick förra hösten blommar ansen och bakom den står en flamingo
Flamingon är ett skott av en som vi fick av Carina och Bosse första julen på Odvalds

Det är ganska grått i dag och det har kommit några snöbyar. Det kom förresten lite redan igår kväll när Gaetano skjutsade mig hem från Stenstugu och det har blivit påfyllning nu på förmiddagen. Mig gör det inte så mycket, för jag ska på ett kaffekalas i eftermiddag hos en av grannarna, så jag behöver bara gå en lite bit, men i morgon vill jag ha fint väder, för då ska jag till Visby och tänker köra. Det årliga besöket hos tandhygienisten väntar och tiden passar dåligt in med busstidtabellen och dessutom behöver jag göra några andra ärenden när ändå bilen går.

Ha en trevlig söndag!

Det kan knappast bli bättre, så här i mitten av januari. Det är ju otroligt så fort tiden går. Jag tycker att man redan börjar märka att dagarna blivit en aning längre. Speciellt på kvällarna!

Den här buketten köpte jag på Konsum igår och den artar sig fint

I morgon är det den 15 januari och därmed även Tulpanens dag och visst har jag köpt mig en tulpanbukett. Det blir årets tredje, men de två första var presenter. Det är härligt att få in lite vår i vardagsrummet.

Det är inte mycket snö kvar på Barkan

Efter lunch gick jag ut på en promenad och det var helt ljuvligt skönt, men Vallekvior var hal på sina ställen så jag gick Barkan en bit för att kunna ta ut steget utan att vara rädd för att halka. Sen fortsatte jag ut på samhället och var inne på Konsum och köpte ett par tulpanbuketter till. Jag är bjuden till Eva på lammgryta i kväll och till en granne på eftermiddagskaffe i morgon och vad kan var lämpligare än att ha med tulpaner till värdinnorna.

Trevlig helg!

Gummilstövlar och hemskt slå slabbigt och blött... Så skrev jag i gårdagens inlägg (jag har rättat till det) och jag måste säga att det inte är slarv. Jag läser allting många gånger innan jag publicerar, men ändå slinker såna här skrivfel igenom den ena gången efter den andra och jag ser dem ofta inte förrän någon eller några dagar senare. Det kanske är dags att sluta blogga och dra sig tillbaka från offentligheten? Eller behöver jag kanske nya glasögon? Alternativet vore att skaffa en korrekturläsare, men det verkar som om inte ens tidningarna har råd med det längre, för i pressen kan man läsa många konstigheter.

I dag borde jag ju egentligen helt avstå från att skriva något, för den här Tjugondedag Knut är det inte bara den sista juldagen, utan dessutom fredagen den 13:de. Nu är jag inte speciellt skrockfull, men Åke ville aldrig göra någonting speciellt just de här dagarna på året. Då kunde det gå illa! Det är ju tur att de inte infaller så många gånger under ett år. Det kan röra sig om 1-3 ggr och 2017 blir det 2 gånger, i dag och fredagen den 13 oktober.

Att det är många som är skrockfulla och lite extra försiktiga den här dagen skvallrar kanske Trygg-Hansas statisk om: Enligt en omfattande olycksgranskning inträffar nästan sju procent färre skador under fredagen den 13:de än under en genomsnittlig dag och tre procent färre skador fredagen den 13:de än under en genomsnittlig fredag.

Nu ska jag se om jag kan lyckas kasta ut mattorna och dammsuga utan att olyckas. Det är en dag med en blek januarisol och det blåser inte så mycket, så sen tar jag mig kanske en promenad. Om jag nu vågar för halkan!

Trevlig fredag!

Jag skulle haft gummistövlar…

8 kommentarer

…på min torsdagspromenad, för det var hemskt så slabbigt och blött det var på vägarna!

Med stormen igår kom det inte bara regn, utan också en massa snöblask och innan jag gick till sängs tittade jag ut genom fönstret och då såg det ganska vitt ut på marken och i morse vaknade jag vid sju-tiden av att det pågick snöröjning. Så jag blev verkligen förvånad när jag kom upp och tittade ut och såg att nästan alla snö redan smält bort på vägen utanför mitt fönster, men konstigt nog var det fullt av snö i min uppfart, så det var ett drygt jobb att skotta bort alltihop. Skopan blev full av blötsnö så fort man satte ner den. Tur att det inte är så stor bit.

Förutom snöskottning så har jag hållit på med lite daterande för SPF på förmiddagen. Vårt nya program för 2017 är färdigt, så det har jag lagt in. Om du klickar på bilden kommer du dit och kan läsa om vad vi tänker roa oss med det här året. Vi har årsmöte den 27 januari och då delar vi ut programmet till alla medlemmarna.

Ännu är jag inte helt överens med det nya systemet som vi ska jobba i. Hemsidan går väl an, även om jag tycker att den förra var mycket snyggare, men medlemsregistret verkar vara väldigt svajigt. Det händer lite olika saker från gång till annan och de manualer vi har fått ut överensstämmer inte med verkligheten, så man får testa och testa och gissa sig fram och det känns inte helt bra. Det är tur att jag redan är så gråhårig!

Fram på förmiddagen tittade solen fram, så efter lunch gick jag ut på en Klinterunda, men det var väldigt blött överallt. Jag fick nästan vårkänslor där jag skuttade fram mellan vattenpussarna.

Trevlig fortsättning på dagen!