***LIVET EFTER 70***

Välkommen hit! Jag som skriver här heter Ingrid och jag bor på Gotland. Min blogg handlar mest om hur livet blev här på Odvalds utan min Åke, som lämnade mig 8 februari 2012. För första gången i mitt liv lever jag nu ensam och det har onekligen sina sidor. I min blogg hittar du också bokrecensioner, recept och foton och så en och annan nyhetskommentar, speciellt om det händer något på Gotland. Jag hoppas att du ska trivas här och vill komma tillbaka och jag blir väldigt glad om du tar dig tid att lämna en kommentar!

Minnesanteckningar – Juni

55 kommentarer

26. Blixtar och dunder, 9 mm regn och strömavbrott på hela ön, så har vi haft det i natt. Idag har varit ca 25°, men mulet till och ifrån och det har känts åskkvalmigt. På fm fick jag några trevliga telefonsamtal och en stunds grannsnack och i em har jag lyssnat på Annika Lantz, hon är inte någon stor favorit och inledde tramsigt som vanligt och då hade jag svårt att hålla mig vaken. Sen ändrade hon ton när hon talade om sin man och sin cancer och då vaknade jag till igen, betyg: 7/10

25. Det kom en åskskur igår, 5 mm fick vi, men kvällen var solig, varm och skön och mycket trevlig. Idag har det varit sol och snudd på 30°. Jag har inte gjort speciellt många knop och efter lunch har jag lyssnat på Sommar i P1 med David Lagerkrantz. Han var otroligt bra och spelade skaplig musik också, betyg: 9/10. Det blev en givande stund i skuggan.

24. Inlägg: Glad Midsommar! – Brexit

23. En varm och fin sommardag. Jag tvättade en maskin och gick en promenad på fm. Jag gick upp till Klinte kyrka och tittade till graven där och sen fortsatte jag över Bönders och Valle. På em läste jag ett tag och så tog jag bilen och åkte och handlade och var på Fröjel kyrkogård.

22. Inlägg: Malva och ormspott

21. Solen visade sig lite svagt på fm och då tog jag mig en promenad, men på em har det varit mulet, men inget regn. Jag ”daterade” ett tag och så läste jag. Jag har börjat på ännu en bok av Jojo Moyes, Etthundra mil. Vad jag tyckte om den förra, Sista brevet från din älskade, kan du läsa HÄR.

20. Molnigt då och då på förmiddagen, men i stort sett en fin sommardag.
Pyssel inne och ute på fm. Kupan i Klintehamn på em.

19. En varm och skön söndag. Jag röjde upp i täppan lite efter fredagens regnväder på fm och så lagade jag lunch, för jag skulle få gäster. Krister och Thomas kom och hälsade på och jag bjöd på pannbiff med stekt lök och jordgubbspaj till efterrätt. De åkte upp till kyrkogården med blommor från sin trädgård när vi ätit och sen kom de tillbaka och drack eftermiddagskaffe innan de åkte tillbaka till stan. När de lämnat mig satte jag mig ute på framsidan och läste.

18. 22 mm till var det i mätaren i morse och så har det kommit några till i skurar under lördagen. Det har blåst hemskt och en kruka med plantor hade blåst ner från hörnhyllan på framsidan. Den går nog att rädda, men den blev ordentligt decimerad. På fm tittade Eva in en stund och i em har jag varit och handlat och så det vanligt lördagspysslet med korsord och melodikryss.

17. Jag trodde ju att det skulle bli mera regn igår, men vi fick nöja oss med de 14 mm som kom på morgonen. Idag har det dock varit mulet hela dagen och SMHI varnar för stora regnmängder i kväll/natt. Jag pysslade med lite av varje på fm och så var jag och jobbade på Kupan i Klinte på em och när det var dags att åka hem hade det börjat regna och nu är det redan 10 mm i mätaren. SMHI kanske har rätt den här gången. Uppdatering 23.00: tömde mätaren på 25 mm.

16. Inlägg: Äntligen regn och mer ska det bli

15. En varm och skön sommardag, men blåsigt, blåsigt. Jag skulle lämna bilen för service idag, så redan vid ½9-tiden fick jag mig en promenad från Preem och hem. På fm satt jag ute och läste en stund och så städade jag köket, putsade fönstret och satte upp rena gardiner. På em blev det ännu mera läsning och sen en ny promenad, för att hämta bilen på verkstaden. Jag tog en sväng in på ICA och köpte jordgubbar från Källunge. Mycket goda! Mycket godare en Stenhuses, som var en stor besvikelse när jag provade dem förra veckan.

14. Sol och 16-17 grader varmt, men förfärligt blåsigt. Jag tog vara på tvätten och gick en promenad på fm. På em låg jag i solstolen en stund och läste i Gösta Hassellöfs bok om Norpargränd. Den fick jag låna av Göran och Vonna igår.

13. Inte blev det något regn igår och idag har solen lyst från en i stort sett molnfri himmel, men det har bara varit 15-16 grader varmt. På fm var jag och handlade och tvättade en maskin. På em var jag hos Vonna och fick en trevlig pratstund och gott kaffe.

12. Inlägg: Det mulnar till….

11. Blåsigt och ganska kyligt. Satt i köket på fm och löste korsord och sedan Melodikrysset, som jag för en gångs skull klarade. På em har jag läst färdigt Jojo Moyes‘s bok Arvet efter dig. Mycket bra!

10. Jag hade ju hoppats kunna rapportera om ett ordentligt regn, men förväntningarna kom på skam, vi har fått ynka 2mm, så det är bara att sätta igång med vattenkannan igen. På morgonen hade jag ett samtal med min läkare på osteoporosmottagningen och senare på fm fredagsstädade jag och gick en promenad. I em har jag suttit och läst och sett på tv. Jag försökte sitta ute och läsa, men det var för kallt. :twisted:

9. Strålande sol hela dagen, men ganska svalt och blåsigt. Klippte gräset och ansade i min täppa på fm och så gick jag en promenad. På em har jag läst och solat. Det är bäst att passa på, för i morgon ska det ev bli regn.

8. Solen visade sig en stund på morgonen och sen på kvällen, men annars har det varit mulet, mycket blåsigt och bara 12-13 grader. På fm mullrade åskan, men det blev ingenting av det och inget regn heller. Jag pysslade med ditten och datten på fm och var på osteoporosmottagningen på em. På promenaden från busstationen till lasarettet kom det ungefär 20 droppar regn på mig.

7. Inlägg: En vända till Visby

6. Sveriges Nationaldag inleddes med soligt väder, men det mulnade till under dagen. Det har bara varit ca 15° och i natt var det snudd på frost. 2,2° stod det på termometern i morse. På fm åkte jag en sväng upp till kyrkogårdarna och tittade in på Stenstugu som hastigast och i em har SPF firat Nationaldagen på Klinteberget. HÄR finns det bilder från eftermiddagen.

5. Det blev en solig fm efter en kall natt. Vi hade bara +4,1&#176 tidigt i morse och idag har det varit 17° som varmast. På fm satt jag ute i solen och läste ut min morsdagsbok, Mari Jungstedt´s Det andra ansiktet. Den var så spännande att jag inte kunde släppa den. På em mulnade det till och då gick jag en promenad runt Warfsholmen.

4. En varm och skön dag, med lite tunna höga moln, så det har ”bara” varit 20-22 grader idag. Fram mot sen eftermiddag försvann molnen helt och det blev strålande solsken igen. Jag har varit ute i stort sett hela dagen. Tog en kort promenad på fm och har suttit ute och löst korsord och läst.

3. 26° och inte alls så blåsigt som tidigare. På fm blev det en lätt fredagsstädning, jag körde en maskin tvätt och tog en promenad. På hemvägen slank jag in till Suderviljan och köpte några plantor. Det är dags att byta ut penséerna nu. I eftermiddag har jag suttit ute och läst färdigt Bombmakaren och hans kvinna . Helt kort kan jag sammanfatta vad jag tycker om den med uttrycket: Mycket snack och lite verkstad.

2. 26° varmt och blåsigt idag också. Jag var på Suderviljan och köpte paradisblomster på fm, som jag varit och planterat på gravarna i Klinte och Fröjel. I eftermiddag har det varit vila i skuggan och läsning och en liten stund i solstolen också.

1. 28° Inlägg: Juni månad börjar….

Jag fortsätter med mitt sommarlov och kör samma upplägg under juni månad som jag gjorde i maj. Hoppas att du hittar något att läsa i min blogg i alla fall och ett och annat inlägg ska jag väl kunna prestera under den här sommarmånaden också.

Trevlig fortsättning på sommaren!

Glad Midsommar! – Brexit

14 kommentarer

Det är molnigt och det där strålande midsommarvädret som SMHI utlovade igår, står de inte alls för idag. Solen tittar fram då och då, men det ska kunna bli åska och regn både idag och senare i helgen. Ja, ja, man får ta det som det kommer och försöka se det positiva i det. Vi behöver ju regn!

Varmt ska det bli i alla fall, så det blir säkert en trevlig kväll på Stenstugu, vare sig vi sitter ute eller inne. Vi ska ha ett knytis och jag ska bidra med ett fat med matjesill och lax.

Annars är det svårt att känna någon riktigt glädje idag efter beskedet att England nu kommer att lämna EU. Igår kväll såg det ett tag ut som om de skulle bli kvar, men så blev inte slutresultatet. Inte för att jag helt begriper vad det kommer att innebära för EU, Europa och Sverige, men att framtiden känns väldigt osäker är i alla fall klart. Här är börsen stängd idag, men på övriga europeiska börser är det fritt fall och även i Asien sjunker börserna. Pundet har nått sin lägsta nivå på 31 år. Vad har Cameron ställt till med?

Trevlig helg!

Malva och ormspott

18 kommentarer

Det har varit en solig och fin dag, men som vanligt blåsigt. Jag började dagen med att tvätta håret, men så fick jag höra att grannen klippte gräset, så då passade jag på att ta gräsklipparen när hon var färdig. Gräsmattorna har börjat grönska lite efter regnet och det var ganska ”tofsigt” så det behövde snyggas till. Det är ju snart midsommar och då vill man ju ha fint! Frisyren blev inte så tjusig när håret fick torka av sig självt, men det spelar inte så stor roll. Det står ändå som en kvast när man kommer ut i blåsten, hur tjusigt man än tycker att det är när man står där framför spegeln och försöker få stråna att uppföra sig.

Malva på trottoaren utanför ett hus på Donnersgatan

Efter lunch gick jag ut på en promenad och gick runt Warfsholmen. Det är en lagom och trivsam runda. Nu har alla skogsliljor blommat över, men längs dikeskanten var det fullt av gräs och blomstjälkar där ormarna varit. :roll:

Ormspott

För visst är det ormspott, de där vita spottloskorna. I alla fall sa vi så när jag var barn och gå i närheten av snår, som var fulla av spott, vågade man inte. Nu är jag ju lite äldre och visare och när man googlar på ormspott kan man läsa att det är spottstritar som lämnar det där efter sig. Det kan man läsa om på Wikipedia

När jag gått över Warfsholmsbron fortsatte jag ut till Hamnkaféet och beställde en kopp kaffe och en bit mandeltårta. Det var ju synd att jag ätit lunch innan jag gick hemifrån, för de serverade isterband och stuvad potatis idag och det hade varit väldigt gott.

Blåeld

Sillgrisslan och den fina blomsterekan

Jag tror att det är Suderviljan som sköter den här ekan och det gör de med den äran!

Glad Midsommar!

Det regnade i morse när jag vaknade och det kändes helt underbart, men lite konstigt också. Nu har det varit uppehållsväder och solen har dominerat så länge, så jag visste nästan inte hur jag skulle ställa mig till den här nya situationen. Förutom de 2 mm vi fick förra helgen är det på dagen en månad sedan det regnade senast och jag har varit van att börja dagen med att gå runt och titta till växtligheten, plocka och ansa och försöka se efter vilka växter som behövt extra vatten för att klara dagen.

Schersminhäcken har börjat blomma och den doftar underbart gott

Jag gick ut och ställde mig på uteplatsen och tittade mig omkring, rättade till plastslangen från stupröret för att sprida ut nederbörden lite och sen var det bara att gå in igen.

Jag drack mitt morgonkaffe i lugn och ro och när sudokut var klart städade jag av lite. Först fick jag för mig att det var fredag, men det spelar ju inte så stor roll. Man kan lika bra damma och dammsuga på en torsdag och i morgon ska jag förresten till Kupan i Klintehamn och jobba. Visserligen på eftermiddagen, men då kan jag känna mig ledig på förmiddagen i alla fall.

I eftermiddag har jag bakat lite och det kändes nästan lyxigt att rusta inomhus i lugn och ro, utan att känna stress över att man måste ut och promenera eller ligga i solstolen.

Just nu är det uppehållsväder, men för en stund sedan tömde jag 14 mm ur regnmätaren och det ska bli mer nederbörd i kväll och lyxtillvaron lär fortsätta både i morgon och på lördag. Om nu SMHI för en gångs skull har rätt ska vi kunna få en 50-60 mm totalt.

Ha en skön torsdagskväll!

Det mulnar till….

36 kommentarer

….efter en ganska solig förmiddag, så har vi tur kanske det kan komma en skvätt regn i eftermiddag, men hoppet är inte så stort. Jag var ute och vattnade på några kannor igår kväll, men det förslår ju inte långt och gräset är alldeles brunt, så några millimeter regn skulle sitta väldigt bra.

Min hakuro nishiki står vackert rosa mot den blågrå himlen

På förmiddagen gick jag ut på en promenad, för igår satt jag inne hela dagen och även om jag i och för sig hade det trevligt med korsord och läsning blir jag lite ”avmodnes” när jag sitter ensam hela dagen och inte kommer mig för att gå ut, så att jag träffar lite folk.

Idag gick jag rundan över Bönders och Klinte kyrka. Det är ett tag sedan jag gick den vägen, men den är trevlig att gå och så kan jag ju passa på att gå in på kyrkogården och titta till mammas och pappas grav också. Idag var det tur att jag gjorde det, för det behövde fyllas på vatten i lådan.

Det är så många buskar som blommar vackert nu, men jag vet ju inte vad de heter. Det är står i en trädgård precis vid vägkorset vid Bönders och alldeles intill står ett körsbärsträd alldeles fullt av bär. Ännu är de inte mogna, men om ingenting händer kan man nog ta en trevlig paus där om några veckor. :wink:

Klinte kyrka

Min barndoms kyrka där vi ofta gick på söndagarna. Eller ofta och ofta? Det kanske var att ta i, men i alla fall då och då. När jag gick i skolan ”pålystes” det när det var familjegudstjänster och då var det i det närmaste obligatoriskt att man skulle gå i kyrkan och så gick vi givetvis dit alla de stora helgerna. Pappa var nog inte så van att gå i kyrkan, men mamma var uppvuxen i ett hem där man gjorde det och farbror Knut, som var en väldigt duktig sångare, var med i kyrkokören och det blev ju ytterligare en anledning att gå dit. Pastorn var en respektingivande man och det var inte tal om att fara omkring som barnen av idag tillåts att göra. Nej, man satt stilla och tyst i kyrkan även om man var liten.

En gång när vi var på en gudstjänst satt min lillasyster och tittade sig omkring och så fick hon ögonen på den korsfäste Jesus.

-Mamma! Vad hänger han där för?
-Schh…det är för att människorna varit elaka mot honom, viskade mamma.

Kyrkklockorna ringde, gudstjänsten skulle börja och prosten kom inskridande i sin långa svarta prästkappa och min syster tittar på honom med stora ögon.

-Mamma! Är det han som vart dum mot han? sa hon högt.
-Schh…Nej det är det inte!

Från bänkraden bakom hördes några försynta fnitter och mamma vred sig i vånda över sin frågvisa och högljudda dotter.

På hemvägen passerade jag flera vackra åkrar prydda med vallmo

Trevlig söndag!

En vända till Visby

20 kommentarer

Idag gick jag upp lite tidigare än vanligt, för jag skulle ta bussen till Visby. Jag hade fått en kallelse till lasarettet för röntgen av ryggen. Solen sken och det var riktigt skönt väder när jag gav mig iväg.

Jag klev av vid busstationen och gick över Klinten ner till lasarettet. De här blommorna, som jag inte vet vad de heter, växer längs ett avsnitt av vägen. Tydligen sprider de sig väldigt, för på en bit av Nygatan finns de på båda sidorna längs husväggarna. De är inte planterade i rabatter, utan växer vilt i springorna mot stenmurarna. Väldigt dekorativa är de i alla fall.

Jag fick vänta ganska länge innan det blev min tur. Något hade tydligen trasslat till sig, för killen som gjorde undersökningen beklagade förseningen så mycket. Genom ett missförstånd hade rätt personal infunnit sig, men på fel plats :?:


När det nu var så fint väder tog jag givetvis en promenad ner i Botaniska trädgården när jag var klar och fick till min glädje se att det vackra näsduksträdet blommar nu. Jag tror att det är första gången jag ser det så rikligt blommande. Det är med det trädet som med våradonisen på Hoburgen, antingen är man en vecka för tidigt eller en vecka för sent ute. (Alla småbilderna är klickbara!)

Man höll på med arbeten i trädgården och den stora rundeln låg nu tom på växter. Rosorna växte gröna och fina, men ännu var det inte många buskar som blommade. Undrar hur man klarar det där med bevattning av alla växterna i parken?

Sen gick jag in en vända på Skoboden vid Kruttornet och köpte mig ett par nya sandaler, för mina gamla börjar bli så fula och så fortsatte jag ner genom Almedalen.

Almedalen är nyrenoverad och vacker

När jag kom fram fick jag se en massa folk i gotlandsdräkt och upptäckte då att man höll på med en tv-inspelning inför midsommar och då stannade jag givetvis till och tittade på. Deltagarna band en midsommarstång och vackra blomsterkransar och sedan reste man stången. Fotografer och män med stora ulliga mickar dirigerade det hela.

De här änderna lät sig inte störas av allt ståhej, utan vilade lugnt i gräset

Sen knogade jag mig uppför alla backarna till Östercentrum för att få mig en kopp kaffe på Siesta innan jag åkte hem. Jag hade i och för sig ätit lunch på lasarettet, men den var inte god, så det satt bra med en smarrig bananpetitchoux som efterrätt.

I morgon väntar en ny vända till Visby och lasarettet. Nu är det osteoporosmottagningen jag ska till. SMHI snackar om regn i natt och kanske i morgon också. Om det ändå vore så väl, men ännu skiner solen från en klarblå himmel. :roll:

Trevlig tisdagskväll!

Juni månad börjar…

26 kommentarer

…på samma sätt som maj slutade – med riktig högsommarvärme. Idag har det faktiskt varit ännu varmare än igår. Vid lunchtid var det 28°, men som tur var lite halvmulet, så det kändes ganska behagligt i alla fall.

På förmiddagen rensade jag och hackade lite i mina rabatter. Det sägs att om man luckrar jorden gör det lika mycket nytta som 10 mm regn. Inte vet jag om det stämmer, men det är ju värt ett försök, för det är otroligt torrt och inget regn verkar det vara på väg. Jag bär på några kannor vatten då och då på kvällarna. Det är bara så mycket så att man håller växterna vid liv, men det förslår ju inte stort.

Svetten lackade och när ryggen började ömma satte jag mig i skuggan och läste en stund. Just nu håller jag på med Bombmakaren och hans kvinna av Leif GW Persson. Jag har kommit halvvägs i den och ännu kan jag inte påstå att den är särskilt spännande, men det kanske kommer…..

Allium i Donnersparken

Efter lunch kom Ann-Marie ut till Klintehamn för att ta en promenad med sin skyddsling Tage och hålla honom sällskap några timmar, medan personalen där han bor hade medarbetarmöte, så då mötte jag upp och gick med dem. Jag går ju nästan alltid ensam på mina promenader, så det är verkligen trevligt att ha någon att gå och småprata med. Varmt var det, speciellt när solen så småningom kom att dominera, men vinden svalkade. Vi var inne på Kupan en stund och kollade läget där och Tage fick en glass och sedan tog vi en promenad ut på hamnen, där vi stod och såg Karlsöbåten lägga ut för dagens sista tur. Därefter gick vi hem till mig och drack eftermiddagskaffe.

Ha en skön onsdagskväll!

Minnesanteckningar – Maj

52 kommentarer

31. Sista dagen i maj och värmen håller i sig. Vädret idag är i stort sett en upprepning av gårdagens med över 25 graders värme. Jag satt ute i skuggan och läste på fm och låg i solstolen en stund. Efter lunch kom ett par grannar in och bjöd på eftermiddagskaffe, så idag har det inte blivit mycket uträttat.

30. Idag har det varit riktigt varmt. När jag gick hemifrån vid 12-tiden för att gå till Kupan och jobba, var det redan nästan 27° och det har blåst en otäck byig vind som rivit och slitit i all växtlighet. När jag kom hem igen gick jag ett antal vändor med vattenkannan.

29. Inlägg: Mors Dag 2016

28. Idag har jag varit på årets bussutflykt med SPF till Norrlanda med omnejd. Vädret har varit växlande med ömsom sol och ömsom moln. Det blev t o m en regnskur just som vi lämnade Norrlanda fornstugor, men då satt vi redan i bussen. Jag måste säga att vi hade tur med vädret! Bilder från dagen finns på föreningens hemsida. Klicka HÄR om du vill se dem.

27. Det har varit mulet hela dagen och bara en 14-15 grader, men något regn blev det inte. På fm gjorde jag en lätt fredagsstädning och såg på prinsdopet en stund. På em var jag och jobbade ett extrapass på Kupan i Klinte.

26. Svalt idag också, runt 15° och blåsigt. Var och plockade liljekonvaljer på fm och var på graven med dem. Hos frissan efter lunch. Klippte gräset och vattnade rabatterna när jag kom hem.

25. Betydligt svalare idag, bara runt 16° och ganska blåsigt. Gjorde lite skrivjobb för SPF och satt ute och läste på fm. Onsdagsträff i Hejde bygdegård på em och ett styrelsemöte med BRF på kvällen.

24. Riktig högsommarvärme med lite över 25°. Plock ute och inne och en stund i solstolen på fm. Ett styrelsemöte med SPF på em. Vattnade rabatterna ordentligt i reklampauserna under Tillbaka till Adensfield när jag kom hem. Jag hinner med tre kannor under varje avbrott.

23. En varm dag med 22-23 grader, men otäckt blåsigt. Pyssel på fm, Kupan på em.

22. Inlägg: Med RK på Stafva Gård

21. En varm och skön lördag. Satt ute och läste och löste korsord på fm. Gick en promenad runt Varvet på em. Pratade med Rut en stund när jag kom hem. Konsert i Fröjel kyrka på kvällen.

20. Inlägg: 20 maj 2016

19. Det var lite mulet på morgonen idag också, men bra mycket varmare än igår. Det har nog varit en 15-16 grader idag. Jag gick en promenad på förmiddagen, handlade kantband som jag skulle ha till en pläd och sydde på det när jag kom hem. På eftermiddagen klippte jag gräset och rensade rabatterna, sen en skön stund i solstolen innan jag satte mig på framsidan och läste.

18. Efter en mulen morgon blev det en ganska fin dag, men lite blåsigt och bara 10-12 grader. Jag gick en promenad på förmiddagen och efter lunch tog jag en middagssuss i solstolen. Nu blir det en kopp kaffe och läsning ett tag.

17. Det har varit mulet hela dagen och bara ca 12° som mest. Mot eftermiddagen har solen tittat fram då och då. Jag har inte gjort många knop idag och i eftermiddag har jag mest suttit och läst.

16. Vi fick 11 mm under natten och idag har det varit mulet och regnat lite till och ifrån hela dagen. Jag har jobbat på Kupan i Klintehamn på em och när jag kom hem var det 7 mm till i mätaren, alltså totalt välbehövliga 18 mm pingstregn.

15. Pingstdagen, 7-8 grader, blåsigt och duggregn till och ifrån. Var på Åkes grav med blommor. Eva bjöd på middag. Bosse o Edoardo processade ved. Det började regna lite ordentligare sent på eftermiddagen.

14. Pingstafton, 7-14 grader. Svårklätt, för det har varit varmt ena stunden och nästa har kyliga dimmoln drivit in. Satt ute på fm och läste. Låg i solstolen en stund efter lunch, men sen mulnade det till och då gick jag en promenad. Fika och läsning på framsidan när jag kom hem igen. I kväll blir det finalen av ESC.

13. Härligt väder, nästan ingen blåst och 17°. Fastnade vid datorn efter frukosten och sen fredagsstädade jag. Efter lunch en skön stund i solstolen, lite läsning och sen en sanering i duschen. Tillbaka till Aidensfield och vattning i reklampauserna.

12. Blåsigt, 15°, bara 3 på morgonen. Planterade pelargonior, husarknapp, petunior och lobelia som jag köpte på Granngården igår. Satt ute och läste Låna är silver, råna är guld. Vilade i solstolen en timme efter lunch och tog sedan en promenad. Fikade på Kupan innan jag gick hem igen. Eurovision på kvällen – Polen är min favorit efter den här andra semin.

11. Blåsigt och bara 12° på fm, sol och lite varmare på em. Strök och pulade med diverse på fm, åkte till Hemse efter lunch och var på Granngården och köpte lite plantor. Planterade Stjärnöga på gravarna i Klinte och Fröjel. Medarbetarmöte på Kupan på kvällen.

10. Härligt väder, 22°. Tvättade en maskin och gick en promenad på förmiddagen. Solade ett par timmar efter lunch och sen klippte jag gräset och vattnade. Eurovision på kvällen.

9. Stilla och fint väder, 23°. Tvättade en maskin och solade på fm. Kupan i Klintehamn på em.

8. Stilla och fint väder, 23°. Jag solade, läste, löste korsord och solade igen på förmiddagen. Skrev ett referat från gårdagens SPF-träff och gick sedan en promenad runt Varvet. Tittade in till Birre och såg på hennes kungsängsliljor. Fika på Hamncaféet. Vattnade rabatterna.

7.
16-20 grader, men lite blåsigt och en kall natt, bara +2,6°. I Vänge rasar en svår skogsbrand, men den lär ska vara under kontroll nu på kvällen. Jag satt ute och njöt i solskenet på förmiddagen och på eftermiddagen var det ett månadsmöte med SPF i Klinte församlingshem. Sen tog jag en tur till kyrkogården och åkte in till Stenstugu för en lite pratstund innan jag åkte hem igen.

6.
16-17 grader varmt, men bara +3° på morgonen. Satt ute och drack morgonkaffet och solade ett tag innan jag gick i duschen. Ett extrapass på Kupan i Klintehamn på eftermiddagen.

5. Kristi Himmelsfärdsdag, härligt väder och jag låg i solstolen, tog en promenad och låg i solstolen igen. Läste färdigt Åke Smedbergs bok Den mörka floden. Bra!

4. På lasarettet och träffade dr Maria Sääf, som ska hjälpa mig så att jag ska kunna hålla mig på benen några år till. Sen blev det en promenad i Botaniskan och upp på Öster, innan jag åkte hem. När jag hemma igen fick jag se att Kurt hade klippt hela Odvalds för första gången i år, så då jag klippte min framsida också.

3. Planterade ut de fyra stora pelargonierna, solade en stund efter lunch och for sedan iväg till ”Gamen i Fardhem” och köpte jord och några fröpåsar. Köpte kryddväxter på ICA och planterade sedan kökshörnan.

2. Skönt väder med 15-16 grader. Efter lunch var jag i Väte hos Rut på SPF-möte. Åkte med Laila och Irma. När jag kom hem klippte jag framsidan och plockade fram trädgårdsmöblerna där.

1. En solig och fin första maj med lite kyliga vindar. Jag tog en promenad på förmiddagen och var på Stenstugu på em för att se på deras nya katt, Sally.

Vad är nu det här?? Kunde hon inte hålla sig ifrån datorn i alla fall? Nej det kunde hon inte! Sommarvädret försvann i ett huj och då kan jag ju bryta sommarlovet också. Någonting ska man ju pyssla med, när man inte kan vara ute och rusta i rabatterna.

Jag har skrivit dagliga noteringar i över 30 år och en sån vana bryter man inte hur som helst, så under ”sommarlovet” har jag gjort korta anteckningar varje dag, precis som jag gjorde förut i mina 10-årskalendrar. Jag har använt bloggen och hållit inlägget privat, men för att inte bloggen ska försvinna helt, så kommer jag tillsvidare att uppdatera den på detta sätt en månad i taget, tills lusten att skriva mera ingående återvänder. Så välkommen att följa Livet efter 70 via i första hand Minnesanteckningar – Maj. Sen får vi se hur det blir?

Ha en skön fortsättning på sommaren!

Mors Dag 2016

24 kommentarer

Idag har jag verkligen blivit firad med både presenter och en härlig morsdagsmiddag tillsammans med mina tre barn med respektive och ett av barnbarnen, Carina är bortrest och Edoardo och Alessia jobbade, så de tre kunde inte var med. I år var det Krister och Thomas som bjöd på middagen på Levander-Nyströms Residence.

Thomas hade fixat förrätt och vaniljbullar till desserten

Till varmrätt bjöd de på kyckling, fläskfilé, rostad potatis och några olika sorters sallader. Eva hade bakat en helt underbar tårta.

Det småregnade, så vi satt inne i uterummet och åt, men när vi ätit klart var det i stort sett uppehållsväder, så då gick Krister och jag ut på en trädgårdsvandring.

Det hade minsann behövts ett ordentligt regn, men när var dags för oss att åka hem hade solen börjat lysa och det är ganska varmt.

Presenterna

Trevlig söndagskväll!

Med RK på Stafva Gård

20 kommentarer

Idag måste det ju bli ett inlägg igen, för den här söndagen har jag varit på Stafva Gård tillsammans med 299 andra rödakorsare och vad ska jag annars göra med alla foton jag tog under besöket där. :wink:

Vi hade tur med vädret, för det har varit mest mulet, men väldigt varmt och när solen varit framme sökte sig alla in i skuggan under de stora träden. Det kändes nästan som om det var åskväder på gång.

När vi kommit fram och blivit välkomnade fick vår grupp börja med att äta lunch. Det kändes som om det var i tidigaste laget, för klockan var bara elva, men 300 personer skulle serveras i tre omgångar, så det gick inte att göra på annat sätt.

Det var en läcker tallrik vi serverades tillsammans med hembakad gotlandslimpa och nykärnat smör till, så maten slank ner lätt, trots den tidiga timmen

Efter maten fick vi sedan gå runt på gården och kolla på alla aktiviteter de har där. Man har inte så många anställda, utan medarbetarna driver sina egna företag. Vi började med att gå in i bryggeriet, men där tog jag inga bilder, för jag hade inte kommit igång ännu, men sedan blev det desto flera. (Alla bilderna är klickbara)

En bild på Hallveda Musteri’s anläggning tog jag i alla fall och blev förtjust när jag upptäckte att den som demonstrerade den är son till en av mina fd klasskamrater på Komvux. Musten smakade bra – Du kan var stolt Anna!

       

Det här är ju en gammal gård och alla gårdar med självakting ska ju ha en fruktträdgård och givetvis finns det rester av en på Stafva också och nu blommade alla träd helt otroligt vackert. På den sista bilden kan man se en del av de 260 odlingslådor där de odlar saffran.

Här demonstrerar Kathy, som sköter saffransodlingen, sina produkter och givetvis kunde man få smaktprov av både saffranspesto och saffranssirap. Det var väldigt gott bådadera!

Hos Guteglass kunde man köpa saffransglass och det gjorde jag och den var väldigt god även om den var i sötaste laget för min smak

       

Sedan gick jag till smedjan och tittade och där fanns det en hel del riktigt vackra föremål, men nästan allra vackrast var den stora tuppen som gick utanför dörren tillsammans med två hönor.

Gott kaffe fick vi efter maten och naturligtvis kunde man få köpa med sig en påse

       

Så blev det dags för samling för eftermiddagskaffe och presentation av alla medarbetare och företagare på Stafva. Ägaren Patrik von Corswant och han fru står precis till höger om trappan och de gjorde ett megajobb idag och jag känner att jag verkligen kan rekommendera ett besök på Stafva. Det är ett väldigt vackert och välkomande ställe.

Även den anställda personalen på RKG presenterades, för givetvis finns det en hel del anställd personal, inte bara frivilliga i Röda Korset. Vi är för övrigt nära 600 frivilliga här på ön, så ungefär hälften var med på den här ”personalfesten”.

Det sista kortet tog jag när vi var på väg till bussen för hemfärd. Visst är den fin, den läckra lilla gula elbilen med Stafvas emblem?

Ha en skön söndagskväll!