Man rånad – Tvingades ta ut pengar under hot

Källa: Man rånad – Tvingades ta ut pengar under hot

Det hände i dag Visby kl 16.45 på eftermiddagen, då det ännu var dagsljus. Vad är det för slödder som håller till i stan. Det är ju nästan så att man drar sig för att åka dit!   👿

Publicerat i Blandat | Lämna en kommentar

Nytt rån i Visby – ”Det är oroväckande”

Vad är det frågan om?!!

Källa: Nytt rån i Visby – ”Det är oroväckande”

Polisen har under de senaste veckorna fått in flera anmälningar gällande rån eller rånförsök i Visby. Under onsdagen fick de in en ny anmälan.

En man ska under natten mellan lördag och söndag, runt 03-03.30 den 16 februari, blivit rånad vid Korpenområdet i Visby. Nära bland annat vårdcentralerna och folktandvården som ligger på platsen vid Norra Hansegatan/Brömsebroväg.

Polisen bekräftar att det handlar om ett fullbordat rån

Publicerat i Blandat | 2 kommentarer

POLISEN: Ännu ett anmält rån i Visby

Källa: POLISEN: Ännu ett anmält rån i Visby

Anmälaren ska ha blivit påhoppad bakifrån av flera personer.

– De dök upp bakom honom och sedan hamnade mannen på backen. Då tilldelades det flera sparkar och han blev av med några tillhörigheter, säger Malin Lindell. 👿

Publicerat i Blandat | 2 kommentarer

Våg av brottslighet i Visby – stormöte väntar

Källa: Våg av brottslighet i Visby – stormöte väntar

Publicerat i Blandat | Lämna en kommentar

Kvinna med rullator slogs ner i Visby

Källa: Kvinna med rullator slogs ner i Visby

Publicerat i Blandat | 2 kommentarer

Och tok….

..bytte blogg ännu en gång, den här gången till WordPress.com och den nya bloggen fick titeln Sista försöket

Välkommen till Sista försöket!

Publicerat i Blandat | Lämna en kommentar

Tok gjorde som stolle sa

Förlåt Gerd! Förlåt! Du är helt klart ingen stolle, men jag läste ditt inlägg om Verifieringsrobotar och nu har jag gjort som du; har kommentarsfältet som ett popupfönster i stället för inbäddat. Vad jag kan se är enda nackdelen med det, att man inte har någon möjlighet att svara på kommentarerna, men är det någon som ställer en fråga eller kommer med ett påstående som kräver ett svar, går det givetvis att lämna svar i en egen kommentar, så det ordnar sig nog. Nu ska det bara vara att bocka i att man inte är en robot, så ska det var klart att sända sen.

Trettondedag Jul är det i dag och det firar vi till minne av när de tre vise männen, Kaspar, Baltsar och Melker, kom till Betlehem för att leta efter Josef och Maria och judarnas nyfödde kung, Jesus. När de fann honom överlämnade de gåvor i form av guld och rökelse och myrra.

I Spanien är den här helgen stora julklappshelgen för de spanska barnen. Under natten besöker de ”magiska kungarna” alla spanska hem när familjerna sover, för att lämna presenterna. Den 6: e januari är med andra ord Spaniens julafton. Så jag vet två gossar som är glada i dag. Eric och Oscar, kusin Görans barnbarn som bor i Madrid.

Förr, på den tiden det var full fart på Stenstugu brukade vi alltid vara bortbjudna på släktkalas på trettondagsafton, så trettondagen brukade vara  en riktig vilodag. Gårdagskvällen tillbringade jag framför tv:n, men det blir lite festligheter trots allt den här helgen i år också, för jag är bjuden till en granne i eftermiddag.

Ute är det en ganska fin dag med nästan ingen blåst och någon enstaka plusgrad och även om  solen är dold bakom ett molntäcke är det ordentligt dagsljus. Man får vara glad för det lilla!

Trevlig Trettondedag Jul!

Publicerat i Jul, Odvalds | 9 kommentarer

Totalt förvirring…..

…uppstod på nyårsdagen och inte klarnade det så mycket igår. Jag talar om Jonas Gardells senaste mästerverk De dagar som blommorna blommar, för som ett mästerverk beskrivs det av några recensenter i alla fall. Jag var ju tvungen att ta reda på vad kultureliten tycker om serien och jag fick inte speciellt mycket medhåll.

Jag fattar ingenting! Efter två avsnitt är i stort sett Torbjörn, som har en tydlig karaktär, den enda person jag fått något grepp om. De andra är som några konstiga skuggfigurer. Jag har fattat att det är tre olika familjer, men vem som hör till vilken familj lyckas jag inte reda ut.

Man rör sig i flera tidzoner. Det är 70-tal i den ena scenen och 90-tal i nästa, så  ena gången är de barn, i nästa scen är de vuxna och så är de barn igen. Man får inget grepp om någonting. Eftertexterna där de tre familjerna presenteras rullar så fort, så dem har man inte heller någon hjälp av. Jag kollade rollistan på Wikipedia, men där finns inte familjekonstellationen med, så det blev jag inte mycket hjälpt av.

Förmodligen är det jag som inte fattar det fina i kråksången, med en sorglig historia verkar det vara och det är onekligen synd om människorna. Sorgligheterna ska visst eskalera i sista avsnittet som går på måndag.Hoppas att det klarnar då, för lite synd är det om mig som sitter där och känner mig som en dumskalle, som inte kan uppskatta  sådant som andra klassar som mästerverk. Serien finns på SVTPlay, så jag får väl försöka se den i repris, så kanske jag fattar vad Jonas Gardell vill med sin tv-serie.

Nu glimtar solen till!

Publicerat i Kultur | 21 kommentarer