1 januari 2018

Så ska man lära sig skriva en åtta i stället för en sjua som sista siffra i årtalet och det ska väl gå det också, bara man tänker sig för lite så här i början. Lite spännande är det när man går in i ett nytt år. Även om just ingenting ändras från en dag till en annan, så har jag alltid förhoppningar inför ett årsskifte.

Jag var på Konsum igår och skulle köpa en tulpanbukett till Carina, för jag var bjuden till Sicklings på nyårsfirande, men det fanns inga. De hade beställt tulpaner, men det hade inte kommit några. Så tråkigt! Det har varit lite av en tradition med en tulpanbukett på nyårsafton.

Själv fick jag i alla fall en vacker bukett, för de här fina tulpanerna hade Krister och Thomas med sig när de kom hit på lunch igår.

Kvällen på Sicklings
var väldigt trevlig med god mat; toast på skagenröra, tournedos och potatisgratäng och till efterrätt champagne- och jordgubbspannacotta under chokladtäcke. Det var väl en meny som hette duga!

När tolvslaget närmade sig fick Fridolf ett märgben och blev så upptagen med det att han varken hörde eller såg någonting. Han är annars skotträdd, men det var nog inte så många i närheten som smällde av några fyrverkerier. Fast vi upptäckte ett par riktigt fina raketer från en trädgård i närheten, men dem hörde tydligen inte Fridolf, för han reagerade inte. TV:n var givetvis på och när Krister Henriksson läst Nyårsklockorna och tolvslaget räknats ner skålade vi i cider (jag skulle ju ut och köra) och sedan åkte jag hem och strax efter ett var jag i säng.

I dag är det mulet och regnar och vi har nästan +7°. Trots den nyktra nyårsaftonen pulserar en envis huvudvärk i bakhuvudet då och då. Jag får nog gå och ta mig en Alvedon.

God fortsättning på 2018!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Gäster, Hälsan, Jul. Bokmärk permalänken.

22 svar på 1 januari 2018

 1. Astrid skriver:

  Vilken vacker bukett.
  Det går huvudvärk nu, jag hade riktigt ont i bakre delen av huvudet en dag
  Jag är också en aning förkyld
  Nästa år ska jag ladda med ett märgben också
  Men det gick bra i år, nästan bara runt tolvslaget så smälldes det
  Sedan har Maja haft magsjuka så jag vågade inte ge ben
  Jag vill önska dig en god fortsättning på det nya året

 2. Tulpaner ska det bli här också, men inte förrän vi har kastat ut julen på fredag! Men då…
  Ja, det var verkligen en nyårsmeny, som inte gick av för hackor! Vi fick löjromstoast, varmrökt lax med knaprigt täcke av hackad mandel, persilja och smör + pressad potatis och en gräddfilssås och till sist citronmarängpaj! Inte så dumt det heller!
  Mycket färre raketer än tidigare år, tyckte vi alla – skönt för alla djur!
  Trist med huvudvärk och du har inte ens förtjänat det…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Visst är det skönt att det blivit mindre nyårsraketer med tanke på alla djur. Förra året började det smälla redan tidigt på kvällen och höll på till långt fram på natten.
   Jag har ännu ont i huvudet, men inte så farligt.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Passar på att önska en god fortsättning på 2018! Ett år som inletts regnigt och blåsigt men vi börjar bli vana . Hur som helst så slapp vi i alla fall raketerna vilket var skönt.

  Kram och god nyårsdag!

  • Ingrid skriver:

   Visst är vi vana vid det här usla vädret och man skulle verkligen önska att det skulle ändra sig snart. Jag kan till och med tänka mig vinter och snö i stället för det här gråmulna eländet.
   Kram

 4. Iréne skriver:

  Jag önskar dej en bra fortsättning på det nya året
  För min del känns inte början på året så bra, Sander är på ett avlastningsboende och jag vet inte om han kan komma hem igen. Han har Alzheimers, och är ganska stökig, särskilt på nätterna, så jag har haft det ganska jobbigt. Det är så tråkigt att vi måste skiljas åt.

  • Ingrid skriver:

   Så tråkigt att Sander är dålig. Jag har just haft ett telefonsamtal med en bloggbekanting som är i samma situation som du. Hennes man är också på avlastning, men ska flytta till ett boende. Det är svåra beslut att ta.
   Kram

 5. Ditt Charlotta skriver:

  Ahhh, vilken tjusig tulpanbukett. Vilken fröjd att ha på bordet. Tulpaner är så tacksamma, brukar stå sig och åldras med värdighet också.
  Gott nytt år!

 6. Brita Johansson skriver:

  Hej !
  God fortsättning på det nya året!
  Det är ett sort nöje att läs dina inlägg.
  Kram från Brita

 7. Elisabeth skriver:

  En fin och skön nyårsafton! Ha ett riktigt gott nytt 2018! Kramar från oss.

 8. Vilken underbar tulpanbukett – jag älskar tulpisar! 😆
  Ni verkade ha haft en härlig nyårsafton med väldans god mat. Här blev det väl lite si och så med firandet faktiskt. Började med ett glas alkoholfri Blossaglögg med 2 droppar sprit i, riktigt gott. Sen blev det en ”skotsk krabbsandwich” och ett litet glas champagne – också riktigt lyckat, men sen….. 😯
  Det blev sallad, pommes frites på både potatis och sötpotatis, en – som jag delade till två – otroligt seg entrecote med en riktigt god rosa sås. Men den hjälpte inte när biffen var så seg att den knappt gick att äta. Hur kan entrecote vara seg, helt otroligt….. 👿
  Som tur var så firade vi ensamma, vågade inte chansa på att Rolle skulle vara så glad efter sjukhusbesöket. Nu var vi glada trots matmissen, men vi sov redan innan tolvslaget faktiskt! 🙄
  KRAM och GOTT NYTT ÅR
  Susie

 9. Kraka skriver:

  God fortsättning!
  Det är allt bra vackert med blandade tulpanbuketter. Den jag har är väl inte så dum den heller, men lite mer färg hade inte skadat.

  Kram

 10. Helena skriver:

  Så trevligt nyårsfirande ni fick. I Norge heter det tvåtusenarton, och ni säger tjugohundraarton, lite svårt att komma ihåg alltid.

 11. Gunnel skriver:

  Trist att börja det nya året med huvudvärk, men hoppas det inte blir så drygt. Nyårsmiddagen lät väldigt god. Pannacotta hade vi också här. Det är mums. Ha en fortsatt fin början på året. Kram

Kommentarer inaktiverade.