10,8 km kvar…

…till Mora är det just i denna stund när jag börjar skriva det här inlägget. Jag ser med andra ord på Vasaloppet, det enda skidlopp som jag frivilligt tittar på. Sedan jag blev ensam kvinna över tv-kontrollen undviker jag nogsamt sportprogrammen, men Vasaloppet är en klassiker som jag gärna tittar på. Jag missade starten i dag, för då sov jag ännu, men den kan man se i repris hur många gånger som helst, huvudsaken är målgången.

Och där vann Jon Kristian Dahl på 3.57.18! Ingen rekordtid, men det var en strong prestation av honom att slå sig fram i klungan bland de elva som slogs om segern på upploppet. Fast proffsåkarna i all ära, de riktiga hjältarna är alla motionärer som nu ska kämpa hela dagen för att ta sig till Mora.

Rekord satte vi igår i alla fall. Vi gjorde 83 kroppkakor och så många har vi aldrig gjort på en gång förut. Vi åt givetvis inte upp allihop utan det blev många över. Jag åt bara tre och den som åt flest var Edoardo; han klämde i sig tio stycken. Överskottet blir goda i måndagens lunchlådor och så skulle Eva ta med några stycken till Visby där hungrande stadsbor ska få sig ett skrovmål.

Jag var och tittade på hästarna när jag kom, men de brydde sig inte så mycket om mig och Mr Faraway ignorerade mig fullständigt

Paltkoma?

Det kan se ut som om ungdomarna åt så de inte ens orkar stå upp, men de sitter och leker med Keila, som sitter i Edoardos knä. Hon är jättesöt och älskar givetvis att leka med Fridolf, som är måttligt intresserad av hennes våldsamma uppvaktning. Han har dock tålamod med henne, utom när matte Carina klappade henne. Då blev han sur!!

Fridolf söker skydd hos matte

Det är gråväder i dag och det blåser, så jag håller mig nog inomhus. Nu är det dags för lite lunch och senare i eftermiddag ska jag in till min granne och ”datera” en stund.

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fridolf, Hästarna, Matprat, Stenstugu och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på 10,8 km kvar…

 1. Kicki skriver:

  Ja, då har man åkt skidor, i soffan visserligen.
  Vi har soligt och fint idag. Det blir nog en skön promenad med hundarna nu.
  Kram

 2. Znogge skriver:

  Tio kroppkakor låter mycket för en glad amatör men jag kan tänka mig att det smakade mycket bra! Roligt dessutom att laga mat tillsammans 😀

  Kram

 3. Hillevi skriver:

  Hittills har du varit snål med bilder på nya cavaljeren! 😉 Men roligt att få se en bild i alla fall! Mycket söt.
  Sen tycker jag alltid att det är så roligt att se din son – han är sååå lik min granne!
  83 kroppkakor!!! 😯

  • Ingrid skriver:

   Jag har inte träffat den lilla skönheten så mycket (jag syftar på cavaljeren ), men Alessia lägger ut massor av bilder på henne på FB.
   Kram

 4. Precis som du, så undviker jag all sport på TV:n utom just Vasaloppet. Jag ser inte så mycket på det, men TV:n står på och jag hör ljudet – det är liksom en vårsignal!
  10 kroppkakor – då ska man vara ung, för att orka det! Halverar och steker ni dem dagen efter; det minns jag att vi gjorde?
  Kalopsen var jättegod och det är alltid lika roligt att träffa barn och barnbarn och umgås lite!
  Ha en fin ny vecka!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag har ätit halverade och stekta kroppkakor till lunch i dag och det är nog många som festat på det denna måndag.
   Ha en fin vecka du också!

 5. Geddfish skriver:

  Jag gillar allt kroppkakor, fast jag har aldrig gjort egna. Tre, är nog det mesta jag ätit, de är väldigt mättande.
  Jag har inte stuckit ut näsan idag, i detta skitväder.
  Nu godnattkram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Jag var visserligen ute ett par vändor, men bara in till grannen och hem igen. I dag är det riktigt hemskt väder, så det får bli en innedag till.
   Kram

 6. Beppan skriver:

  Åh – kroppkakor…. Gillas mycket!! Särskilt de som gjorts på kokt potatis. Fast här i norr ska det vara Pitepalt.
  Jag har också sett – bitvis – på Vasaloppet. Och tremilen i lördags. Mindre trevligt numera tyvärr. Det där med astmamedicinering och annan behandling i den vägen stör mig mycket. Särskilt när det görs ”i förebyggande syfte” till alla i laget. Fel fel fel!!!

  • Ingrid skriver:

   Jag har aldrig ätit andra än såna som är gjorda på kokt potatis, men visst är det gott.
   Visst är det skumt med den där astmamedicineringen, den tycker jag att de omgående ska förbjuda.
   Kram

 7. Karin skriver:

  Hamnade också framför TV:n och såg upploppet, som var spännande.
  83 kroppkakor låter mycket, men jag kan förstå att de blev goda.
  Imorgon eller kanske på tisdag ska jag baka 40 minisemlor och ha med till Ornitologernas årsmöte på tisdag kväll. Jag avgår som kassör efter 13 år. Det ska bli skönt. Jag har en hel del andra uppgifter, så räkna pengar får någon annan göra i framtiden.
  Har fått två nya uppdrag inom PRO, plus att jag är cirkelledare i tre cirklar, så nog har jag att göra alltid. Gillar att jobba med människor, det ger mycket!
  Hoppas att ni inte har fått alltför mycket snö i helgen!
  Här är barmark sen länge och våren gör stora framsteg.
  Kramar och en fin vecka!
  Karin

  • Ingrid skriver:

   Man kan verkligen få hur mycket som helst att göra när man är pensionär. Kultur och föreningsliv drivs verkligen av många som lämnat arbetslivet.
   Här har vi fått ett tillfälligt bakslag och kung Bore regerar igen.
   Kram

 8. Gunnel skriver:

  TV:n var på här hemma eftersom Göran tittade på loppet. Efter det kom ju 5-milen så det var skidor många timmar. Hundar är väl som barn…kan bli avundsjuka på varandra. Söta är de i varje fall båda två. Kram

 9. I vår familj är det jag som tittar på sport, älskar nämligen allt som har med tävling att göra – t.o.m. Farmen. Så igår var det jobbigt för mig; Först Vasaloppet, sen 5-milen och sen Nascar mellan 20.00 – 00.30. Man kan ju säga att det var tur att vädret var som det var – eller ÄR! 😥
  Och att det skulle komma snö visste man ju, men att den skulle ligga kvar trots att det bara var nollgradigt det kunde man inte tänka sig. Och så blåser det fruktansvärt…..alltså en hemsk vinter igen! 👿
  Det är ett perfekt väder för kroppkakor men såna har jag inte gjort sen jag var barn. Men vädret passar även för ärtsoppa vilket jag har kokat idag på fläsklägg. Så ikväll blir det tunn ärtsoppa till mig och tjock ”ärtgryta” till Rolle. Det är tur att vi har helt olika smak så vi kan göra soppan rättvisa. Förra gången jag kokade ärtsoppa blev den inget god, hade i dragon istället för mejram – vilket gjorde att den smakade parfym. 🙁 Den här gången blev den dock jättebra, så det blir nog en både god och värmande middag idag. I morgon blir det vegetariskt igen….. 😈
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det passar väl utmärkt med en värmande soppa i det här usla vädret. Det är verkligen otäckt!
   Jag öppnade terrassdörren för att kolla läget, men stängde kvickt till den igen.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.