113. Hjälpmedel – Bild 101 av 365

Jag är lite klen i händerna och hemma på Stenstugu finns det en så fiffig burköppnare, som sitter fastskruvad under överskåpet. Det är bara att föra in locket där så det fastnar och sedan har man båda händerna lediga att skruva burken med.

I köket här på Odvalds finns ingen sådan bra mojäng, så när jag var på Hemse hittade jag ett bra hjälpmedel. Det såg väldigt fiffigt ut och man kan använda det till alla möjliga sorters lock och korkar.

Trodde jag i alla fall!

Det fungerar nämligen inte alls, för när man väl har monterat på öppnaren på locket och kniper fast handtagen med höger hand har man bara den klena vänstern att hålla fast burken med.

Den här burköppnaren är ett helt värdelöst hjälpmedel 👿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 365 Foton 2013, Irriterande. Bokmärk permalänken.

28 svar på 113. Hjälpmedel – Bild 101 av 365

 1. Är inte ett dugg förvånad! 😥 Efter att ha haft en bror som blev förlamad från bröstet och ner samt VÄLDIGT svag i armarna, så fick man lära sig ett och annat. 🙂
  Han låg på sjukhus under ett år innan han fick komma hem till en handikapplägenhet och då fick vi – gubben och jag – ordna allt för honom. Bl.a. fick jag lära mig massor om ”hjälpmedel” – vilket faktiskt inte bara var bra för brorsan utan också för oss ”vanliga”. 😉 Det viktigaste jag lärde mig var dock att det finns en OTROLIGT massa skräp på marknaden som inte fungerar alls! 👿

  • Ingrid skriver:

   Har vi inte alla en hel del mystiska mojänger i köksskåpen inköpta på loppisar och marknader pålurade oss av munviga försäljare. Jag har slängt ett antal lökhackare och grönsaksskärare och nu ska jag hiva iväg den här mojängen också. 👿

 2. Gerd skriver:

  Så tråkigt när det inte funkar! Jag har också dåligt med kraft i just händerna. Men jag har en annan mojäng, som funkar ibland. Måndagskram, Gerd♥

 3. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Burköppnaren ”Klick” kan jag inte leva utan.

  Den fungerar så att du sätter den under locket och drar försiktigt uppåt så att luften i burken ”pyser ut” och sedan kan man skruva av locket för hand, som vanligt.

  Jag sätter min röda ”Klick” som faktiskt mamma hade, under locket på flera ställen om det är trögt och så fort alla luft är ute går det lätt att vrida av locket, med eller utan hållare.

  Jag som har stela, svullna fingrar, och värk i fingerlederna/handlederna och armarna klarar faktist detta så varför inte testa? En bra hjälp är det.

  Särskilt sylt/honungsburkar som varit öppnade blir kladdiga och locket sitter om ”berget” men då håller jag burken/locket under rinnande varmt vatten först om det behövs.

  Ta en titt här vetja 🙂
  Under ”Good living” finns många bra hjälpmedel. ”Klick” är kanonbra!
  http://www.ashild.se/butik/default.asp?

  Eller varför inte be Eva att hon monterar ner den som finns på Stenstugu och installerar den hos dig? Eller så finns den väl att köpa ?
  Man må testa sig fram och alla prylar är då inte bra beroende på vilka problem man har.
  Usch ja, det är en djungel…..
  Lycka till!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det finns allt möjligt att köpa och den här som sitter på Stenstugu går också att få tag i, men så fick jag se det här helt odugliga ”hjälpmedlet” och köpte det.

   Jag ska skaffa en Klick. Just nu använder jag en mejsel! 😉
   Kram

 4. Beppan skriver:

  Synd att detta hjälpmedel inte fungerar! Men – jag tror du hade en mojäng från Nils-Johan under överskåpet?! Bör finnas att få tag på. Det gäller att ordna det för sig…. 🙂

 5. Viola skriver:

  Jag kan inte förstå att man säljer prylar som utger sig vara bra och sen inte fungerar.
  Burköppnaren klick, som Agneta skrev om, har jag och den är ett bra hjälpmedel när händerna
  inte har ”ork”.
  Ha det bra.
  Kram Viola

 6. Gunnel skriver:

  Tråkigt när det säljs saker som man påstår ska vara till hjälp, och som sen visar sig inte funka alls. Du kanske kan få tag på en likadan som du hade på Stenstugu? Ha en fin måndag.

 7. Mien skriver:

  Jag blir också så sur på grejer man köper och som inte fungerar. Ett trix jag har med burkar är att man tar burken och knackar locket i golvet lite. Man kan hålla burken med båda händerna och liksom slå lockkantet i golvet ett par gånger. Sedan brukar burken gå att öppna. Det brukar fungera.

 8. Ullsag Rovie skriver:

  En sådan har jag också och förstår inte ens varför jag har den kvar. Totalt värdelös. Har en äldre modell med samma funktioner men den tar ordentligt, jag har också svaga händer och fingrar. Men tyvärr finns inte just den att få tag på längre.

  Här är det lite snö till och från idag också, men bara korta byar och inget som ligger kvar. Men det är kallt och snålblåst. Inte skönt alls. Men veckan blir nog fin ändå. 😀

  Önskar dig också en fin vecka

  Kram

 9. Lambergsfrua skriver:

  Tanken med det där hjälpmedlet var ju bra, men tydligen tänkte ingen på att man behöver styrka i vänsterhandel också. Vi har en burköppnare som fungerar alldeles utmärkt även för svaga händer – Burki heter den (svenskat patent) och jag har visat den på min blogg, men jag minns inte när. Och bilden har jag förstås inte kvar.
  Hoppas du hittar något som fungerar för dig.
  Varm kram,.
  Lambergsfrua 🙂

 10. Annika skriver:

  Spontant kändes det faktiskt lite stort och klumpigt. Synd att det inte motsvarade förväntningarna.

 11. Linda Å skriver:

  Väldigt fiffigt och framförallt en bra tolkning av temat:-)

 12. Gabriella skriver:

  Den ser ju så bra ut, vad tråkigt att den inte fungerar, men du fick ju en bra tolkning till temat

 13. Birgitta skriver:

  Den där öppnaren som man skruvade fast under ett överskåp var suverän! Finns dom inte längre?

  Jag har hittat ett knep: Tag en förskärare. Banka med överdelen (alltså bladets överdel, inte den vassa eggen) runt om burklocket. Var inte för försiktig. Det är bara att banka runtom. Ibland säger det t o m ”klick”. Då har det kommit in luft i vaccumet och det går lätt att öppna. Hittills har jag inte misslyckats. jag har alltid haft lite klen styrka i mina händer och har aldrig lyckats öppna en burk med mina bara händer. Men detta funkar faktiskt.

  Synd att sälja värdelösa hjälpmedel. Man kan lika gärna slänga pengarna direkt i soppåsen. Grrrrr…..

  • Ingrid skriver:

   Det värsta är att man känner sig så korkad som går på och köper slikt. Mejseln funkar bra också. 😉 Men jag ska ha tag i något bättre. Nils-Johans finns säkert att få tag i. (den som sitter under bänkskåpet.)
   Kram

 14. Raija skriver:

  Jag är också klen i händerna och provade en sån där grej, vilket inte alls fungerade. Men så kom jag på att jag har ett par gummidukar från Tupperware, som jag fick för många, många år sen. De fungerar utmärkt. Jag använder två och kan hålla en på locket och en runt burken. Funderar om de nya grytlapparna som säljs i silicon kanske kan fungera på samma sätt? Det är värt att prova i alla fall, för de kostar inte så mycket.

  • Ingrid skriver:

   Vi har alla våra knep verkar det som. Visst blir man irriterad ibland över alla besvärliga förpackningar och då tänker jag inte bara på burklock. 😉
   Kram

Kommentarer inaktiverade.