Maj – Sommar med Alexander Ekman

Det är soligt, varmt och skönt idag, men det blåser hemskt. Jag satt och läste färdigt den första boken om Maj på förmiddagen och kunde inte motstå att börja på bok nummer två i trilogin, Sörja för de sina. Hur ska det gå för Maj och Thomas och ska behandlingarna han får för sin alkoholism hjälpa? Jag tvivlar på det, för jag tror inte på under. Idag finns det kanske hjälp att få, men på 40-talet var det nog inte lätt att komma tillrätta med den sjukdomen.

Upp och dansa, uppmanade Alexander Ekman alla lyssnare som avslutning på sitt sommarprat. Han är inte bara dansare utan också koreograf och han har skapat runt 45 verk i samarbete med ett 30-tal danskompanier runtom i världen och gör ofta själv scenografin.

Det var intressant att lyssna på honom, men bäst var musiken som tilltalade mig mycket, även om det var en hel del jag aldrig hört förut.

Betyg:Prat: ♥ ♥ ♥ ♥ Musik: ♪ ♪ ♪ ♪ ♪

Medan jag låg i solstolen började det blåsa mer och mer och jag såg att mina rosa pelargonior svajade betänkligt på sina pallar, så jag lyfte för säkerhets skull ner dem och ställde in dem i lä. De är så fulla av stora blomklasar, jag försökte räkna dem och det är nog 25 klasar på den ena och 28 på den andra, så jag var rädd att de skulle välta ner i rabatten. Nu får de stå på golvet på terrassen tills det mojnar igen.

Trevlig fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Radioprogram och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Maj – Sommar med Alexander Ekman

 1. Gunnar skriver:

  Det är nog inte lätt att bota alkoholism idag heller men visst finns det större chanser.
  Missade sommarprataren i dag.
  Ja det är bäst du aktar pellisarna som är så fina!

 2. Fina pelargoner du har! Härliga blomster!
  Här har vi också haft sol och en del blåst men faktiskt rätt varmt, sommaren verkar äntligen ha hittat hit. Men någon längre värmebölja behövs inte 🙂

 3. Gunnel skriver:

  Vilka pelargonier du har. Tror aldrig jag sett några med så många blomklasar samtidigt. De måste stortrivas hos dig. Kram

 4. Eftersom vi bor i ”storskogen” så blåste det inte så mycket hos oss, det bara fläktade skönt! Alltså hade man nytta av träden för en gång skull….. 😈
  KRAM
  Susie

 5. Kicki skriver:

  Jag lyssnade faktiskt också på Alexander Ekman. Försöker komma ikapp dom program jag missat. Sitter och rensar blåbär samtidigt för det mesta.
  Vilka fantastiska pelargoner!
  Kram/Kicki

 6. Anna/notonmusic skriver:

  Nu har du nog snart ”läst ikapp” mig Ingrid! Är i mitten av bok två men har en vecka när jag spelar med min trio både här och där och då hinns det inte med riktigt! Visst är det en fin skildring av Maj och hennes liv… Jag tycker att hon speglar den tiden så fint i både tankar och miljöer, den ger åtminstone mig lite perspektiv och förståelse för vissa saker och företeelser från den tiden. Mina pelargoner gillar inte regniga somrar så de har blommat sparsamt! Kram och ha en fin helg!

  • Ingrid skriver:

   Jag är i andra halvan av del två och Maj har just haft ett svårt gallstensanfall. De här böckerna är ett riktigt tidsdokument och jag tänker på min mamma som fick tre barn födda 40, 42 och 44. Det var så här hon levde!
   Pellisar gillar inte regn, det har du helt rätt i.
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *