Vädret och mera blommor

Det har varit en måndag då molnen har dominerat, men jag tycker ändå att jag utnyttjat den väl. Och jag började med att gå ut på en promenad när jag ätit frukost, för det är varmt och skönt väder, även när solen inte lyser.

Pelargon

Jag tänkte referera till guiden på lördagsturen när det gäller vädret här på Teneriffa. Hon berättade att normalt har Teneriffa vinter under november och december och då blir Teide täckt av snö, som sedan ligger kvar i ungefär två månader, men under november/december 2017 var det mellan 20 och 30 grader varmt och Teide har inte fått sin vita snöhätta förrän nu i januari/februari. Ungefär tre veckor har hon varit snötäckt och den snön håller redan på att smälta bort. Man har inte kunnat köra turerna till Teide som planerat och snöläget var en av anledningarna till att vi fick köra ner på södra sidan i lördags när vi var där.

Solandra

Det är med andra ord ett ganska ovanligt väderläge just nu. Det borde vara varmare och stabilare, men jag är glad att det i alla fall inte regnar nu, som det gjorde första veckan jag var här, för då kom det regnskurar titt och tätt varje dag. Åker man till södra delen av ön är det varmare och soligare, men då får man inte njuta av den härliga grönskan och växtligheten här på norr.

En Hibiscusblomma fotograferad på Calle Hibiscus

Jag måste säga att jag tycker att jag har bättrat på konditionen en hel del under de här veckorna, för här i La Paz finns det inte en enda gata som är horisontell. Det är backar vart man än går!

Strelizia – Papegojblomma

När jag kom tilbaka efter min promenad var det ännu mulet, men jag la mig i en solstol och läste och fram mot lunchdags började solen titta fram och sen var det några soliga och gassiga timmar innan molnen växte till igen.

Afrikanskt tulpanträd

De här tulpanträden är planterade längs gatorna på flera ställen och just nu lyser de vackert röda på långt håll. De är så fina!

En fin häckväxt, men taggig, taggig

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Puerto de la Cruz och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Vädret och mera blommor

 1. Ulla Attlerud skriver:

  Underbara blommor ????????????

 2. znogge skriver:

  Även om vädret inte är det bästa så är blomsterprakten i alla fall enormt fin!

  Kram!

 3. Laila skriver:

  Vilka fina blommor du hittar på dina vandringar. Här har varit mulet och lätta snöflingor har dalat hela dagen. Vi har dock varit ute och eldat grenar ett slag idag.
  Kram

 4. Precis vad jag tänkte: Du kommer att förbättra konditionen högst avsevärt med alla upp- och nerförsbackar! Inte något ont som inte har något gott med sig, som man brukar säga!
  Förstår att du njuter av blomsterprakten omkring dig. Jag skulle nog också föredra norra sidan av ön. Tulpanträdet är ju alldeles underbart! Sådana har jag aldrig sett!
  Intressant det där med snön på Teide!
  Kram, Monica

 5. Gunnel skriver:

  Vilken blomsterprakt! Tänk att a en sån pelargon här hemma. Tulpanträdet är oerhört tjusigt i den färgen. Kram

 6. Geddfish skriver:

  Jag har ju förstått skillnaderna mellan södra och norra Teneriffa. Det är oerhört vackert i norr, men som sagt, en och annan regnskur mer.
  Jag skulle inte ha ett dugg emot att vara där du är nu! Här gick snösvängen i morse, fy.
  Kram, Gerd

 7. Lambergsfrua skriver:

  Vilka underbara blommor du visar!
  Nu får jag gömma mig i skämskudden. Jag har missat att du faktiskt är på öns norra sida. Jag uppfattade La Paz som en plats söderöver…
  Visst är vädret över lag bättre på sydsidan, men då missar man ju allt det vackra i naturen.
  Intressant det du berättar om Teide och snön. Dessutom verkar den där linbanan upp till toppen oftast vara stängd på grund av snö/blåst/regn. Vi har varit där flera gånger, men av olika anledningar aldrig kommit upp till toppen. Fascinerande landskap är det i alla fall.
  Nu hoppas jag att du får njuta av solen den här veckan.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag är alltså i Puerto de la Cruz, på nordvästra delen av ön och bor i stadsdelen La Paz som ligger ovanför själva stadskärnan. Jag trivs väldigt bra här och skulle nog inte vilja bo i turismyllret nere i stan.
   Kram

 8. Elisabeth skriver:

  Ja nog är det mycket vackra blommor att titta på!!

Kommentarer inaktiverade.