20 maj 2016…

…skulle vi ha firat 55-årig bröllopsdag och en sån dag kan jag ju inte låta förlöpa i tystnad. Även om jag inte har någon att fira den med, så har det varit en fin dag ändå. Jag började förmiddagen med att plantera om mårbackapelargoniorna och satte nya skott av trädkaktusen och sedan åkte jag till kyrkogården och gjorde fint på graven. Jag hade ju tänkt mig en liten stund i avskildhet med mina tankar, men mitt emot Åkes grav höll man på att gräva och lägga om stenar, så jag blev inte långvarig.

I stället åkte jag och parkerade min bil på Daléns gård och tog en promenad genom deras hage ner mot stranden och det första vackra jag fick se vid kanten av stigen var en förgätmigej, som blommade så vackert. Det kändes nästan som en hälsning!

Det var underbart
att få gå i mina gamla tassemarker, den här varma, soliga och fina dagen. Försommargrönskan och all fågelsång från träden gör att det nästan blir bedövande vackert. Inne i hagen blommar ännu vitsippor och gulsippor, det är inte så rikligt som i Masshagen, men nästan och….

…när stigen passerade ett hygge fanns det stora områden med gullvivor. De var lite överblommade, men fina ändå.

Jag kom ut på backen ovanför Mulde bodar och där uppifrån lyste rapsfälten på åkrarna nedanför vackert gula. Jag fortsatte Strandkvior ner till stranden. Och nog är det länge sedan jag gick den vägen, det är tydligt, för i en skogsglänta fanns det ett hus som jag aldrig sett tidigare.

Vid stranden var det lugnt och stilla. Det stod en bil vid viken, men jag såg inte till en enda människa. Det var lite disigt, så Karlsöarna syntes nätt och jämt, så dem blev det inget kort på.

Hemvägen gick genom Härjes hage och där träffade jag Härje och fick en pratstund och dessutom hittade jag massor av liljekonvaljeblad. Jag trodde att de inte börjat blomma ännu, men en bit längre upp mot hjorthägnet fanns det blommande och utslagna också. De doftade ljuvligt och jag var lite lockad att plocka några, men de var så små ännu, så jag nändes inte.

Tillbaka på Odvalds var det hög tid för lunch och sen blev det en härligt stund i solstolen tills solen försvann bakom hustaket. Då gick jag några vändor med vattenkannan, för nu ska det visst bli en varm och fin helg, så det gäller att fylla på med väta, för de 18 mm vi fick räcker inte långt.

Ha en skön helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Nostalgi, Promenader. Bokmärk permalänken.

17 svar på 20 maj 2016…

 1. Znogge skriver:

  Vilken vacker promenad du kom ut på. Förstår att det inte inbjöd till att sitta ner och fundera när det var arbete i närheten på kyrkogården. Då vill man ha tyst och fridfullt omkring sig. Få vara i fred med sina tankar…

  Önskar dig en fortsatt bra dag och en fin fredagskväll!

  Kram

 2. Geddfish skriver:

  Det var och är en verklig bemärkelsedag idag och den har du hedrat med besked. Gjort så många fina saker och du fick en hälsning, där ♥
  Önskar dig en fortsatt fin fredag. Kram, Gerd

 3. Det blev ju trots allt en fin dag med många vackra minnen! Ni hann ju vara gifta i 51 år, det är inte många som klarar det idag! Fast vi firar snart 52-årig bröllopsdag…
  Denna försommartid är verkligen underbar, med alla sina vackra blommor och allt är så ljust och fräscht!
  Det var roligt att höra från dig, jag saknar dina inlägg!
  Försommarkram, Monica

 4. Välkommen tillbaka Ingrid, jag har saknat dina dagliga vägar och bilder.

 5. Inger Johansson skriver:

  Kram till Dej och vad fint med Åkes hälsning genom förgätmigejblommorna.
  Kenneth och jag firar 50 år i höst. Sådana tankar som 50-årigt äktenskap hade vi inte när vi gick till prästen men att jag skulle vara gift med honom i alla dagar, det visste jag!
  Här har det regnat i princip hela dagen 🙁
  Ha det gott!
  Inger

  • Ingrid skriver:

   Nej, jag håller med dig. Även om vi var hur kära som helst när vi gifte oss vågade jag nästan inte tro att det skulle hålla så länge.
   Hoppas att solen har hittat till er också nu!
   Kram

 6. Skogsnuvan skriver:

  Det är klart att det var en hälsning just en sådan dag. Det är sådana dagar som sorgen känns mest. Det vet jag nog. Ibland fattar jag inte att vi bor i samma land. Här har löven knappt slagit ut och inga blommor mer än vitsippor finns utslagna ännu. men…….trots regn och kyla (kalsonger och täckjacka) letade vi oss tjejer upp på ett berg och skrek vårskriket Du vet”Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart” så nu hoppas jag på att det kommer lite värme hit upp också

 7. Gunnar skriver:

  Om jag tänker rätt så hann ni uppleva guldbröllop?
  Kan föreställa mig att det känns extra på födelsedagar och andra bemärkelsedar.
  Fina blommor som vanligt på dina promenader

 8. Anna/notonmusic skriver:

  Förgätmigej växer som ogräs på tomten, men den är SÅ fin och kan jag så väjer jag undan när jag och Rulle spatserar över gräset (min lilla gräsklippare/handjagare)

 9. Bosse Lidén skriver:

  Kul att se att du var tillbaks efter femton dagars sommarlov och det var inte vilken dag som helst i fredags. Jag är glad för att du hade en fin dag. Förgätmigej tycker jag är en underbart fin blomma och givetvis ska du ta den som en hälsning från Åke.
  Majkramar från Bosse

Kommentarer inaktiverade.