22-årskalas

Det var mulet och grått i morse och i regnmätaren hade det kommit 5 mm under natten. Molnen skingrades dock fram på förmiddagen och i eftermiddag var det soligt och fint ett tag i alla fall. Nu skyar det till igen och har vi tur kommer det en skvätt regn i natt också.

På förmiddagen bakade jag bullar, för i dag skulle vi fira mitt yngsta barnbarn Edoardos och hans fästmö Alessias 22-årsdagar. De fyllde egentligen i går, men årsdagen firade de i Stockholm tillsammans Alessias mamma och syster, som kommit från Sicilien för att vara på Stenstugu ett par veckor. De åkte med färjan från Nynäshamn till Gotland i går kväll och det blev en gungig resa, för det blåste upp ganska ordentligt i går kväll och det var den lilla färjan som gick.

Eva hade planerat ett kaffekalas i trädgården, men det blåste och var lite svalt, så vi drack kaffet inne och det gick bra det med, men sen gick vi ut i trädgården och satte oss.

Carina o Fridolf

Fridolf tyckte att hästarna var väldigt intressanta

Tårta fick vi också

Claudio spelade och sjöng ”Tanti auguri av voi” och vi stämde in med ”Ja må de leva”, då tårtan serverades.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Fridolf, Hästarna, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

24 svar på 22-årskalas

 1. Musikanta skriver:

  Fantastiskt fina bullar och kakor! För att inte tala om tårtan! Förstår att det blev ett trevligt kalas med så många godsaker på bordet.
  Kram från Ingrid

 2. Geddfish skriver:

  Kalaskramar kommer här! Gerd ♥

 3. Fyller ditt yngsta barnbarn och hans fästmö år på samma dag? Firade blev de i alla fall ordentligt, ser jag! Vilket kalas!
  Lite osäkert väder här också, ömsom sol och ömsom en liten regnskvätt.
  Ha en fin söndag, kram, Monica

 4. Skogsnuvan skriver:

  Ser ju väldigt fint och gott ut. Här har det regnat som sjutton flera nätter nu och det blåser kallt och vattnet i sjön blev kallt fort så där 14 grader så nu är det färdigbadat för en gammal kropp. Idag ska jag rensa vinbärsbuskarna som är fulla med brännässla och det är inte kul när man har över 30 buskar.

 5. Znogge skriver:

  Vilket festligt firande! Grattis till 22-åringarna 😀

  Kram och trevlig söndag!

 6. Gunnel skriver:

  Så kul att de nästan känt varandra hela livet. Det där kakbordet ser mycket inbjudande ut. Vi har också väldigt mycket regnande och haglande här hos oss, men det ska tydligen bli bättre ett par veckor framöver. Hoppas det, för på fredag kommer Peter med familj hit. De är väl i och för sig inte så beroende av sol, eftersom de alltid har soligt hemma. Kram

  • Ingrid skriver:

   De låg på samma sal på BB, men sen träffades den inte förrän för ca 5 år sedan. Så känt varandra har de bara gjort sedan dess.
   Hoppas att det blir fint väder när Peter o familjen kommer.

 7. Astrid skriver:

  Så fina foton.
  Ser så trevligt ut

 8. Ölandsvindar skriver:

  Härligt med lite kalas ibland! Jag läste ditt förra inslag om valloner. I min gubbes släkt pratades det om att hans mamma skulle ha vallonblod i släkten. Kanske för att flera var brunögda och ganska mörka i skinnet eller kanske för att det var en smedsläkt. Nåväl, vi har gått tillbaka till någonstans runt 15-1600-tal men det är bara väldigt svenska namn hela vägen.
  Kram /Kerstin

 9. Helena FREEDOMtravel skriver:

  Härligt med kalas! Ser ut att vara mycket gott! Önskar en fin söndag!

 10. Märtha skriver:

  Söta hunden Fridolf!! Ras? Här skön sommarvärme nu – och vi ser på OS-golfen i TV! Men det är så sällan det kommer golf i TV… Igår hade vi regn hela dagen, inte alls roligt. Nu torkar tvätt, och solpanelerna gör elektricitet!

 11. Kicki skriver:

  Vilket fikakalas! Typiskt för Stenstugu.
  Kram/Kicki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *