Julstöket fortskrider och dyrt tandläkarbesök

Tisdagen den 7 december 2004

Igår var det en förfärlig dag pengamässigt. Den började med ett tandläkarbesök kl 08.15. Jag tycker inte om att gå till tandläkaren. Det är ett elände att de ska skicka ut kallelser så långt i förväg. Den där lappen har stått och tittat elakt på mig i över en månad. Men som sagt igår var det dags. Efter röntgen och undersökningen, som jag tycker är det värsta av allt, vidtog lagning av 2 små hål. Det är många år sedan jag hade några hål i tänderna, men den här gången lyckades hon hitta ett par. Jag var där ca 40 minuter och det kostade 2017:-. Man undrar varför det ska behöva vara så dyrt!

Efter tandläkarbesöket rusade jag runt på stan och köpte julklappar till barnbarnen på Sicilien. 10-åringen får ingen 3G-mobil, som han så förhoppningsfullt önskat sig av mormor. Det blir något betydligt enklare i hans julpaket.

Efter julhandeln gick jag och jobbade några timmar. Jag beklagade mig över att det gått åt mycket pengar hos tandläkaren, men det hade jag ju ingenting för: “Mitt senaste besök kostade 12.000:-” var det straxt en som sa. Det är precis som när man talar om för någon att man är dålig, då för man genast höra om någon som har det hemskt mycket värre,”så man ska bara vara glad”. Jag åkte hem vid 3-tiden så jag hann få iväg paketet till Sicilien. Hoppas nu att det kommer fram i tid.

Idag jobbade jag på förmiddagen och i eftermiddag har jag bakat lussekatter, strukit och manglat. Egentligen skulle vi varit och gratulerat svägerskan i Endre, som fyller år idag, men hon hade smitit iväg till Stockholm. Vi får väl åka införbi med en julblomma någon annan dag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.