280. Solglasögon – Bild 110 av 365

Idag kan det var bra att ha solglasögon om man ska ut, för solen skiner så vackert efter en regnig morgon.

Själv har jag fotokromatiska glas i mina vanliga glasögon, som alltid sitter på näsan. Glasen skyddar ögonen till 100% mot UV-ljus och blir automatiskt färgade i solen. Fast jag kan tycka att de reagerar lite för mycket ibland, för även om det är mulet ute blir de lätt färgade, speciellt på vintern när det är snö. Och en nackdel är att de inte fungerar i bilen. Där behöver man ju ofta ha solglasögon och nu får man sitta där och kisa!

Ha en fin onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 365 Foton 2013. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till 280. Solglasögon – Bild 110 av 365

 1. Kraka skriver:

  Varför fungerar de inte i bilen? Mina fungerar alldeles utmärkt även när jag kör. Möjligen kan det bli lite mörkare när jag kör i tunnlar, men inte så mörkt så det stör.
  Mitt största problem är när någon tar ett foto med blixt och jag inte hinner få av glasögonen, då ser det ut som att jag har solglasögon på mig inomhus.

 2. Gunnel skriver:

  Synoptik har en drive nu att man får gratis solglasögon när man köper nya progressiva. Det är dags för mig att förnya så det blir nog solbrillor också då. Men vad jag har förstått är det ett par som man knäpper på sina glasögon.

  • Ingrid skriver:

   Jag har haft såna tidigare, men gillade dem inte något vidare. Fotokromatiska är det jag trivts bäst med, men många förordar de där solbrillorna som man sätter utanpå sina vanliga glasögon. Det kanske man skulle fundera på…

 3. Gerd skriver:

  Svårt det där med synen. Jag har ju både närsynthet sedan som barn och senare i livet brytningsfel, och så har början till grå och utvecklad grön starr tillkommit. Ett himla droppande. Som gör att jag har svårt med linser. Har ”riktiga” solglasögon utprovade, men nu, till pudelns kärna:
  Jag köpte mig ett par riktiga Polaroid att knäppa på de vanliga glasögonen, när jag flög till Thailand. Och det ångrar jag inte, det var för mig toppen.
  Jag är glad över att droppar och glasögon fungerar så att jag kan se! Kram, Gerd♥

 4. Som Gerd i förra kommentaren så har jag polaroidglasögon som man sätter ovanpå sina vanliga. Fungerar utmärkt, för jag använder endast solglasögon när jag åker eller kör bil – så dom ligger alltid till hands i handskfacket! 😉

 5. Birgitta skriver:

  Jag har vanliga glas i mina glasögon. Inte så fina som du har. De är aldrig färgade. Och jag är inte förtjust i solglasögon, tycker att jag känner mig instängd. Lite avskärmad från verkligheten. Typ.

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar min glasögon för det mesta och tänker inte på att de är färgade.
   Jag mötte en bekant, en äldre kvinna, som jag stannade och pratade med. ”Ta av dig solglasögonen”, sa hon lite irriterat. Det tänkte jag ju inte på. 😉

 6. Znogge skriver:

  Det verkar väldigt smart men jag tycker de är lite för känsliga. Naturligtvis en smaksak och en vanesak.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   I början kunde jag tycka att det var lite konstigt när man kom in och glasen var färgade, men nu reagerar jag inte alls för det.
   På vintern har jag ett par vanliga glasögon som jag använder ibland när jag går ut. Man vill ju ha lite dagsljus också. 😉
   Kram

 7. Lambergsfrua skriver:

  Ja du Ingrid, det här med solglasögon är ett evigt bekymmer för oss som har glasögon. Jag har haft ”påhängssolisar”, fotokromatiska glas, separata solglasögon med inslipade glas och nu ett par som man helt enkelt sätter utanpå de egna glasögonen och skjuter upp i pannan, när de inte behövs.
  Mina ”påhängssolisar” var inte riktigt snälla mot glaset, de fotokromatiska har jag samma erfarenhet av som du och med de separata var det ett ständigt växlande, tyckte jag. Jag har svårt att använda mörka glas inne i affärer eller i skugga. Jag måste säga att jag är otroligt nöjd med mina nuvarande.
  Vi har också en solig dag här och solglasögonen sitter just nu uppskjutna i pannan, för jag ska snart ut på balkongen igen – har jag tänkt i alla fall.

  ha en fin fortsättning på dagen!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 8. Skogsnuvan skriver:

  En del vårvinterdagar skulle jag nog också behöva solglasögon men jag har aldrig på mig sådana utom när jag är utomlands och då har jag dom mest för att tjuvstirra på snygga killar utan att det märkts hi hi

  • Ingrid skriver:

   Jag har varit dålig på att använda solglasögon, men har förstått att det inte är bra för ögonen att utsätta dem för mycket uv-strålning, då löper man stor risk för att få gråstarr. Så nu skyddar jag mig!!

 9. Annika skriver:

  Så här års är jag tacksam för linser 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag använde linser så länge jag jobbade och det var helt underbart, men när man blir äldre blir ögonen lite torra, så jag valde att gå över till glasögon.

 10. Suss skriver:

  Jag har också sådana glas, men jag är så ljuskänslig att jag måste ha ett par vanliga utanpå. Numera har jag sådana som jag inte behöver sätta fast på glasögonen, utan mer ser ut som vanliga solglasögon (fast väldigt stora). Det är skönt tycker jag. Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag måste ju ha styrka på glasögonen för att se klokt på långt håll, Jag tror att jag ska skaffa såna där stora solglasögon som man sätter utanpå de vanliga, just när man kör bil.
   Kram

 11. Raija skriver:

  Håller med om att såna glasögon inte fungerar riktigt som man önskar. Därför valde jag att inte ha det på de här jag har nu. Tyckte ibland att det tog lång tid innan de ändrade sig också, när man gick in t.ex.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *