32. Cerise – Bild 23 av 365

Jag vet inte vad man ska ha för färg på fingrarna för att lyckas med orkidéer, men mina duger definitivt inte till att få dem att blomma om. Jag har fyra stycken som står i sovrumsfönstret och skäms.

Men som ett under fick jag se att en av dem fått en stängel med två knoppar och vilken lämplig färg den hade när den första av dem slog ut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 365 Foton 2013. Bokmärk permalänken.

23 svar på 32. Cerise – Bild 23 av 365

 1. Charlotta skriver:

  Den var verkligen vackert cerise. Kanske ska man ha rosa fingrar för att lyckas med dem. Nu ska du se att den här smittar av sig på de andra i fönstret.
  (Hos mig började orkidéerna trivas först när de fick fönster utan element under och nu har de blommat i mer än fem år, alltid någon planta med blomstängel på.)

 2. Znogge skriver:

  Jag har inte gröna fingrar men just mina orkidéer blommar om och om igen 🙂 Kanske min vattningsteknik. Varannan veka får de stå under rinnande vatten en fem tio minuter…

  Kram

 3. Gerd skriver:

  Oh, den orkidén var ju underbart vacker! Ja, vi hade orkidéer båda två i bloggen idag 😉 lustigt.
  Och jag har 5 nedklippta som står och skäms, förutom min lilla överlevare.
  Jag önskar dig en toppensöndag och ger en varm kram, Gerd♥

 4. Kicki skriver:

  Så fin den var!
  Nu för tiden blommar mina orkidéer ofta om. Dom står i köksfönstret nästan mot norr, inget element under och sparsam vattning, dvs högst en gång i veckan. Förra året köpte jag gödningspinnar för orkidéer att sticka ner i krukan. Vet inte om det gjorde varken till eller ifrån.
  Kram/Kicki

 5. Louise skriver:

  Jag är varken särskilt intresserad eller duktig. Jag har växter för att det blir för tomt utan och för inomhusmiljön ska bli bättre. Jag känner väl ett visst behov av dem, men de har inte ett lätt liv hos mig och jag strävar efter att ha tåliga och lättskötta växter. Fast mina orkidéer brukar faktiskt blomma om! Däremot kan det ta rätt lång tid mellan blomningarna. Så länge jag ser att de har liv i sig så får de en skvätt vatten, och plötsligt blommar de om????
  Vet inte hur det går till … hehehe
  Just nu har jag en orkidé med samma färg som den här. Fick den i 50-årspresent. De är jättefina och blommar så länge …

 6. Gunnel skriver:

  Du har helt klart rätt färg på fingrarna för att få orkideér att trivas. Nu sätter de andra 3 kanske också igång att förgylla din fönsterkarm. Kram

 7. Eleonora skriver:

  Jag tror att det gäller att glömma bort orkidéen ett tag för så plötsligt kommer det en stängel med blommor. Jag har en som nu är 5 år och blommar om för säkert sjätte gången.

  Skön söndag!

 8. Suss skriver:

  Det är bara att gratulera att du fått den att blomma om – jättefin. Jag är ingen vän av orkideér, men man får ju sådana ibland och då får de stå kvar tills de dör. De är ju vackra. När vi flyttade hit hade vi tre stycken med oss, för jag kan inte slänga något som lever. Nu blommar 2 av dem som om de vore nya. Det har aldrig hänt mig förr. Luften på landet? Kram!

 9. Lambergsfrua skriver:

  Jag har varken gröna rosa eller cerise fingrar, men Mannen i Mitt Liv lyckas få våra fyra orkidéer att blomma om och om igen. Växterna står i ett västnordväst-fönster och får en rejäl rotblöta med orkidénäring varannan eller var tredje vecka. Jag ojar mig och tycker att de stackars torra stackarna ska få vatten mycket tidigare, men eftersom han lyckas håller jag mig i bakgrunden 😉

  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 10. Annika skriver:

  Vilket vackert exemplar.

Kommentarer inaktiverade.