350. Värme – Bild 32 av 365

Den här otroligt mjuka och härliga yllepläden fick jag i julklapp ett år när jag jobbade på Faktab, nuvarande Payex. Pläden ger en otrolig värme, med den över benen fryser man absolut inte.

Tio år jobbade jag på Payex och varje år fick vi väl genomtänkta och användbara julklappar. Första gången vi skulle ut på konferensresa fick alla vi anställda resväskor i julklapp. Det såg onekligen lite roligt ut på bagagebandet när det var fullpackat av likadana gröna Samsoniteväskor.

Det var en trevlig tid. För att travestera en sedan många år avliden anhörig – När livet är som bäst, är det arbeta och möda – för även om åren hemma på gården var fina, är de här sista åren i mitt arbetsliv nog ändå de bästa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 365 Foton 2013, Nostalgi. Bokmärk permalänken.

41 kommentarer till 350. Värme – Bild 32 av 365

 1. Inger Johansson skriver:

  Mmm, gott och varmt!
  Jag har vävt ett antal plädar väldigt uppskattade presenter!
  Kram Inger

 2. Härligt att du kunde njuta av ditt arbete, det finns ju många som får tvinga sig gå till jobbet – speciellt dom sista åren. 🙁 Själv har jag ju haft nöjet – för det har det varit – att vara ”egenföretagare”, även om det inte alltid var bara rosor prcis. När det var dåliga tider fick man t.ex. lära sig att vända på slantarna. Och det är nog nyttigt tror jag….. 😉

  • Ingrid skriver:

   Jag/vi var ju egenföretagare också, men även om maken var hur gullig som helst var det väldigt roligt att få andra arbetskamrater när jag började jobba 1988. Innan dess var ju ”bara hemma” och vände på slantarna. 😉

 3. Gerd skriver:

  Jag får instämma HELT och hållet i att de sista åren i arbetslivet, trots mycket slit och möda, ändå var bäst! Jag tog avtalspension med flaggan i topp, och det känns JÄTTEskönt.
  En fin och go pläd och en varm kram♥

 4. snawitz skriver:

  Tänk så många arbetsgivare som ger trista julklappar, typ chokladask eller almanacka

  Önskar dig en trevlig kväll

 5. Annika skriver:

  Den ser verkligen varm och go ut. Härligt med bra och genomtänkta julklappar från jobbet. De senaste åren har vi fått väldigt trista paket på mitt jobb. Helt utan tanke och känsla. Lite meningslöst och slöseri med resurser att ge bort sådana presenter.

 6. Kerstin skriver:

  SÅ skönt med en varm pläd. Det var ju en riktigt bra julklapp. Jag älskar att krypa in under en pläd framför TVn. Det är så skönt!

 7. Znogge skriver:

  Trevligt med genomtänkta klappar. Det fick vi i mitt gamla jobb också men numera blir det något litet från kommunen eller oftast inget alls 😕

  Pläden ser väldigt varm och skön ut!

  Kram

 8. Kerstin skriver:

  Bra med genomtänkta julklappar, det fick vi med på mitt jobb. Man ska kunna tänka tillbaka på jobbet med glädje, hemskt vore det annars. Ser en bild längre ner, har all snö försvunnit? Hoppas våren är i antågande. Vi har rena rama sommaren, jätteskönt!

 9. snawitz skriver:

  SV: Tror inte något departement har full koll på konsekvenserna av sina beslut.

  Ha det gott
  Kram/Susanne

 10. Kicki skriver:

  Jag har också en vacker jättevarm yllefilt, som jag fick av grannarna i Arkhyttan när jag fyllde 50 år. Den är från Bergå spinneri,som inte finns kvar längre. Kanske jag får ta kort av den när jag ska presentera ”värme”.
  Tack kära Ingrid för CD boken, som kom med posten idag 😀
  Kram Kicki

 11. Åsa! skriver:

  Så intressant att du upplever de sista arbetsåren som de bästa! Jag upplever ofta de som har några år kvar till pensionen som trötta, slitna och uppfyllda av en enda stor längtan, att få gå i pension.

 12. Suss skriver:

  Riktigt fin pläd, jag gillar yllefiltar och fårskinn, inte mycket värmer som det. Jag har flera stycken och de verkar hålla i evig tid. Kram!

 13. Kia skriver:

  Vilken vacker pläd! Jag har det så bra för min syster väver plädar bl.a så jag har skaffat en del. Underbara och värmande!
  Skrattar när jag läser om resväskorna…. Det påminde mej om en överrasknings resa jag ordnade för dom anställda på företaget jag jobbade på. Dom fick ett jättestort paket var och i det fanns inbjudan om en gemensam resa till Stockholm med vidare överraskning. Många glada skratt när alla öppnade och det visade sej vara likadana väskor till alla. Vid hemresan på Stockholms Central stod vi 12 st och väntade på tåget. På perrongen började det fnissas och sen kom gapskratt från folk som undrade vad vi var för några. Alla med likadana resväskor!!
  Jobblivet var ibland väldigt tufft men så roligt. Kram från Kia

  • Ingrid skriver:

   Så kul att du varit med om detsamma som jag och dessutom varit upphovet till det!
   Visst var jobblivet roligt! Man behöver utmaningar och få känna att man utvecklas annars mår man inte bra.
   Kram!

 14. Janne skriver:

  Morron! -3,6 grader på Morgonen. Inget speciellt planerat för helgen så vi får ta dagen som den kommer. Ha det bra !

 15. Anne-Lie skriver:

  Mysig och skönt att svepa in sig i en skön pläd.
  Trevlig Helg!

 16. Hejsan Ingrid !

  Bästa garnet ylle.
  Det kommer väl från fåren.
  Akryl kom för att ylle kliade.
  Men inte värmer den lika bra.

  Har en våd kvar av en yllepläd,
  som jag haft sedan länge,länge.
  Den har jag över fotänden i sängen
  på natten.På så sätt behöver jag
  inga sockor.

  Kram och ha en fin Fredag

 17. Skogsnuvan skriver:

  För det mesta brukar jag tycka precis som du men inte idag. När livet är som VÄRST är det arbete och möda. Så var det för mig i alla fall. Det var inte många dagar som det var roligt och framför allt inte när jag jobbade på Försäkringskassan. Jag har ju naturligtvis valt helt fel yrke, eftersom jag fått vara inomhus och hela tiden längtat ut.
  En varm yllefilt är det skönaste man kan ha. Jag har ju gett bort mina hemvävda växtfärgade filtar men jag har en kvar och den värmer mig varje kväll framför tvn

  • Ingrid skriver:

   Åke sa alltid att ”det var en sorts människor han tyckte riktigt synd om och det var de som vantrivdes på sitt arbete” och så är det nog. 🙁

   Tur att du sparade en filt till dig själv i alla fall. 😉

 18. Birgitta skriver:

  Såg framför mig alla gröna väskor på bandet. En rolig syn :-).

  Jag har också en sån där varm filt. Den köpte jag för tre månader sen. Den är av merinofårsull. En cm tjock. Den har jag som extratäcke just nu. Sååååå varm och go. Man kan inte ha den hela natten utan får vika ner så jag har den över benen.

  Kram

 19. Rigmor skriver:

  Först…TACK för kommentaren hos mej igår!! Nu håller jag tummarna för att din dotter får stanna på sin plats, livet blir så mycket enklare när man vet att man har ett jobb att gå till.
  Vilken pläd, och…jag tror att jag fick en likadan själv i julklapp nu i julen som var…från min nya arbetsgivare, men samma kommun som tidigare. Den används varje kväll, framför tv.n…Värmer gott, och framför allt nu, när jag kvaddat ryggen och behöver extra värme. Skulle ha jobbat nu i helgen, men var tvungen att sjukskriva mej, och det känns inte kul. Men så är det…man ska se efter vart man sätter ned fötterna när det är ishalka…
  Ha en riktigt bra helg på ön!!
  Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *