351. Yrke – Bild 66 av 365

Här jobbar en läkarsekreterare, men hon har gömt sig bakom datorskärmen och kom inte med på bilden.

Jag har varit på VC nu på morgonen och lämnat blodprov igen och idag var det Sonja som agerade vampyr. Det finns ingen som kan ta blodprov så smärtfritt som Sonja. Jo, jag har talat om det för henne!

Det är helt otroligt så olika det kan vara. En gång gjorde en sköterska mig så illa, så jag hade ont i armen hela dagen och det blev en stor blånad efter sticket. En blånad som sedan blev både gul och grön innan den försvann. 🙁

Ha en fin torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 365 Foton 2013, Läkarbesök. Bokmärk permalänken.

23 svar på 351. Yrke – Bild 66 av 365

 1. Kerstin skriver:

  Tur att den yrkeskategorin finns men visst är det olika på hur de kan ta prover. Vilken tur att det var Sonjas arbetsuppgift idag.

 2. Kicki skriver:

  Berra tilllhör dom svårstuckna, så han kan vara alldelses blå om båda armarna, när flera misslyckade försök gjorts. Men det är en sköterska på VC som lyckas varje gång. Dom brukar kalla på henne när det är dags att sticka honom.
  Det gör ju ont när venen inte prickas på en gång 🙁
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   När Åke låg på lasarettet skulle de försöka ta blodprov på honom och ingen lyckades, men då ringde de efter en sköterska från lab, som tydligen var expert på området och hon hittade en ven på handen som hon kunde få blod från.

   Så det är verkligen skillnad på hur de lyckas.

 3. Anne-Lie skriver:

  Håller med dig. Tänk att det kan vara så olika på vem som sticker.
  Kram!

 4. Skatan skriver:

  Ja vad olika det kan vara. Men det är ju som med all verksamhet. En del är bra på det dom gör … en del mindre bra och då är det tur att du kan välja Sonja … att hon jobbar just när du ska ta blodproven 😀

  Läste just i tidningen att också lärare behöver (lärar)sekreterare för att inte drunkna bland papper och skrivbordsgöra utan ha tid med det de är bra på, att undervisa. Läkarsekreterarna är nog på frammarsch sen några år, tror jag. Och det är ju också som det ska vara.

  Kram på dig!

  • Ingrid skriver:

   Det är väl med sjuksköterskor som med de flesta, en del är skickliga på det de gör, medan andra helt klart hamnat på fel ställe i livet.

   Det är synd att lärarna måste lägga ner så mycket tid på administration. Det är väl meningen att de ska undervisa våra barn….

 5. Gunnar skriver:

  Jag har samma erfarenhet. Konstigt att det ska vara så olika.
  Jaså, hon ville inte vara med på bild?
  Hoppas att du ar lika härligt vårväder hos dig som här. Några nya vårtecken?

 6. Beppan skriver:

  Så´n tur att det var rätt vampyr idag!
  Inte kul att råka ut för de mindre fingerfärdiga…
  Jag gruvar mig alltid för att bli stucken – tur
  att det inte är så ofta det behövs.

 7. Lambergsfrua skriver:

  Skönt att du fick ”snällvampyren” Sonja idag. Det är jättejobbigt, när de måste rota runt med sprutan för att träffa rätt.

  Vi har ett underbart väder här idag, så det blev en skön stavtravning utan dubbar. Och så har vi satt på gummikuddarna på stavarna. Det är väl vårtecken om något 😉

  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 8. Annika skriver:

  Ett yrke där det verkligen gör skillnad om man är bra eller mindre bra på sitt jobb.

 9. Agneta skriver:

  Hejsan , Ingrid!

  Det där med blodprover kan var nog så knepigt. Mina ådror är lätta att se men har en tendens till att slingra sig undan och då hjälper det föga vem som tar prover. Men visst är det skillnad på vem som tar provet.

  Hoppas att du snart får någon ordning på detta för det är ju ett evigt rännande till VC för provtagningar och roligare kan du ju ha det.

  Nu skiner solen här och mina fönster behöver en rejäl omgång p.g.a. jobbet dom gör med husgrunden här som stadgas upp då kåken sjunker ner i Göteborgsleran.

  Nu visar det sig att även Börsen ner på Gustav Adolfs torg som ligger nära Göta älv håller på att sjunka så där ska också grunden åtgärdas, men tippar på att det blir lite lyxigare då kommunens höjdare håller till där 😉

  Provtagningar har faktiskt gjort längs med Göta Älv norröver och leran är inte att leka med. Vi hade ju det fasansfulla Surteraset där husen helt sonika låg huller om buller i leran…usch!
  Nåja, att förebygga är en god idé!

  Mellan 5-10 minusgrader har utlovats i natt så än är inte våren här inte…Brrr.

  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag väntar ju på kallelse från lasarettet och det vet ingen hur länge man får vänta på. Jag får väl sansa mig några veckor, sen ringer jag och kollar att de verkligen fått en remiss.

   Det är ju tur att de undersöker och förstärker grunderna innan något otäckt inträffar. Jag minns mer än väl Surteraset, men trodde inte sina ögon när man fick se det på tv.

   Det ska visst bli kallt igen. Jag satte in snöskopan och kvasten idag och hoppas att jag slipper ta fram dem igen.

   Kram, Ingrid

 10. Hejsan Ingrid !

  Sprutor är väl inte det allra roligaste man kan få.
  Men Du hade tur idag.Att det var Sonja.
  Minns alla 315 THX sprutorna, som en sköterska
  hos veterinär Elis Sandberg, hon hade bara vaccinerat kossor
  tidigare, så hon tryckte dit den och jag skrek men det var klart på en sekund
  Sedan ”flög”jag hem. Blev lätt av dem.Jag körde, Pappa satt bredvid.Mormor’
  fick också sprutor. Mamma var alltid så frisk, förmodligen för hon ammades
  tills hon var två år. Påstod hennes äldre bröder.

  Kram Majsan Mi

 11. Gabriella skriver:

  visst finns det de som är bättre och sämre på sina jobb. Kommer i håg en tandläkare jag hade som skulle dra ut en visdomstand på mig. Han bad mig öppna munnen, men jag kände ingenting. Trodde han bara tittade lite på tanden. Sen satte han sig och anteckna lite och försvann ett par minuter. Sen bad han mig gapa igen och sen knappt en minut senare skjuter han upp stolen och säger att han är klar. Va jag kände ju inte ens att du tog en bedövning, än mindre att han drog ut tanden. Han var bra han. Billigt blev det också 165 kr. Jag fattade ingenting

  • Ingrid skriver:

   Vilken underbar tandläkare!
   Det var en duktig och skicklig yrkesman och vilken tur för dig, för en sån där tandutdragning kan vara nog så obehaglig.

 12. Suss skriver:

  Jag har också blivit så där felstucken några gånger och då vill man inte så gärna slå sig ner i den där stolen nästa gång och ”lämna ut” sin arm. Tur jag inte är så stickrädd som jag var som ung. Kram!

Kommentarer inaktiverade.