Kvinna på servicehus låg död i sex veckor

Onsdagen den 10 december 2008 | 16:50 | 2° | 0,6%

Vi är nog många som har suttit och sett på utdelningen av Nobelprisen i dag och många är det nog också som kommer att följa festligheterna i kväll. Alternativa Nobelpris delas ut på skolor och arbetsplatser. På min förra arbetsplats delades ett pris ut den 10 december varje år till den som gjort årets bästa arbetsdokumentation. (Nej, jag lyckades aldrig erövra något pris.)

Och mitt i julförberedelserna och Nobelfestligheterna får jag läsa en rubrik i Kvällsposten: Kvinna på Servicehus låg död i sex veckor. Hur kan något sådant hända i ett Servicehus? Visserligen säger man att hon avsagt sig hjälp från personalen, men bor man på ett Servicehus inbillade jag mig i alla fall, att man har så mycket tillsyn så att det kollas upp att man lever.

Men det jag tycker är allra värst, är att hon var så ensam i världen, att ingen frågat efter henne på sex veckor. Hade inte posten börjat svämma över i brevlådan vet ingen hur länge det tagit innan hon hittades. Det blir med en lätt fadd smak i munnen, som jag kommer att sitta och spana på kungafamiljen i kväll.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, Tråkiga händelser, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *