42. Design – Bild 53 av 365, Allergi eller förkylning?

Den här fint designade vasen, med den vackert arrangerade blomman i, fick jag av sonhustrun på Alla Hjärtans dag. Hela vasen bildar ett hjärta, så den måste vara specialdesignad till den dagen.

Idag har jag sett solen! När jag steg upp strax för åtta var himlen alldeles klarblå. Det känns som om det var länge sedan det var solsken, men det blev inte långvarigt, för nu har molnen dragit in och det snöar igen.

Tvättmaskinen jobbar för fullt i badrummet och jag har just gjort ett pass på motionscykeln. Men jag vet inte om jag lyckats sniffa i mig något damm, för jag sitter här och nyser för våld. Hoppas att det bara är allergi och inte någon influensa på gång. Jag får ta mig en zyrlex, så får vi se om den hjälper. Jag är inte mycket för att ta tabletter i onödan, men allergimedicin har jag varit tvungen att äta från och till hela livet.

Det är väl inte det optimala att gifta sig med en bonde när man är allergisk mot allt möjligt. Som tur är har jag inte utvecklad någon astma utan det har hållit sig till snuva och kliande ögon. En engagerad och duktig läkare, som var väldigt intresserad av hyposensibilisering, hjälpte mig till slut. Så efter 5 år med sprutor mot allergi för kor, gräspollen och lövträdspollen blev tillvaron riktigt dräglig.
Men som sagt, nu nyser jag!

Dagens ordspråk:

Klockan är till för människans skull, inte människan för klockans.

Ha en fin torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 365 Foton 2013, Hälsan, Nostalgi. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till 42. Design – Bild 53 av 365, Allergi eller förkylning?

 1. Vilken helt otroligt vacker vas och bukett – precis i min stil! 🙂
  Själv har jag aldrig varit allergisk utom en enda period i mitt liv. Min bror låg allvarligt sjuk på sjukhus och svävade mellan liv och död i ett anrtal veckor, då jag helt plötsligt blev allergisk mot grönmögelostar. När han sen blev friskare – fast förlamade – så blev jag bra igen och har numer inga problem med allergier. Min mamma hade en lätt släng av dock ”hösnuva” ibland, så jag vet dock hur trist det kan vara! 👿
  Jag hade hellre ätit torsk med ägg- och persiljesås igår, men min galla tillåter inte det – alltså blev det dillsås istället!:wink:

 2. Laila Östergren skriver:

  Söt vas med fina blommor. Visst är det härligt att få se solen även om den överger oss emellanåt idag. Är på gång att ladda en tvättmaskin. Var ute med soppåsen så jag fick en gnuttta sol och frisk luft idag. Hoppas dina nysningar går över. Ha en bra dag.

 3. Karin skriver:

  Fick också börja med allergimedicin häromdagen, för det kliade och skavde i ögonen.
  Här blommar sälg, hassel, al, fast inte så jag ser det, men det ska så lite till för att ställa till besvär. Har också provat på hyposens, fick det gratis på jobbet :D, men det hjälpte inte ett dugg. Efter 2 år så slutade jag. Nu finns det en tablett som man lägger under tungan istället, som ska ha samma effekt som hyposens, och man tar den hemma. Vad jag vet så finns det bara för gräs än så länge. Men som sagt, jag har varit borta från jobbet i 1½ år, så det kan ha hänt mycket.
  Kram Karin

  • Ingrid skriver:

   Mig hjälpte det verkligen. Jag jobbade ju i ladugården, så att kunna gå ut dit utan att behöva stoppa i sig en massa piller var helt underbart. Hästallergi har jag kvar, men de djuren kan man ju undvika.
   Kram!

 4. Ann-Marie skriver:

  Ja det börjar kärva till sig nu för alla som har allergi, det kan man inte tro när man tittar ut, full vinter, hur kan något börja blomma? tänker man.
  Varm hälsning till Dig idag/Ann-Marie

 5. Lambergsfrua skriver:

  Den där vasen med färgmatchande blommor är riktigt läcker. Vilken fin present från Sonhustrun.

  Nu hoppas jag att det ”bara” är allergi, som du har medicin mot och ingen förkylning – även om allergi är väl så tröttsamt och jobbigt.

  Önskar dig en fin dag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst är vasen fin. Min faster kallade såna här höga smala vaser för ”vintervas”. På vintern var blommorna dyra och var då vasen smal, behövde man inte så många blommor. 😉
   Det verkar nästan som om jag åkt på någon förkylning för allergitabletten hjälpte dåligt. 🙁

 6. Kicki skriver:

  Jag har också nysit som bara den ett tag, men det är inte ovanligt att jag gör det på mornarna.
  Jag trodde nästan att det skulle bli en förkylning, men än är jag frisk. peppar, peppar….
  Här skiner solen från en klarblå himmel, men onödigt kallt i morse med -18.
  Just nu är det mer måttliga -5.

  • Ingrid skriver:

   Hoppas att du klarar dig. Jag tror nog att jag håller på att bli förkyld. Jag kanske blev smittad när jag var på biblioteket i tisdags. 🙁
   Det är sol och snö om vartannat här. 8)

 7. Inger Maryissa skriver:

  Men vilken fin vas och med blommorna….en så vacker design !!

  Här försöker solen skina idag…..men den får kämpa 🙂
  och ja, det har inte varit mycket av den under den sista tiden

  Håller tummarna för att du inte dragit på dig någon influensa, men allergi kan vara jobbig också
  Jag hade själv allergi förr, speciellt på våren, men den verkar ha gett med sig en hel del nu när jag blivit äldre
  Kramar

 8. Annika skriver:

  Säkert designad för dagen, mycket passande för temat.

  Även här har solen strålat hela dagen. man blir glad in i hjärtat när den visar sig. Hoppas förkylningen öfrsvinner lika snabbt som den kom.

  • Ingrid skriver:

   Här blev solsken till och från hela dagen faktiskt. Hade jag inte min begynnande förkylning att vårda skulle jag gått ut, men nu beundrade jag solen inifrån och det var inte helt fel det heller. 😉

 9. Znogge skriver:

  Vilken söt vas och så bra buketten passar i den! Hoppas det är en snabbt övergående åkomma som har drabbat dig…

  Önskar en trevlig torsdagskväll!

 10. Hejsan Ingrid !

  Skrev ett väldigt långt svar,
  på föregående reportage.

  Den vasen är vacker och ståtlig,
  fin färg.Längesedan jag såg något
  snyggt.Är Papegojblomman äkta.
  Rosa har jag aldrig sett.

  Var det bara allergi, det jag har är nog
  en liten snuva.Den botar jag i ett huj.
  Innan det bryter ut.Tänkte på den där
  personen på Netto som nös i ett kör.
  Kanske hans /hennes baciller hoppade iväg
  på mig..

  (Inget mer rasade igår)

  Ganska skönt vara kokhet, då kan jag äta
  kall mat ikväll.
  För jag har ingen lust att laga till något.

  Nu skulle jag haft en betjänt.

  Kram och ha en fin kväll.

  • Ingrid skriver:

   Ja, det är en äkta blomma. så fin i färgen till vasen. I fönstret har jag en stor kruka med samma blomma, men den är röd.
   Jag har nog åkt på en lätt förkylning känns det som.

   Kram!

 11. Raija skriver:

  Fin blomma och vas du fick :-).

  Det är jobbigt att åka på attacker av snuva och nysningar, för det tar på krafterna. Jag är kraftigt doftöverkänslig, så jag vet vad det innebär. Men jag kan även få andningsbesvär av vissa dofter.

 12. Suss skriver:

  Jag tror du är lite förkyld Ingrid, allergi vill vi inte ha och är du behandlad håller det nog i sig, får vi hoppas. Solen har lyst här också och det har t o m töat från trappen på både uthuset och gäststugan. Jag NJÖT! Nu lyser solcellslamporna lite längre på kvällen också. Ljusare tider stundar.
  Det var en väldigt fin vas du fick, jag har ganska många, men inte så många som funkar tycker jag. Kanske läge att fylla på hyllorna hos någon välgörenhetsorganisation? Hoppas på mer sol imorgon. KRAM!

 13. Louise skriver:

  Det låter som att du och din svärdotter har en fin relation. Vasen är jättesöt!

 14. Gunnar skriver:

  Jag hörde att det går tre olika sorters influensa här i Värmland. Jag brukar vaccinera mig men det blev inte av i år. Har du gjort det? Det måste ha varit besvärligt att bo o jobba på en gård när man har allergi.

  Kul med den annorlunda vasen. Jättefin!
  Trevlig helg!

  • Ingrid skriver:

   Jag har vaccinerat mig och det gör jag varje år och har alltid klarat mig undan influensorna, så jag vågar inte utmana ödet genom att låta bli. Det jag har fått nu är bara en vanlig liten ”bondförkylning”. 😉

 15. Kerstin skriver:

  Ja det är inte kul när det känns som om man har en myrstack i näsa och bihålor. Jag är också gräsallergiker, så det är sex veckor under sommaren med tabletter och näsdukar. Jag slipper i allafall klippa gräset (haha). Du kommenterade min ensamma rödhake och det är faktiskt så att rödhaken vill ha ett stort vinterrevir och tillåter inte någon annan att överträda hans gränser.
  Trevlig helg till dig!
  /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Då är det därför man bara ser en rödhake i trädgården på vintern. Den vill ha hela området för sig själv, det är ju en kaxig rackare. 😉
   Trevlig helg själv Kerstin!

 16. Gabriella skriver:

  Åh vilken fin present

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *