Förlorade 11 år av sitt liv / Kristers rävfilm

Onsdag 24 september 2008 | 21:55 | 17&#176

Såg du Uppdrag Granskning ikväll? Det handlade om Gulli, som kom tillbaka till livet efter 11 år som ett kolli på grund av läkemedelsbiverkningar, som gjort henne förvirrad och allt mera dement. En fruktansvärd historia, som ingen vill ta ansvar för idag. Hur många är det på våra demensboenden, som vårdas där helt i onödan? Det är förfärligt skrämmande att människor blir hanterade på det här sättet.

Har du inte sett det här programmet tycker jag att du ska försöka göra det, för det är viktigt att alla blir uppmärksammade på hur illa det kan gå när olika läkare behandlar en patient, utan att de har någon som helst kontakt med varandra. Reagerar inte läkare och sjukvårdspersonal, måste anhöriga ifrågasätta och ta reda på vad de mediciner som en sjuk människa får kan ha för biverkningar. Den sjuke, som lider av förvirring och demensliknande symptom kan ju inte tala för sin egen sak. I Gullis fall hade läkaren på vårdcentralen ifrågasatt den epilepsimedicin som neurologen skrivit ut till henne, men tyckte att Gulli själv skulle ta upp det med den läkaren. Något som hon helt enkelt inte var kapabel att göra. Först när Gulli blev så sjuk att vårdpersonalen inte kunde få i henne medicinen, blev hon frisk!Även idag har det varit en helt underbar dag. Jag är så tacksam över de här fina dagarna efter allt molnigt och trist väder. I morse var det väldigt dimmigt och ganska kallt, +4 grader bara, men när solen började stiga blev det snabbt varmare. Åke, som stiger tidigare upp än jag, hade ett besök av räven i morse. Det är förmodligen samma räv som Krister och Thomas träffade på nere vid stranden för en tid sedan. Såg du inte videon med räven då, får du en ny chans här:

Åke har sett den här på gården några gånger förut och lagt ut lite godsaker till den. Idag satt räven ute i gången och väntade medan Åke gick in och hämtade lite korv i kylskåpet. Räven var bara någon meter ifrån honom när den hämtade korvbiten. Jag får väl försöka masa mig upp tidigt någon morgon jag också och se om jag kan få något kort på besökaren.

Idag har vi fortsatt att röja upp efter nedtagningen av äppelträdet och nu är allt i ordning, hålet är igenfyllt och alla äpplen, grenar och kvistar bortforslade. Eftermiddagskaffet satt vi ute på terrassen och drack och sedan åkte Åke ner till sin blinde kompis. Jag passade på och åkte med honom till Klintehamn och sedan gick jag hem längs stranden. En underbar promenad i solskenet.

I morgon är det EFIT, så då får du följa min dag i bilder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, Tråkiga händelser, TV o Video o Kultur, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.