Idag är jag lite gnällig

Söndag 17 augusti 2008 | 13:30 | 16&#176

Idag är vädret gott för arrendatorn och alla andra bönder, som fick rapssådden klar förra veckan, för inatt började det regna och det fortsätter ännu så sakta och vackert. Hittills har vi fått ca 12 mm. Jag försöker därför glädjas med bönderna och bortse ifrån att det är en väldigt grå och trist söndag. Åke har en massa fotbollsmatcher att klara av i eftermiddag och jag tänker roa mig med att se en del Tv-program på SVTPlay, program som jag missat förut.

Gårdagen på Kupan gick bra. Vädret var hyfsat och det var jättmånga kunder hela tiden. Ännu verkar det som om det finns en hel del turister kvar här på ön, men på tisdag börjar skolorna och då lär de flesta försvinna härifrån och lugnet lägrar sig igen.

Det är väldigt roligt med alla sommargäster och turister, men lite, lite irriterad blir man över att det är så mycket folk överallt. Vi är ju liksom inte vana vid köer och bilkörningen ska vi bara inte tala om. Igår morse var det nog många som skulle med båten, för det var en ständig karavan med bilar på väg norrut förbi vår gård vid 5.30-tiden. Många av dem körde mer än tillåtna 90km/tim, det är helt klart. En del kommer med sådan fart att det bara smäller till och så har de passerat. En eller annan fartkontroll här utanför skulle nog kunna ge en hel det intäkter i form av böter.

Eftersom jag är lite gnällig idag lägger jag in den här annonsen som Donnergymnasiet i Klintehamn satt in i tidningarna med anledning av sitt 10-årsjubileum.

Man får hoppas att det inte är en svenskalärare som formulerat den.


Ha en riktigt trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.