En trevlig kväll på Robbjens / Stockholmsveckan

Fredag 18 juli 2008 | 09:10 | 17&#176


Vilken trevlig kväll vi hade på Robbjens! Vi var rätt många som samlats vid den gamla gården, det var säkert ett 40-tal och glädjande nog var det många från Klintetrakten. Ingrid och Tommy Wahlgren sjöng massor av gamla gotländska visor på gutamål och allsång blev det också i de mest kända visorna. Den som klingade bäst var nog den här, Vardesväiså (Vardagsvisa):

Den klarade både gotlänningar och fastlänningar trots att den versionen var otextad .


På den här videon finns också Ainbusks version av “Gunatt”, lyssna gärna på den också, den är väldigt vacker och missa inte inspelningen från Närrevyn, där kan du få sjunga med i “Summarn kummar”!

I Visby roar man sig på helt andra sätt nu när Stockholmsveckan pågår, den vecka under sommaren när stan invaderas av festande stockholmsungdomar. I år är det stökigare än vanligt och många anmälningar kommer in från visbybor som får nattsömnen störd. Polisen har det hett om öronen, häromnatten gjordes det 60 ingripanden och de 6 cellerna på häktet blev överbefolkade. Det förekommer fylla, drogmissbruk, misshandel och prostitution. Men krögarna gnuggar händerna, ungdomarna bränner lätt 10.000:- vid ett spritbord (ett bord där man beställer in helflaskor). Dricker man inte all champagne man beställt in, sprutar man den över varandra.

Det är gott att vara här ute på landet. Det enda man har att bekymra sig om här, är att försöka passa in sina matinköp när turisterna ligger på stranden. Dagar med dåligt väder får man hålla sig hemma för då är det fullt i alla affärer.

Ha en trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, TV o Video o Kultur, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *