En tur till Visby / Ny mobil

Fredag 11 juli 2008 | 17:30 | några lättare skurar nu på em, 17&#176

På förmiddagen igår när jag satt vid datorn upptäckte jag att det finns ännu ett fotoprojekt, Fototriss och tycker att det låter trevligt. Det blir kanske lite mycket med tre olika projekt förutom Efit och Månadsbild, men det är ju så roligt. Jag startade en ny blogg för Fototriss och fortsättningsvis kommer jag nog bara att använda bloggarna till de här fotoprojekten. En liten notering om att de är uppdaterade kommer jag väl att lämna här i dagboken, men jag kommer inte att lägga ut fotona här.

Igår åkte vi till Visby på eftermiddagen. Det var soligt och fint väder, så vi hade förhoppningar om att det inte skulle vara så mycket folk i stan. Men det var minsann turister så att det förslog. Nere i hamnen och i kvarteren runt Almedalen var det alldeles packat med folk och det tog ett bra tag att hitta en parkering, men det lyckades till slut. Polisbilar stod parkerade överallt, så det gällde att uppföra sig!


Åke fick sitt lystmäte på vackra båtar


Och jag frossade bland rosorna i Botaniska trädgården.

När vi kände oss nöjda åkte vi till Granngården för att köpa flagga till vår nya flaggstång, men de hade inte rätt storlek där, så det fick bli en sväng till Järn AB Södertorg också och där inhandlade vi både flagga och vimpel. Sedan åkte vi upp på Östertorg och var på Siesta och drack kaffe och åt blåbärsbakelse. Åke satte sig på en bänk för att titta lite på folk och jag tog en promenad till Adelsgatan.

Jag skulle ju bara titta in på Teliabutiken för att kolla läget, men kom ut med en ny mobil. Det är en Sony Ericson W200i, och den har vad som krävs för att kunna ta emot ljudboksfiler, så nu kan jag tacka ja till Buzzadorkampanjen. Det är en ganska billig mobil och dessutom hade jag ett presentkort på 300:-, så det sved inte så farligt i plånboken. Efter det inköpet lämnade vi Visby och åkte hem, men först var vi och hälsade på Åkes syster och hennes man i Endre. Det blev en riktigt trevlig stund hos dem och vi var inte hemma förrän vid 19-tiden.

Idag har jag roat mig med att försöka komma underfund med en massa roliga finesser som den här nya mobilen har. Nu har jag fått det mesta att fungera: Internet via Telia Surfport, epost, sms, mms, kamera, radio mm mm. Den har en väldigt bra MP3-spelare med riktigt fint ljud, så jag tror att jag kommer att trivas med den.

Jag har gjort lite nytta också. I morse var jag ute och klippte gräs, eller rättare sagt samlade upp björklöv. Gräset har inte vuxit så mycket ännu, men våra hängbjörkar har farit illa av torkan och gräsmattorna är fulla av björklöv. Det är lättare att samla upp dem med gräsklipparen än att räfsa. Det har varit riktigt mulet hela dagen och efter lunch började det regna. Så då tog jag fram strykjärnet och fick en hög strykning avklarad. Medan jag strök lyssnade jag på “Sommar med Leif Silbersky”. Han är ju ganska självgod och uppblåst, men vilken underbar musik han spelade, rena örongodiset. Betyg för dagens “Sommar” blir: pratet**, musiken *****.

Ha en riktigt trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utflykter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.