Gotlänningar med framtidsvisioner

Tisdag 25 mars 2008 | 10:25 | 2&#176.


Det är roligt när man får läsa om gotlänningar med framtidsvisioner. I Gotlandska.se kan man idag läsa om att Gotländsk tryffel är på väg till Japan.
I veckan åker fyra gotlänningar till Tokyo för att undersöka vilka förädlade tryffelprodukter som kan passa den japanska marknaden. Tryffel, kallat det svarta guldet, växer vilt på Gotland och odlas också med stor framgång. Jag har skrivit om tryffel tidigare, här kan du läsa vad jag skrev den gången.

Vi har gotländska vinodlare också och på gotlandsradion hörde jag idag att de är bekymrade över den här plötsliga kylan. Vinstockarna hade börjat knoppas när kylan kom och nu har knopparna frusit. Blomningen kommer därför att bli försenad, vilket medför att mognaden av druvorna fördröjs. Risken är därför stor för att det blir dålig kvalité på årets vin.

Idag ser det inte ut som om det blir något tisdagstema så kameran får vila. Jag ska köra några tvättmaskiner och Åke är i skogen för att se om det finns några fler vindfällen att ta hand om. Solen skiner så vackert och snön smälter undan, men ännu är det ett ordentligt snötäcke på gräsmattorna.

Fortsätter det fina vädret ska jag nog ta en promenad idag också, men det får vara till i eftermiddag. Jag vill inte gå bort när Åke är i skogen ifall han skulle ringa. Det är den säkerhet han har när han är ensam i skogen, att han kan ringa om om han behöver hjälp på något sätt.

Till eftermiddagen får man inte glömma att det ska gräddas våfflor, för det är Marie Bebådelsedag idag och då bjuder traditionen att man ska äta våfflor.
Våfflor med grädde och en god sylt till det är verkligen gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Glädjande, Nyhetskommentarer, Temadagar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *