6 november

Dimman låg tät vid Lützen den här dagen 1632 då kung Gustav II Adolf stupade och ännu vajar flaggorna den 6 november varje år till hans minne. Nog är det lite märkligt att vi fortfarande firar en krigarkung som spred skräck och fasa där hans armé drog fram i Europa.

Här har väl inte dimman legat speciellt tät, men det har varit genommulet, grått och regnigt idag också. Vaktmästaren har forslat iväg alla buskar och träd han röjde bort igår och nu håller han på att ta vara på löv.

På förmiddag har jag städat i skrivbordslådorna och ordnat till några nya pärmar för ”mina” föreningar. Protokoll och papper har suttit i en och samma pärm och det blev alldeles för rörigt, även om de haft varsin flik, men pärmen började dessutom bli full. Nu har jag en pärm för SPF, en för RK och en för BRF och i olika färger. Ordning och reda! Och så uppdaterade jag vår BRF:s hemsida. Vi hade ett styrelsemöte igår och det var lite nyheter som skulle läggas in.

Efter lunch gick jag ut och klippte bort den sista vissna kärleksörten och så har jag krafsat upp en ränna mellan dräneringen och rabatten. Jag ska höra om Bosse kan ordna en planka till mig som jag kan sätta som avskiljare där. Sen började det regna, så då gick jag in och pratade med en granne en stund.

I kväll ska Eva och jag till Sanda bygdegård och se Länsteaterns uppsättning av Spader Madam. Undrar om de serverar någon Gustav Adolfbakelse i pausen?

Ha en skön fortsättning på torsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

16 svar på 6 november

 1. Anne-Lie skriver:

  När jag tog min eftermiddags kopp med kaffe satt jag och tänkte på att det hade smakat bra med Gustav Adolf-bakelse till kaffet….men jag hade inge.
  Hoppas du har bättre tut.
  kram!

 2. Gunnel skriver:

  Regniga dagar behövs ibland, för då får man en del inomhusjobb gjort. Det får bara inte bli för många av dem. Kram

 3. wiolettan skriver:

  Fint att se att du har det bra.
  Här snöar det idag.
  Varm kram från en trött Wiolettan

 4. ulla laiho skriver:

  Jag tittade på bostadsrättsföreningens hemsida och den är verkligen informativ och lätt att hitta i och man får nästan svar på sina frågor utan att behöva fråga.

  Vi har haft snö idag men det finns ju ingen tjäle i marken, så den kommer säkert att försvinna i ett nafs.

 5. Louise skriver:

  Här kom första snön idag, så du ser ut att ha det betydligt bättre. Den snö som kom var snorig och genomblöt … inget trevligt alls …
  Kramis

 6. Skogsnuvan skriver:

  Ser ju rätt trevligt ut i alla fall för det finns ju lite färg kvar, här är det vitt och kallt och sjön håller på att frysa till. Det är fullmåne så här sitter jag och skriver mitt i natten för att jag inte kan sova.

 7. Raija skriver:

  Ibland är det bra med regniga dagar, för då får man vara duktig inomhus och få undan sånt som man tänkt ta tag i någon gång. Skönt att få ordning på papper och ordnat i pärmar. Det skulle jag också behöva sätta mig med, men tiden och orken finns inte riktigt där just nu.

 8. Znogge skriver:

  Här blev det ingen bakelse heller men i kväll festar jag loss på en gräddbulle eller två 🙂

  Ha en go’ fredag!

Kommentarer inaktiverade.