69. Filmtitel – Bild 19 av 365, Yngsjöbrodden, Lyckans Hjul

Jag fick inspiration till temat filmtitel när jag gick iväg till Vårdcentralen i morse, så det får bli en bild till idag.

Gissa titeln?
Det är nog inte speciellt svårt. 😉

Egentligen skulle jag ha gått på Gym på förmiddagen tillsammans med andra pensionärer på Hasselas anläggning här i Klintehamn. Men luften och lusten gick ur mig på något konstigt sätt, så jag stannade hemma. Jag får göra ett nytt försök på måndag.

Min ena brodd gick sönder när jag gick hem från VC, så jag vågar mig inte ut och promenera heller. Bandet som går runt hälen har brustit. Jag har lagat det en gång förut med hjälp av najtråd, men nu får jag nog ge upp den, så jag har beställt ett nytt par.

Yngsjöbrodden heter de och jag har haft dem i många år och tycker att de är väldigt bra. De är lätta att ta av när man ska gå in i någon affär och enkla att sätta på igen när man kommer ut. 89:- med frakt och allt kostar ett par och det tycker jag är ett bra pris för att kunna gå tryggt i snö och halka.

När det nu inte blev någon annan träning idag, får jag väl ta ett pass på motionscykeln i eftermiddag. Ljudboken jag lyssnar på just nu, Lyckans Hjul av Kajsa Ingemarsson, är riktigt trevlig tycker jag.

Bedriver verkligen den nyinflyttade damen i kvarteret bordellverksamhet? Vad är det annars för konstig besök hon får och varför tänder hon en massa sterinljus och drar ner persiennerna när hon får gäster? Frågorna är många och det ska bli spännande att se hur det går för de förskräckta och upprörda grannfruarna som kallat till stormöte.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 365 Foton 2013, Böcker. Bokmärk permalänken.

33 svar på 69. Filmtitel – Bild 19 av 365, Yngsjöbrodden, Lyckans Hjul

 1. Här har det också cyklats, men jag väntar på solen som dom lovade i morse på den lokala väderrapporten! Men jag tvivlar….. 🙄

 2. Gerd skriver:

  Jag har broddar, jag, men använder dem inte, glömmer bort att jag har dem. Har redan varit ute, en aning påpälsad.
  Go´kramen, Gerd♥

  • Ingrid skriver:

   Här vågar jag mig inte ut utan broddar. Jag är så himla rädd för att ramla. Jag pratade med en kvinna häromdagen som ramlat omkull TRE gånger på samma dag. 😯

 3. Znogge skriver:

  Jag är ganska så säker på att det är ”Mannen på taket” som bygger på boken ”Den vedervärdige mannen från Säffle”.

  Kram

 4. Kicki skriver:

  Du är fyndig du, som t.o.m. hittar bilder till filmtitlar. Visst var den enkel Mannen på taket.
  Tänk så många , förmodligen alla, Sjöwall -Wahlöö böcker jag läste när jag var ung.
  Det var ett billigt pris för dina broddar, inkl. frakt dessutom. Jag har mest sett broddar på Apoteket och där tycker jag dom är riktigt dyra.
  Måste du gå till VC ofta? Tur att du bor så nära.
  Kram Kicki

  • Ingrid skriver:

   Jag får gå en gång i veckan och det är oenkligen lite träligt. Mitt armveck är alldeles missfärgat. 🙁
   Nu har jag beställt en ny tid hos min läkare (det var en vikarie sist jag var där) för att diskutera möjligheten att få byta ut waranet mot någon av de nya medicinerna som släppts nu. 🙄
   Vi får se om jag har någon framgång med det!

 5. Skatan skriver:

  När lusten och luften går ur dig kan du åtminstone skriva … och bra dessutom. Du ser spännande saker omkring dig och filosoferar. Jag är bara … tom … just nu, utan lust och luft. Filmtitel: Karlsson på taket … nej … Mannen på taket menar jag …

  Vad spännande med den där damen. Det behöööver ju inte vara en bordell … det kan ju också vara en sierska eller en healer. Är det bara män som besöker henne förresten. Och varför ringer inte de upprörda grannfruarna på och bjuder med henne på stormötet? 🙂 Har de frågat?

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Har du läst boken? För det var precis vad hon var, den där damen, en sierska och luften gick ut grannfruarna totalt. 😕

   Nu har de dock fått lite annat att bekymra sig över, för en make i grannlaget har givit sig av efter 35 års äktenskap. 😉

   Kram!

 6. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Det är väl ”Mannen på taket” Du syftar på!

  Inge bra med brodden, som gått sönder! Det är inte rådigt att gå ut utan dem så jag hoppas de anländer snart!
  Kram Inger

  • Ingrid skriver:

   Det stämmer bra Inger!

   Jag måste åka till Visby i morgon, men jag har lagat brodden provisoriskt och får hoppas att båda två håller ihop nu tills jag får de nya. 😉
   Kram!

 7. Beppan skriver:

  Tur att det finns broddar! Sjukhusens ortopedavdelningar skulle vara överfyllda om inte folk använder broddar i halkan. Den som uppfann dessa tingestar borde få uppfinnarnas ”Nobelpris”….

 8. Hejsan Ingrid !

  Fadderittan gick på taket, nej jag bara skojar. samma som Kicki och Inger J o.Eva Va Va.För Fadderittan satt på taket.Fadderittan ramla ner och Fadderittan slog ihjäl sig, Fadderittan finns ej mer. Fick jag lära mig som barn.

  Kul !

  Kram Majsan

 9. Elisabeth skriver:

  Kajsa Ingemarssons bok har jag läst. Hon skriver bra. Träffar mitt i prick på mänskliga svagheter.
  Kram Elisabeth

 10. ”Man on the roof” men jag vet inte om det finns vare sig en sådan boktitel eller filmtitel 😆

 11. Annika skriver:

  Jag är djupt impad! Det är inte ofta man ser mannen på taket 😉

  En riktigt härlig feelgood bok med gemenskap och vänskap över generationsgränserna.

 12. Corina skriver:

  Började läsa Vredens tid av Stefan Tegenfalk igår, bok ett i en trilogi. Har inte hunnit speciellt långt men den verkar helt ok.
  Inte helt lätt med läsningen just nu eftersom Ulla skuttar runt och klättrar, överallt samtidigt, typ hackspetten på julafton 😉 Kram !

 13. Gunnar skriver:

  Den filmtiteln klarade jag. Humoristen Carl Gustaf Lindstedt gjorde kanske sin bästa roll och visade att han även klarade av allvarliga rollkaraktärer.

  Klokt att ha broddar på,fötterna. Här täcks marken av ett tunnt snötäcke som gör det ännu mer farligt eftersom isfläckarna inte syns.

  Trevlig helg!

 14. Kraka skriver:

  Det är absolut en av de bästa Sjöwall – Wahlöö. Vem glömmer scenen med hundralappen som åker in i elden, ”det är principen…” Män på taken ser man ju lite då och då så här års med all snö. 🙂

 15. Skogsnuvan skriver:

  Jag såg din roliga film med den fina lilla räven. Min räv är fortfarande här utanför men jag har så dålig kamera så det blir bara sudd för att räven sitter inte stilla utan rör sig.
  Broddar är bra när det är halt. Här är det -31 grader idag så jag går inte ut mer än vad jag måste. Din granne kanske har meditationsgrupper precis som jag. Jag drar inte för gardinerna visserligen men tänder ljus. Fast det är mest kvinnor som går på meditation men gården är full med gårdar så kanske kan man misstänka det värsta hos mig också fast grannen vet vad som pågår. Bordell vore kanske ett bättre sätt att tjäna pengar men jag tror inte jag skulle få några kunder.

 16. elisabet skriver:

  Vi köpte broddar på apoteket för två år sedan och det bästa med dom är att man behöver inte ta av dom inomhus. Klart dom greppar bra också 🙂

Kommentarer inaktiverade.