88-årskalas och busväder

Jag vaknade ganska tidigt idag och upptäckte att det var en solig och fin morgon, så jag satte mig ute med tidningen och kaffekoppen och när jag sedan duschat fortsatte jag att sitta ute, nu med boken jag läser för tillfället, Konsten att höra hjärtslag skriven av Jan-Philipp Sendker. Det var ingen idé att dra igång med någonting, för klockan tolv skulle jag infinna mig på Hamncaféet dit jag var bjuden på årsdagskalas.


Vid elva-tiden började det blåsa och mulna till och när jag klädde om mig fick jag se att en pelargonkruka blåst omkull, så jag skyndade mig ut och bar in allihop under taket på uteplatsen.

Det var ett riktigt storkalas med över 50 gäster och årsdagsbarnet blev vederbörligen hyllat med både presenter, tal och sång och musik och vi fick god mat, porterstek som varmrätt och så kaffe och tårta.

88-åringen i blågrå skjorta i mitten

Hurra, hurra, hurra, hurra – Ja må han leva, ja må han leva, skallade i Hamncaféet hur många gånger som helst och ett gotländskt leve också: Hoj, Hoj, Hoj, Hurraaaaaaaaaaaaaaa!

Medan vi satt där blev vädret sämre och sämre och till slut började det regna horisontellt i den hårda vinden. Karlsöbåten gick ut vid två-tiden med tre passagerare med sig och dem avundas jag inte och inte heller de som ska åka hem från Karlsöarna i eftermiddag.

När kalaset var slut och vi bröt upp vräkte regnet ner. Jag välsignar att jag hade en jacka i alla fall, men vattnet stod så högt på asfaltplanen att det spolade ut och in i mina öppna skor och håret ska vi ju inte tala om, så nu sitter jag här med det nyfönat hår för andra gången idag, för jag blev alldeles dyngsur på den lilla biten till och från bilen.

Nu blir det skönt att sitta och läsa och gosa sig med en pläd över benen i eftermiddag. Jag är ju så nyfiken på fortsättningen om Tin Win och Mi Mi.

Ha en trevlig fortsättning på lördagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Bortbjuden och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på 88-årskalas och busväder

 1. Birgitta skriver:

  Åh, lyckliga dig som ännu inte läst ut ”Konsten att höra hjärtslag”. En underbar berättelse 🙂
  Regnet öste ner på förmiddagen här. Vid 12.00 blev det uppehåll och nu skiner solen över Skåne. Varmt är det också – och inte minsta blåst :). Malmö FF, MFF, spelar match just nu hemma i sin egen arena, mot GIF Sundsvall. Och vi leder med 2-0. Andra halvlek kvar 🙂

 2. Znogge skriver:

  Det var verkligen ett rejält kalas det men det är alltid trevligt att fira, Men lite otur med vädret för denna sommar bjuder inte på så mycket av sol och värme tyvärr…

  Trevlig lördagskväll nu!

  Kram

 3. Lambergsfrua skriver:

  Vilket härligt kalas du har varit på, Ingrid! Inte utan att jag blir lite avundsjuk – dock inte på vädret sedan.
  Min vän sedan tidigaste barndomen befinner sig just nu på Gotland för andra sommaren i rad. Hon och hennes väninna hade så trevligt förra sommaren, att de nu ville fortsätta att utforska ön. Jag är lite rädd för att det bir nåhra våta och blåsiga dagar för dem nu.
  arm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas att din vän har några fina dagar här trots vädret, men det är i och för sig likadant över hela landet. Idag är det halvdant och blåsigt, men solen har visat sig i alla fall.
   Kram

 4. Geddfish skriver:

  Oj, då vilket stort kalas, trevligt! Men inte trevligt med busvädret. Vi har haft smak av det här också, ja regnet fortsätter här. Har fått tagit på mig lager på lager kläder och det blir fortsatt sittande under en pläd här också.
  Lördagskram, Gerd

 5. Kraka skriver:

  Även här började dagen i sol och slutade i ösregn.
  Trevligt det låter med festen. 🙂
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *