Fyller man 89 år har man all anledning i världen att fira, för varför chansa på att man uppnår de nittio. Så tänkte dagens jubilar och ställde till med storkalas på Strandpensionatet i Tofta för ca 75 gäster. (I och för sig tänkte han precis likadant förra året också, då festen var på Hamncaféet.)

Det blev några trevliga timmar med god mat, sång och musik och flera tal. Vi fick en riktig gammaldags söndagsmiddag med plommonspäckad fläskkarré, legymer, sallad, gräddsås och gelé och så kaffe och jordgubbstårta efter.

89-åringen framför presentbordet

Jag frågade aldrig Rune om han ville vara med i min blogg, men det tror jag inte att han har något emot. Jag hade fått i uppdrag att fotografera, så att han kunde få några bilder från dagen och det löftet uppfyllde jag. Få se nu vart jag ska vända mig för att få dem framkallade. Det är länge sedan jag skickade iväg några foton för framkallning, men det löser sig säkert.

Söndagens festligheterna är dock inte slut i och med att vi lämnade Strandpensionatet, för nu ska jag strax iväg till Stenstugu, där Edoardo lovat att göra arancini till kvällsmat. Arancini är en maträtt från Sicilien som består av friterade risbollar fyllda med diverse läckerheter. Jag tycker att det är jättegott, men för Kerstin och Hassine blir det första gången de smakar det.

Ha en skön söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...