89-årskalas

Fyller man 89 år har man all anledning i världen att fira, för varför chansa på att man uppnår de nittio. Så tänkte dagens jubilar och ställde till med storkalas på Strandpensionatet i Tofta för ca 75 gäster. (I och för sig tänkte han precis likadant förra året också, då festen var på Hamncaféet.)

Det blev några trevliga timmar med god mat, sång och musik och flera tal. Vi fick en riktig gammaldags söndagsmiddag med plommonspäckad fläskkarré, legymer, sallad, gräddsås och gelé och så kaffe och jordgubbstårta efter.

89-åringen framför presentbordet

Jag frågade aldrig Rune om han ville vara med i min blogg, men det tror jag inte att han har något emot. Jag hade fått i uppdrag att fotografera, så att han kunde få några bilder från dagen och det löftet uppfyllde jag. Få se nu vart jag ska vända mig för att få dem framkallade. Det är länge sedan jag skickade iväg några foton för framkallning, men det löser sig säkert.

Söndagens festligheterna är dock inte slut i och med att vi lämnade Strandpensionatet, för nu ska jag strax iväg till Stenstugu, där Edoardo lovat att göra arancini till kvällsmat. Arancini är en maträtt från Sicilien som består av friterade risbollar fyllda med diverse läckerheter. Jag tycker att det är jättegott, men för Kerstin och Hassine blir det första gången de smakar det.

Ha en skön söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bortbjuden, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till 89-årskalas

 1. Znogge skriver:

  Vilket trevligt tillfälle att festa till den med en rejäl bjudning! Helt rätt tänkt tycker jag. Bilden är bra så den får säkert passera 😀

  Kram

 2. Tycker också det var ett bra beslut ,
  Är han en populär person så alla känner honom.
  Eller kom det man ur huse till hans kalas.

  Inte ofta jag är inne på bloggarna , men det brukar ju bli då det är lätt att ta sin in via fb.

  Och du mår bra förstår jag.

  Kram Mi

 3. Geddfish skriver:

  Det blev bra med den fine mannen på kort!
  Det är vettigt att ta tillvara på alla festtillfällen!
  Varm kram i en stilla sommarkväll, Gerd

 4. Lambergsfrua skriver:

  Så klokt tänkt! Man ska nog ta vara på varje tillfälle till fest, ju mer desto äldre man blir. Vilken stilig man, rakryggad och elegant fetsklädd.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Lambergsfrua skriver:

  Festklädd. ska det stå förstås 🙂

 6. Elisabeth skriver:

  Så härligt med kalas och pigga åldringar!!

 7. Gunnar skriver:

  Klart att man måste fira när man är så gammal. Det blir kanske en ännu större nästa år när han blir 90.
  Arancini är polisen Montalbanos favoriträtt i böckerna som Andrea Camilleri skrivit. Jag har inte testat att de själv ännu.

 8. Gunnel skriver:

  Jag tycker mannen gör helt rätt som firar varje födelsedag rejält. Fester kan man aldrig få för lite av. Jag brukar skicka iväg mina foton till Fuji film de gånger det händer. Kram.

 9. Klok man! På det här viset får han många kalas! Han ser ut att vara i prima form, så det blir nog både 90-och 100-årskalas!
  Så spännande att bli bjuden på siciliansk mat, men du har säkert fått det förr, förstås!
  Ha en trevlig eftermiddag och kväll!
  Kram, Monica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *