Advent – (Guds) Ankomst

Lördagen den 29 november 2008 | 13:50 |

Många tror att advent betyder väntan, men så är det faktiskt inte. Advent kommer av latinets adventus (domini) och betyder (Guds) ankomst. Tiden för “advent” sattes till fyra veckor redan på 1000-talet, så det är en tradition som går riktigt långt tillbaka i tiden.

Förutom all adventsbelysning, som gör att mörkret inte känns riktigt så kompakt, har vi som tradition att försöka lyssna på åtminstone en adventskonsert och i kväll ska vi gå på Rondo i Klintehamn. Jag har dålig koll på vilka det är som ska sjunga och spela, för jag hittade annonsen på nätet och där står det bara att det är en adventskonsert och att det kostar 100:- i inträde. Jag hoppas att vi får höra alla kära adventssånger och psalmer och får riktig julkänsla, då får vi valuta för pengarna.

I morgon kan den som så önskar öppna första luckan in min adventskalender och förhoppningsvis skicka in svaret på frågorna där. Det utgår inte några priser, men jag hoppas att många vill vara med i alla fall. Det kommer rätt svar och namnen på de som svarat rätt, när svarstiden gått ut.

Ha en riktigt fin första advent!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, Trevliga händelser, TV o Video o Kultur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.