Advent nalkas

-7° hade vi i morse och solen sken så vackert. På förmiddagen kom Alessia hit och vi satt och pratade svenska. Hon har ett muntligt prov i morgon och det är viktigt att hon klarar det för att kunna få börja på nästa kurs i januari. Jag tycker att hon är duktig, men man vet ju inte vilka bedömningar lärarna gör.

När Alessia åkt hem skrev jag i ordning ett referat från lördagens möte med SPF och efter lunch åkte jag till Hemse och handlade lite. Bland annat den här ljusslingan. Det är inte så mycket pyntande utomhus med advents- och julbelysning här på Odvalds. Vi har ett par granar med lampor i och de flesta har ju adventsstakar eller stjärnor i fönsterna, men sen är det inte så mycket mer, men jag tycker att det är trevligt med lite extra ljus i vintermörkret. Egentligen ska man väl inte tända förrän första advent, men det struntar jag i och i morgon ska jag sätta upp stjärngardinen i köket.

Den här slingan har 80 lampor, men det är ledlampor och de drar ju inte så mycket ström. Jag köpte den på Lantmännen och när jag skulle gå in passerade jag en massa amaryllisar med fina knoppar, så det åkte ner två såna också i kassen. Mina egna får nu stå och skämmas bakom gardinerna tills de visar tecken på liv.

Den här behöver inte alls skämmas. Min novemberkaktus, som jag fick i present när jag hade grannbjudning förra året, har börjat blomma. Jag har aldrig haft en sån här kaktus förut, i alla fall ingen som överlevt min behandling, så det är lite extra roligt.

Ha en skön måndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds. Bokmärk permalänken.

26 svar på Advent nalkas

 1. Vad fint det blev med slingan, du skall se att det kommer att sprida sig !
  Och julkaktusen sen , den är jag avundsjuk på.
  Trevlig måndagkväll !!!

 2. Kicki skriver:

  Så du tullar lite på tiden? Men det blev fint med slingan där.
  Jag tog ner mina stendöda amplar vid entrén igår, i morgon ska vi nog sätta upp ljusslingan, om det inte är för kallt. – 5 grader hela dan idag.
  Jag hade en novemberkaktus som var hur gammal som helst, minst 30 år. Men för ett par år sen hade den fått nog.
  Idag fick jag en av goda vänner när vi var i Ludvika.
  Kram/Kicki

 3. Musikanta skriver:

  Jag funderar också på att sätta upp adventsstjärnan och adventsstaken. Det behövs lite extra ljus nu – här har vi ingen snö, som tur är, men det blir väldigt mörkt när den saknas. Fin julkaktus du har. Det blev väldigt fint med slingan utanför tycker jag.
  Kram från Ingrid

 4. Znogge skriver:

  Så fint det blev med slingan och självklart behöver lysa upp lite nu i adventstider. Blir väldigt vackert tycker i alla fall jag. Hoppas det går bra för Alessia i morgon 😀

  Kram

 5. Anne-Lie skriver:

  Så fint med ljusslingan. Man vill ha belysningar lte överallt nu för att lysa upp det.
  Vi hade -13 i morse. Det knarrade rejält under skorna när jag hämtade tidningen.
  Kram!

 6. Karin skriver:

  Ljusslingor är fint och mysigt! Det kan man sätta upp tidigt, och ta ner sent!
  Här är det också kallt, runt -5 gr till 0 gr mitt på dagen. Mössa behövdes idag, när jag pulsade i snön till ukulelecirkeln. Jag kunde inte gå på de skrapade och saltade gångbanorna för de var hala! Jag gick i gräset vid sidan om.
  Önskar dig en fin vecka!
  Kramar Karin

 7. Vi har också köpt en sorts ljusslinga, ett nät med en massa små lampor i. Jag hade tänkt sätta det i vår syrenhäck mot vägen, men nu ligger där en massa nerfallna kvistar och grenar från tallen som klövs, och frusen snösörja ovanpå det, så det lär dröja innan det nätet kommer upp…
  Det såg jättemysigt ut med din ljusslinga!
  Håller tummarna för Alessia i morgon!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   På Stenstugu finns det 4 ligusterbuskar på framsida och dem formklippte jag  till runda bollar och på dem brukade jag ha ljusnät. Det var väldigt snyggt! Ute på landet där det inte finns någon gatubelysning gör det sig ju extra bra.
   Kram

 8. Laila Östergren skriver:

  Fint med ljusslingan. Jag har haft tur med mina 4 kaktusar, den 4:e blommar nu. Är inte så förtjust i dem när de inte blommar så när jag skulle ta in dem efter sommaren hade jag bestämt att jag skulle kasta den som såg sämst ut men den visade sig vara full med knopp så nu är den kvar. När de blommat klart åker de upp på vinden.
  Jag tänker sätta upp min änglagardin nu i veckan men stjärnor o ljusstakar får vänta till på lördag.
  Håller tummarna för Alessia.
  Kram

 9. Gunnar skriver:

  Snyggt med ljusslingan! Det är så mysigt när ljusslingor och annat börjar dyka upp. Vi har inte hunnit får fram nåt ännu men det hinner vi nog med.
  Vilken vacker novemberkaktus du har. Vi har flera sorter och dom trivs ganska bra med att man negligerar dom. Fast när de börjar få knoppar ökar vi omsorgen lite grann.

 10. Geddfish skriver:

  Jättetjusigt med ljusslingan!
  Jag har hämtat upp mina adventsljusstakar från källarförrådet, får se när jag sätter upp dem.
  Kaktusen var jättegrann!
  Kram, Gerd

 11. Gunnel skriver:

  Så fint det lyser upp med din slinga. Jag håller också på att sätta adventsstakar i fönstren och lite slingor här och där. Lite ljus behövs verkligen. Åh, en sån fin kaktus du har! Den kan du verkligen vara stolt över. Kram

  • Ingrid skriver:

   Den här tiden tycker jag att man plockar fram julsaker nästan varje dag. Idag stjärngardinen och i morgon ska ljuzstaken kollas så att alla lampor lyser på söndag.
   Kram

 12. wiolettan skriver:

  Så fint med ljusen. Håller med dig, det lyser upp i vintermörkret.
  Novemberkaktusen är vacker, den lyser också upp.
  Kram till dig.

 13. Skogsnuvan skriver:

  Jag har också satt upp sådana ljus på min vägg idag för jag har ju ingen gran ute längre. Eftersom Kinabror har huset på samma gård som jag så har han redan satt upp gran så nu lyser det fint på min gård. Det har varit väldigt svart och tomt i det andra huset sedan fd grannen hamnat på äldrevården. Min novemberkaktus blommar för fullt som den alltid gör den här tiden och har så gjort i 20 år så det är jag lite stolt över

  • Ingrid skriver:

   Det är verkligen mysigt med lite extra belysning även om det är bra gatubelysning. Det dkabli spännande att se om jag lyckas hålla liv i den här kaktusen.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.