Adventskalendern

Det är en gråmulen decemberdag, men milt och inte så blåsigt. Jag har varit ute en vända på förmiddagen, för jag skulle lämna av en lista till RK-ordföranden på lotter jag sålt och så skulle jag till apoteket och fylla på medicinförrådet, man måste ju passa på att utnyttja frikortet. 😉

När jag ändå var vid Konsum gick jag in och köpte en förpackning med griljerad julskinka och en ask rödbetssallad. I morgon ska jag till Kupan i Hemse och jobba och då är det bra att ha med sig något till lunch. Jag kunde givetvis inte vänta till morgondagen med att smaka av skinkan, utan det blev en portion till lunch idag också och den var jättegod!

Adventskalender har jag alltid haft, även efter det att barnen flyttat hemifrån och jag brukar se Julkalendern på tv också. Så barnslig är jag! Årets upplaga, Piratskattens hemlighet, har börjat lovande, men jag har missat det första avsnittet. Jag ska ta och se reprisen av det så att jag kan hänga med.

Sen finns det ju såna här kalendrar som den på bilden. En kalender för vuxna som gillar spel och dobbel – den passar mig perfekt. Hitintills har jag fått en snögubbe, ett ljus och klockor. Helst ska man ju samla på sig tre tomtar – då blir det storkovan! (Den som är uppmärksam kan se att jag tog fotot innan jag öppnat lucka tre.)

Julkalender i bloggen eller Dagens julfråga hade jag under några år och det var i och för sig väldigt kul, men när jag blev ensam tappade jag lusten och den har inte infunnit sig igen.


Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds. Bokmärk permalänken.

12 svar på Adventskalendern

 1. Elisabet skriver:

  Jag har skrapat fram en tomte så nu vätar jag bara på två till

 2. Gunnel skriver:

  Jag minns din julfrågesport som jag hade turen att vinna. Vilket oerhört jobb du la ner på den. Kram

 3. wiolettan skriver:

  Vilken fin blomma du har. Det ser ut som en novemberkaktus med två olika färger på blommorna.
  vV är också så barnsliga så att vi har en Adventskalender. Julkalendern på TV ser jag men inte mysingen, han tycker nog att det är barnsligt.
  Ha en trevlig kväll och kram till dig.

 4. Susie Bloom skriver:

  Jag ÄLSKAR adventskalendrar också – och den där för vuxna måste jag skaffa mig! 😉
  Det har fortfarande inte kommit in någon med alla 15 rätt, så jag tycker absolut att du ska göra ett försök. annars blir det ju ingen som vinner alls….. 👿
  KRAM
  Susie

 5. Lambergsfrua skriver:

  Roligt att du nämner adventskalendrar. MiML och jag har haft en alla år sedan vi gifte oss. I år tänkte vi nästan strunta i det, men hittade en fin på Lidl till extrapris och kunde förstås inte stå emot den frestelsen. Vi började titta på TV:s adventskalender, men vi fastnade inte för den. Ingen snö, ingen som helst anknytnig till julen (fast det kanske kommer längre fram). Visst är det härligt med sol coh hav i Kroatien, men nä. Jag längtar efter kalendrar som Teskedsgumman och roll tider till exempel. Nåja, det bir säkert bra det här också och det är ju avsett för barnen.
  Varm kram
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det har varit många kul kalendrar genom åren. Några kommer jag ihåg, medan andra inte satt några spår i mitt minne direkt. Trolltider, som många pratar om, tror jag aldrig att jag såg ens.
   Kram

 6. Anne-Lie skriver:

  Roligt med julkalender, jag har också en. Julkalendern på TV följer jag inte. Jag arbetar kvällstid och reprisen brukar gå tidigt på morgonen och då är jag inte vaken.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag har ju Telias Programbibliotek, så jag kan se de flesta program i efterhand när jag vill, så det är aldrig några större problem om jag skulle missa något avsnitt.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.