Ainestrysars dag

Enen är fantastisk, för hela busken kan användas. Enris till rökning och drickbryggning, virket till bandtäunar, slöjd och stegpinnar, enbären som viltkrydda samt enruskor, ainestrysar, som vägmarkering på vintern.

Av den här enen skulle det nog kunna bli många ainestrysar.

Nu ska vi ta en promenad till VC. Maken har en träff med en vampyr där och lite senare på förmiddagen ska jag dit på sjukgymnastiken. Vi har fullt upp med att få våra åldrande kroppar att fungera 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Natur och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Ainestrysars dag

 1. Hejsan Ingrid !

  Kunde inte skriv på inlägget om BRON. var det inte sista avsnittet, brydde mig inte om att titta. Hon är så dålig skådis.
  Ja, Du inte lätt få alla delar att funka på mig heller, höger ben är något vajsing med en längre tid nu, någon muskelsträckning/ledband.Så jag måste varje morgon smörja in mig med tigerbalsam.Något bättre men inte bra, får duga.

  Idag skiner solen igen ett tag.
  Vet inte om jag skrev det att min FB görsvann någon hackade sig in och tog bort mig,i Lördags. Men M.=dotter hjälpte mig med detta, nu är jag fixat in FB i mobilen, kvarstår att kunna överföra foton till FB från den också.Det skulle han som ”lurade” på mig mobilen fixa i morgon sa den andre trevlige killen som också jobbar där.En tredje, skulle ha mig byta både mobil+dator.Det kom jag inte dit för.

  För övrigt hoppas jag att allt är bra med Dig och Din Åke.
  Klappa Grållen och Svarten nästa gång Ni är där från mig.

  Kram Majsan

 2. Skatan skriver:

  Den busken … enebusken … har jag alltid gillat. Den är ”sticksig” men stark och tålig och en-vis.

  Passar just en sådan här dag … tycker jag.

  Kram!

 3. Gunnar skriver:

  Ja Enen är en fantastisk buske. Min mor gjorde god enbärsdricka minns jag. Oc min far snidade konstverk à krypEn från Fårö

 4. Gunnel skriver:

  Det var en rejäl enbuske. Vi har massor av dem i Kalvahagen här, och jag har testat att plocka enbär och torka. Kul att prova på att göra sånt som var vardagliga sysslor förr. Kram

 5. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Gott i alla fall att ni har promenadavstånd till VC, alltid något positivt så här innan snön och halkan kommer 🙂 Ja du, har det väl börjar med någon krämpa så måste man ju se om den stup i kvarten så man vet ju om att man lever, om inte annat.

  Den där enbusken var då inget dåligt ex. Tänker på sången: Så går vi runt kring en enebärsbusk, eller hur det nu var. Doften är ljuvlig, men min allergi tycker inte som jag…vilket dilemma! Men man får rätta mun efter matsäcken.

  Nu ska jag snart ta en titt på bingolotto då det är jubileum och kul att återse alla programledare och det lär blir fin sång också. Har ingen lott, men underhållande lär det bli i kväll.
  Jag spelade ofta i slutet på 80-talet när det gick lokalt över Götet med Loket som lprogramedare och köpte lotter när jag gick och simmade några ggr./vecka. Det var mest för att stödja min gamla simklubb S02.
  Önskar dig en trevlig kväll!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Här har jag suttit framför TV:n och slumrat så gott. Jag som brukar säga att jag aldrig sover när jag ser tv. Det är tydligen dags att gå till sängs. Det är kanske dagen gympapass som gjort mig så trött 😉

   Bingolotto har vi aldrig fastnat för. Precis när det var nytt köpte vi en och annan lott, men tyckte att det blev för långdraget och att det förstörde hela kvällen. Så det slutade vi helt att titta på.

   Hoppas i alla fall att du haft en trevlig kväll och förhoppningsvis vunnit något också?
   Kram, Ingrid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *