Aj vad det gjorde ont!

Adelsgatan kl 9 en måndagsmorgon i oktober

Jag har varit vid tandläkaren som snabbt och lätt fixade min trasiga tand. Exakt 11min tog det och det gjorde inte ont alls, inte förrän jag kom till kassan. 1900:- kostade de 11 minuterna.
AlmedalenNu sitter jag i Almedalsbiblioteket och fikar. Solen skiner, men det blåser kallt. Jag ska ta mig en promenad i Botan när jag fikat färdigt och sen en vända till Östercentrum, för jag måste fördriva ett par timmar. Kl 1 ska jag vara på Korpen för en sista avstämning med sjukgymnasten.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

16 svar på Aj vad det gjorde ont!

 1. Skogsnuvan skriver:

  Det är skamligt att det ska vara så dyrt att gå till tandläkaren. Tandhälsan på svenska folket måste väl gå ner nu. Det är inte alla som har råd att gå till tandläkaren. Här har vi ingen numera och fullt överallt så inte vet jag hur jag ska göra när någon tand går sönder.

  • Ingrid skriver:

   Jag vet inte hur det är nu, men nog är det dyrt att gå till tandläkaren. När jag jobbade hade jag arbetskamrater i 25-30årsåldern som drog ut tänder för de hade inte råd att laga dem om det blev tal om rotfyllningar och dyrare ingrepp. Det tyckte jag var hemskt!
   Kram

 2. Geddfish skriver:

  Det r bedrövligt att tandhälsan ska kosta så mycket. Att ha friska tänder är viktigt för övriga hälsan.
  Ha en bra dag och ibland kan det vara skönt att fördriva tiden lite, emellan dessa måsten.
  Kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Jag fick en riktigt fin promenad i Botaniska trädgården och sen kom jag på att jag ju kunde åka till Korpen tidigt och passa på att äta lunch där. En riktigt god fiskgratäng satt bra.
   Kram

 3. Vackra Visby! Men fy, vilken tandläkarräkning för 11 min! Har aldrig förstått varför inte tänder och ögon ingår i den allmänna sjukförsäkringen? Det är väl lika viktigt som allt annat?
  Du ser i alla fall ut att ha fint väder när du nu måste fördriva lite tid. Fast jag hade gärna promenerat omkring i dom kvarteren…
  Kram, Monica

 4. Ann-Marie skriver:

  Det är ocker Ingrid! Fy sjutton säger jag bara och må tänderna hålla.
  Och regnet det bara öser ner, har inte sett solen sen jag kom ner. Annars är det full rulle emellanåt. Ser till att få mina vilopauser och att Baxter får sina promenader ändå.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det oskäligt!! Men vad gör man. Det är bara att bita i det sura äpplet.
   Här har vi i alla fall en och annan solskensdag och i dag har det varit riktigt fint, men blåsigt som attan.
   Ta hand om dig och pussa på den där bushunden lite från mig!
   Kram

 5. znogge skriver:

  Det var minsann en stadig timpeng det men skönt att det gick snabbt och smidigt i alla fall. Fast visst är det sura pengar minst sagt…

  Kram och god måndag!

 6. Yvonne Käll skriver:

  Ja, ajajaj vad det kan svida i plånboken hos tandläkaren. Hutlöst dyrt helt enkelt och vi har ju så att säga inget val när tänderna går sönder. Man får bita i det sura äpplet helt enkelt.

  Den här årstiden är lite knepig vädermässigt tycker jag. Det kan se så fint och soligt ut och till och med vara skapligt många värmegrader men ändå fryser i vart fall jag. Då brukar jag tänka på som tröst att på vintern med många minusgrader dessutom skulle jag tyckt det var varmskönt med bara ca 5 plusgrader. Det är tur att vi anpassar oss på nåt vis mellan årstiderna och så finns det ju bra kläder nuförtiden så man behöver inte frysa faktiskt. Fast förstås blåser det blir det svårare skydda sig./kram

  • Ingrid skriver:

   Det ligger en hel del i det man säger ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”, för visst anpassar vi oss. I dag har vi haft en 7-8 grader. När jag kom hem lämnade jag bilen för service och gick hem från verkstaden och det är ca 2 km och jag var riktigt varm innan jag kom hem.
   Kram

 7. Charlotta skriver:

  Ja, tandläkaren är dyr. Jag har just haft den otrevliga erfarenheten att betala ”frisktandvård” som inte fungerade… Efter sex år i Folktandvårdens, trodde jag, kunniga händer och uppmärksamma ögon, visar det sig att de alls inte har lyckats upptäcka begynnande problem. I stället stod jag där med tandvärk, och ett avtal som precis skulle skrivas om (gissa till hur mycket högre kostnad!). Jag valde att tacka för mig och leta upp en privat tandläkarpraktik. Dyrare – men jag hoppas att de i alla fall kommer att titta på och analysera de röntgenplåtar som de faktiskt tar varje år.
  Hoppas att du får valuta för dina tandläkarpengar och kan tugga kola igen, eller vad helst du vill 😉
  Ha det gott i höstens sista färggranna dagar!

  • Ingrid skriver:

   Tack Charlotta! Jag hoppas verkligen att lagningen håller, för annars måste det till en krona och då blir det verkligen dyrt.
   Jag är glad ändå så länge jag inte har större problem .
   Ha det så gott själv!

 8. Märtha skriver:

  Jag klarar mig aldrig med 11 minuter hos tandläkaren – vi har så mycket att prata om! En otroligt trevlig person. Hon jobbar ensam. Min förra tandläkare ( i över 20 år, har gått till den nuvarande i ca tio nu…) var ännu ”värre”. En gång påminde tandsköterskan oss om att vi pratat nästan hela mottagningstiden – utan att han tittat mig i munnen ens! Men visst kostar det… Även här i Finland. Har alltid gått till privat tandläkare.

Kommentarer inaktiverade.