Åkes årsdag och läkarbesök

torsdag, januari 26, 2006

 Molnigt har det varit idag, men milt. Efter kylan på ner till -18 grader i söndags, kändes det nästan som vår idag när det var +2 grader. Det har kommit snö nu i början på veckan, inte mycket, men tillräckligt för att Åke fick sätta igång och röja av gårdsplanen.

I tisdags fyllde Åke år och då var sönerna med sambos och vår svåger från Endre här på middag på kvällen.  Vi satt i salen och åt och det var faktiskt första gången i vinter.  På kvällen ringde Eva från Sicilien och gratulerade sin far,  så då fick vi aktuella nyheter om hur de har det. Vi mailar från och till, men att prata med varandra i telefon är bra mycket bättre

Igår var vi i Visby, för Åke hade en tid inbokad på lasarettet. Han har besvär med sina ben och nu hade han en remiss till ortopeden. Men det gav inte så mycket. Läkaren kollade reflexerna, konstaterade att det ena benet är tjockare än det andra, vilket man kan se med blotta ögat och sedan sa han att han skulle skriva en remiss för magnetröntgen.

Bilen hade vi lämnat in till verkstad för reparation och lånade under eftermiddagen Bosses bil för att kunna ta oss från och till lasarettet. Efter läkarbesöket var vi en vända på Östercentrum. Jag sprang runt i affärerna, köpte ett paket kopieringspapper och tittade på reavaror, men köpte ingenting och Åke satt i Gallerian och såg på folk. Vid 15-tiden var vi och hämtade vår bil och lämnade tillbaka Bosses och sedan åkte vi hem.

Idag har jag strukit, putsat fönster och satt upp rena gardiner i köket och på eftermiddagen åkte jag med Åke till Klinte och sedan gick jag hem. Det var halt som bara den, så man fick gå ute i snökanten, så jag var riktigt svettig innan jag kom hem. Det blev nästan mer motion än jag tänkt mig, men vädret var så härligt och man måste ju ut och få dagsljus i ögonen och röra på sig.

Ikväll har det blivit ugnsstekt falukorv och potatis till middag och nu är det TV-n som gäller. Antikrundan börjar igen ikväll och det vill man inte missa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Kropp och själ, Utflykter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.