Aktiv onsdag

Jag inledde dagen med ett morgonbesök på vårdcentralen i Hemse för ännu ett PK-prov. De blir tydligen aldrig nöjda med mig. 🙁

Sedan har jag varit på Kupan i Hemse och jobbat tillsammans med fyra andra rödakorsare från Klintehamn. Idag har jag stått och strukit nästan hela dagen. Man tvättar och tvättar och strykhögen är oändligt stor och skrynkliga kläder på hängarna lockar ju knappast till köp. Ryggen pallar faktiskt ganska bra för en sån här dag. Jag stöder mig ju på strykjärnet. 😉

När jag körde till Hemse började det regna och sedan har det åskat och regnat där från och till hela dagen, men när jag kom hem så visade det sig att det inte kommit något regn alls här i Klintehamn. Vilken skillnad det kan vara när vädret är så här oroligt. Åskväder kan ju vara väldigt lokala. Nu är himlen alldeles svart här över Odvalds, så det kan nog bli lite vad som helst av det.

Nu ska jag fundera på vad jag ska äta till middag, för lunchen blev bara en macka och en risifrutti. Lite lax kanske…..

Sedan ska jag på ett styrelsemöte. Idag kan jag inte klaga på att jag varit inaktiv i alla fall. 😉

Dagens ordspråk:

Man fångar fler flugor med en sked honung än med en tunna full med ättika.

Trevlig onsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Aktiv onsdag

 1. Inger Johansson skriver:

  Här har det också regnat och åskat.

  Ingen större aktivitet i detta hus idag. Visserligen har vi varit och handlat men efter maten blev det lite vila.

  Jag antar att det blir mer aktivitet ikväll och imorgon, lilla sjuåriga barnbarnet kommer för fritids är stängt.
  Kram Inger

 2. Suss skriver:

  Du är då i farten mest hela tiden och det tror jag är hur bra som helst. Det finns så många som sitter passiva och väntar på att något roligt ska hända, eller något överhuvudtaget. Jag hoppas jag orkar bli en aktiv pensionär när den dagen kommer.
  Stryka är bland det roligaste jag vet av hushållsarbete. Jag njuter av att det blir så fint och slätt och luktar gott. KRAM!

 3. Gerd skriver:

  Det var då en ordentlig arbetsdag för dig! Här har inte varit tillstymelse till regn idag, skönt. Jag har haft lite bestyr idag med, så den har svischat iväg, ska strax på träning också, cykel dit förstås.
  Men det är bra att vara i farten när man är själv, det har då jag upptäckt!
  En go kram, Gerd♥

 4. Anne-Lie skriver:

  Men oj, vad du håller igång. Tänk att allt ska hända på samma dag.
  Och de där regnskurarna är verkligen lokala.
  Kram!

 5. Znogge skriver:

  Här har det regnat rejält men ingen åska. Inte än… Visst lockar strukna kläder mer än skrynkliga så det är nog väl värt mödan.

  Hoppas att middagen smakade bra och att kvällen blir fin!

 6. Bosse Lidén skriver:

  Ett bra ordspråk tycker jag. Vad flitig du verkar vara. En dum fråga. Vad är PK-prov för något? Åskväder kan verkligen vara lokala. Idag har jag knappt vågat prata i telefon och haft sladdar utdragna nästan hela dagen. Ändå har solen gjort sina besök, men det känns att det är bara solen som värmer. Hösten har börjat hälsa på.

  • Ingrid skriver:

   Det är ingen dum fråga alls – Jag har förmaksflimmer och måste äta waran för att inte få blodproppar som kan orsaka en stroke. PK-värdet anger hur lång tid det tar för blodet att koagulera.
   Visst känns det att hösten nalkas, om inte annat för att man måste tända lampan tidigare och tidigare på kvällarna.

 7. Eivor skriver:

  Här har det varit soligt och fint hela tiden. Men ganska så blåsigt så det är lite kyliga vindar.
  Lax låter inte fel. Det är gottt. RisiFrutti och en macka är min dagliga lunch sedan flera år. Jag kan inte äta på dagen utan det blir på kvällen.

  Att mina skator går bra att fota är för jag säger åt dem att nu sitter ni stilla och uppför er till jag är klar.
  Larvar mig bara, men här är mycket skator de har bon i träden rrunt omkring så de bryr sig inte så mycket om folket runt om. Jag pratar med dem jämt så de kanske känner igen mig. Ibland knackar de på fönstret, om det vet att det är jag tror jag ju inte men ändå. Vad vet jag, för när en del andra kommer så flyger de.

  Tack för din snälla kommentar.

  Ha det fint och hoppas du slipper åska

  Kram 😀

  • Ingrid skriver:

   Skator kan faktiskt bli ganska tama. Vi hade en katt som fick sin mat ute och det kom ett par skator på. De höll ögonen på oss om vi var ute, men kom hoppande på gången bara en meter ifrån oss för att få ta för sig av den goda kattmaten.
   Kram

 8. Raija skriver:

  Vi fick också lite regn igår och hörde åskan på håll.

  Det var till att vara flitig och orka/hinna med så mycket.

  Solrosorna i förra inlägget var fina och de lyser verkligen upp.

 9. Vi hade hyfsat väder här, visserligen molnigt och man hörde åskan långt bort, hela dagen – precis tills Vännerna till Bergianska Trädgården kom. 🙂 Men bara efter en halvtimme började det stänka och sen var det som att öppna himlen – det vrålregnade i 10 minuter. 👿 Så det stod 44 pers på altanen och försökte skydda sig. Kanske inte så där jättekul men ganska typiskt! 🙄
  Bussen dom kom med var av senaste modellen. Svart – även fönstren så man såg inte in – jättetjusig och ENORMT stor och 4 m hög, men chaffisen fixade att backa in på infarten. När regnet avtagit kunde vi återigen gå runt lite. Fast det var ju inte varmt precis efter regnet, bara 15 grader, så besöket blev lite avkortat. Jag blev sen inbjuden till bussen och avtackad med en present och det lät som om dom var nöjda med hela dagen. (Jag hade ju varit lite inblandad med hur dom skulle lägga upp den.) 😆
  Men…nu ska det bli vansinnigt skönt att bara slappa och om några dagar åka på en fastlandssemester. Vi behöver verkligen vila och njuta samt bli lite bortskämda! 8)

  • Ingrid skriver:

   Kan det ha varit den bussen som stod utanför tingshuset i Levide när jag körde hem från Hemse vid halvtretiden – Dana Buss har jag för mig att det stod på den och den var stor, hög och svart?
   Jag önskar er en riktigt härlig semster!
   Kram

 10. Kraka skriver:

  Du måste säga ifrån om Waranet! Du ska inte behöva ha detså här när det finns moderna alternativ.
  Det finns två saker jag bestämt mig för att aldrig acceptera, i alla fall inte så länge jag har möjlighet att prata för mig, och det är lösgom och Waran.
  Båda dessa sänker livskvaliteten på ett så märkbart sätt att det är oacceptabelt. Det finns ju moderna, om än dyrare, alternativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *