Aldrig får man vara riktigt glad – Morgonkonsert

Är det inte kallt och nattfroster, så blir det regn och dimma. Igår kunde inte Thomas di Leva ta sig till ön på grund av inställt flyg och fick ställa in konserten på Visby Strand och idag fick vi ingen DN av samma anledning. Flygen har inte kunnat gå för att det varit så dimmigt. Ingen DN innebär inget lördagskryss!

Grått och dimmigt är det fortfarande, men fågelkonserten när jag öppnade sovrumsfönstret i morse var nästan öronbedövande. Det var en ren kakafoni av olika fågelläten från skogen och hagarna runt omkring. Vi har nästan mer fåglar i trädgården nu än i vintras. Det är stora flockar av bofink, bergfink, grönfink, stenknäck och domherrar som besöker fågelbordet. Jag provade att spela in en liten videosnutt och hoppas att du kan göra dig en föreställning om hur ljuvligt det lät.

Djurlivet är verkligen intensivt nu på våren. Vi har haft besök av tre rådjur, som gått och betat på åkern här utanför, nästan varje dag i en veckas tid. Igår kväll tyckte jag att det såg så konstigt ut längre ner mot skogen och tog fram kikaren för att se vad det var som rörde sig och då var det sex rådjur till. Nio stycken var de alltså totalt. Det var mäktigt att se så många på en gång.

Om du bespetsat dig på att få agera filmstjärna i sommar i tv-programmet Destinationen, så måste jag göra dig besviken – April, april din dumma sill!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Natur, Stenstugu, Trädgård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

28 svar på Aldrig får man vara riktigt glad – Morgonkonsert

 1. Åsa! skriver:

  Ni har gott om råddjur där vid er. Må de hålla sig där 😉

 2. elisabeth skriver:

  Det ä inte illa att efter morgonbestyr och frukost få ta del av dina fina film och morgonkonsert – tänk att få ha en sån trädgård som låter så. Jaavisst är det så att ’det är alltid nåt’, som vi brukar säga……… men ni får väl ta en tur med bilen och fixa nån tidning. Det är väldigt vanebildande det där med korsord har jag förstått, jag har börjat också med vårat kryss i vår dagstidning, men som nybörjare klarar man ju sig inte utan internet….hi hi, vilket jag vet du inte idkar, där alla uppgifter finns. Som en annan sa, de verkar också ha gjort kryssen svårare och gjorda för att man ska använda internet, inte vet jag, men man fascineras av att de kan få ihop så kluriga kryss. Idag tror jag det blir biltvätt för våran del, inget skoj på våren åka ostädad bil….så väntar jag förstås solglimten som tidningen utlovar. Av nån konstig anledning längtar jag såååå till påsken i år – kanske för att det då alltid känns mer vår oavsvett vädret. Alltid ha nåt bättre att längta efter är härligt.

  • Ingrid skriver:

   Kul att du gillade mitt försök att vidarebefordra den vackra fågelsången!

   Förr använde jag alltid Prismas stora uppslagsbok när jag körde fast på något konstigt ord i korsorden och kanske allra mest för att kolla då jag fått till ett ord som jag inte kände till, för att försäkra mig om att jag gjort rätt.

   Numera är det google som gäller, men absolut bara i riktigt nödläge.

   Solen lyser med sin frånvaro, som man brukar säga, men det är uppehållsväder i alla fall och man får väl vara tacksam för det.

   Ha en fin helg!

 3. Rosita skriver:

  Vilken härlig morgonkonsert!
  Här trumpetar tranorna och många flyttfåglar har kommit,men en sån intensiv konsert håller inte ”våra” fåglar.
  Det händer så mycket tokigt i TV världen så jag reflekterade aldrig på att det var ett aprilskämt!
  Men bra ide!

  • Ingrid skriver:

   Våra två tranor flög här över igår och massor av svanar och gäss passerar då och då. Nu har alla fåglar väldigt bråttom.

   Vem vet, det kanske blir en ”färjesåpa” någon gång när nu idén är väckt 🙂

 4. Znogge skriver:

  Vilka underbara toner att vakna till! Här blev det till ljudet av en gräsmatteluftare. Inte lika behagligt alls…

  Kram

 5. Skatan skriver:

  Den konserten var inte heller fy skam … när man nu gick miste om Di Levas 🙂

  Kram och ha det fint om än i dimman …

 6. Mien skriver:

  Det verkar finnas gott om rådjur på Gotland. Färdtjänstbilen (!) jag åkte med häromdagen hade rådjurvarnare fram. En slags hundvissla som rådjuren inte gillar. Enligt chaffisen backar rådjuren bort från vägen då han kommer farande med sin vissla.

 7. Tina skriver:

  En sån ”symphony”! Det var annat än mina 2 mesar och en hackspett i min trädgård *skrattar*

  Såg att du fått paketet och hoppas att du inte störs av kamferdoften. Den dunstar ganska snabbt..

  Här har vi det mulet och +3 grader. Snön har smält undan ganska bra men fortfarande ligger det kvar en ganska mycket av den varan. På vissa ställen halvmeter höga drivor… Och största delen av gården är vit….
  Nu väntar jag på solens varma strålar som ska smälta bort det och låta vårblommorna titta fram ;o))

  • Ingrid skriver:

   Den där fotkrämen blir säkert alldeles utmärkt! Doften är absolut ingenting som stör, det luktar bara friskt och gott.

   Här är i stort sett all snö borta, men ännu finns det lite kvar där det varit uppskottat i drivor.

   Snödropparna har snart gjort sitt, nu väntar vi på krokus och blåsippor.

 8. Lambergsfrua skriver:

  Vilken underbar konsert! Och tack för att du lät oss ta del av den =)
  Riktigt så låter det inte här ännu, men vi har fått lite öppet vatten i Tjärnen och där plaskar både änder och knipor omkring i bästa sämja. Lite trångt ser det allt ut att vara, men de verkar inte bry sig.

  Nu väntar jag bara på att något svanpar ska ta en välbehövlig paus här hos oss på sin väg norrut. Vi har haft besök av de vackra fåglarna både vår och höst under flera år och hoppas ju, att de inte har övergivit oss i år.

  Vi hade grått i går, men dimman kom först i natt och har stannat hela dagen. Tråkigt att båtarna ställdes in, så Thomas di Levas inte kunde komma. Många som blev besvikna kan kan tänka mig.
  Önskar dig och din Åke en skön helg!
  Varm kram,

  • Ingrid skriver:

   Visst är det underbart med all fågelsång. Jag är så tacksam att jag har hörseln kvar så att jag hör dem. Åke hör nästan inga fåglar alls.

   Det blev gråväder här hela dagen idag, nu får vi hoppas på morgondagen.

   Kram och ha en fin helg ni också!

 9. Sylvia skriver:

  Så vacker fågelsång du fångat upp och samtidigt jättevackra vyer från er gård. Nu är det fart på småfåglarna. Även i stan kan man hör fågel kvitter. Vi har en koltrast på gården och det går inte att undgå hans läte som ekar runt knuten. Ja, nu känns det att det är vår.
  Här har vi också haft känning av dimma. Rena mjölken som vi brukar säga.
  Kram och ha en skön helg.

  • Ingrid skriver:

   Koltrastarna är helt fantastiska och dem tycker nästan man hör bäst i stan.

   När de sitter där högt uppe på en takås och överröstar trafiken är det vår!!

   Här är det ”rena mjölken” idag också 🙁

 10. Ailas skriver:

  Tack för den lilla lördagskonserten! Sotis tittade faktiskt till lite, antar att han gillade sången.

  Varmt och mulet här idag, men flygen går nog som de ska. Otur för dig att DN uteblev, men du klarar dig nog ändå.

  Jag har också mer fåglar nu än under vintern. Idag har det mest varit blåmesar, men jag har inte tittat ut hela tiden.

  Hoppas att du får en trevlig kväll!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Som tur var hade jag inte löst färdigt fredagskrysset, så det roade jag mig med igår. Förhoppningsvis får vi en tidning idag.

   Kvällen blev trevlig, vi såg på Körslaget en stund, som i och för sig inte är min favorit, så maken fick se fotboll i stället. Milan-Inter, det är inte fy skam minsann.

 11. skogsnuvan skriver:

  Så underbar fågelsång. Jag har lyssnat flera gånger på din lilla snutt.
  Här är det i alla fall tö och varmgrader. och 5 svanar kom flygande alldeles nyss. Våren är på gång fast sakta sakta.

 12. Hejsan Ingrid !
  Tyvärr kunde jag inte ta del av den tjusiga fågelsången, min hörsel är för urusel.Har på högsta volym.Lite hörde jag.
  Tröstar mig med att jag såg skator para sig idag.Aldrig sett förr, sen ska han av sig och de flög båda till sitt bo upp i en björk.Hann ej ta fram mobilen i vanlig ordning.Fotade björktoppen.Men jag ska följa det där paret, det är en bit härifrån.Så det blir att gå ut,nu ska jag googla på hur lång tid det tar till det blir ägg.Så får jag smygmata dom,om det blir en varm sommar med vatten.Ska bli kul.såg en skymt av Kasper idag när jag gick till Nanna med katt-torrfodret från Dennis.
  Det var så kul för Maja låg i en korg bakom dörren, kikade på henne och sa det är bara jag som var här förrförra Lördagen, vill Du komma och hälsa får Du det annars är det okej om Du sover vidare.Och det gjorde hon, sov vidare.Nu visste hon ju vem jag var. Åh, dessa kloka djur.
  Ha en skön kväll. Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Det är trist när hörseln blir dålig. Jag har svårt att höra dova ljud. När göken gal eller duvorna kuttrar hör jag ingenting.

   Så kul med skatorna. Skator är trevliga och förr hade vi dem här också, men de har försvunnit totalt. Nu är det nästan bara kajor och en och annan korp.

   Ha en riktigt skön kväll du också Majsan!

 13. Suss skriver:

  Vi var ute på en ganska tidig morgonpromenad och det var otroligt vad det sjöng i buskarna och träden. Nu är det vår känner jag inuti, även om det kommer ett och annat oväder. Det har vänt och det är skönt. Tack för konserten. Kram!

 14. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Jag hade önskat att man fick en sådan fågelsång när man är ute här. Men då får man nog vara inne i skogen, för här låter bara bilar. Vilken härlig trädgård ni har, måste njuta när det blir sommar och kan få sitta ute med en god kopp kaffe. Önskar dig en skön helg min vän. Kram AC

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *