All kalars dag

Karl på gutamål heter Kal, med stor eller liten bokstav, och flera karlar blir kalar. De mår bra av uppskattning, och därför får alla karlar sin egen dag.

Grattis alla kalar! Den 8 mars är det Den Internationella kvinnodagen och i jämlikhetens namn ska ni ju också ha er egen dag, så det är tur att allnakku har infört en, för även om vi grälar över er ibland, så älskar vi er och vill inte vara utan er.

Solen skiner, himlen är vackert blå med små ulliga vita moln och för en stund hörde jag två korpar som vårlekte uppe över talltopparna i täppan. Det måste ju vara ett vårtecken så gott som något.

I vardagsrumsfönstret blommar amaryllisen i julkorgen så vackert, det är är stängel nummer två och det är en tredje på gång. Jag fick ingen blomning till jul, men vad gör det.

Nu måste jag ta en vända med snabeldraken. På balkongen hänger mattorna på vädring och skurhinken väntar. Det är fredagsstädning på gång!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu, Vårtecken och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på All kalars dag

 1. Pia skriver:

  Tack för påminnelsen 😀 Jag har ju 3 Karl här hemma 1 man och 2 söner och jag får ju inte glömma barnbarnet Det blir 4 Populärt namn Karl 😀
  ha en trevlig helg

 2. Skatan skriver:

  Skall inte glömma att gratta Mannen när han ringer …nu när kalarna har en egen dag de också.

  Jag har också en vacker utslagen amaryllis som ”tog sig” sent och är i sin bästa skrud nu. Solen har gått i moln. Om en halvtimme är det lunchrunda med StinaFina och några hundkompisar …

  Och sen är det fredagsmys …

  Tvätten skall hängas först förstås … men sen …

  Ha det riktigt fint!

  Kram!

 3. Karin skriver:

  Tack för du är så upplysande! Nu ska jag gå och ge min Kal en puss!
  Oh, nu tänkte jag på´t igen, jag skulle ju sätta in en bild….
  Det är alzeimers light som spökar. Din länk har jag sparat, så bilden kommer nog i sinom tid.
  En fin helg med eller utan räv önksas du av
  Karin

 4. Hejsan Ingrid !
  Har tittat färdigt på Kommisarie Frost, han är så mysig. Så kom jag på att jag inte varit in till Dig idag.Det blev så mycket annat,jag höll på med.En Karl kunde jag gratta Maud´s mellangrabb, det var när jag såg flaggorna på bussarna jag tänkte inte är det mig de flaggar för,inte min namnsdag.Då kom jag på.Hade redan glömt minste sonens födelsedag.Filip heter han.Och äldste sonen heter Johan alla med efternamnet Brännström.
  Min svärfar hette Karl Gustav.Men han dog -79.Men tänker på honom då och då.Såg ett hjärta hos Gudruns keramik, en med M har hon gjort det åt. Inte åt mig.Någon annan på M.

  Hoppas Fredagen var lyckad. Du sover antagligen redan, om inte natti-natti Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.