All sårkars dag

Det är mulet, det snöar igen och det blåser. Det är med andra ord ett rikigt busväder. I natt har det också kommit nederbörd, men mest i form av blask, för vi har blidväder. Vaktmästar’n startade tidigt i morse med att skrapa bort snön från våra vägar, för det gäller att passa på, senare idag ska det bli kallt igen.

Jag hoppas vädret lugnar ner sig, för i eftermiddag ska jag till VC för kontroll av puls och blodtryck. Det är tur att jag inte har så långt dit. Nu på förmiddagen tror jag att jag ska baka några kakor. Nötkakor kanske?

På temat all sårkars dag fortsätter jag att frossa i gamla kort.

Pa all sårkars aigen dag bör pojkar i alla åldrar släppa fram leklynnet och ägna sig åt något som de gör bara för att det är roligt. Det är spännande för omgivningen att få se vad det blir.

Det kan bli en snögubbe om det är vinter. Det här måste varit julen 1995 när Eva och pojkarna var hemma och firade jul. Här är det Krister och Gaetano som är ute i snön. Det var kallt och snön gick inte att göra bollar av, men med hjälp av vatten fixade sårkarna till en snögubbe i alla fall.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Nostalgi och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till All sårkars dag

 1. Maj B Berggren skriver:

  Vi har fn jättefint väder med klar himmel och ca -3 gr. Visst är det väl härligt att titta på äldre bilder och jag blir lika förundrad varje gång över att ”hjärnan” blixtsnabbt förflyttar sig till den aktuella tiden och det känns ”som om man var där”…..//M

 2. Syster Kerstin skriver:

  En jättefin bild, men vad Krister är lik Eva , trodde först att det var hon !,

  • Ingrid skriver:

   De var så fruktansvärt lika varandra. När man tittar på kort på Krister när han är i 8-10 årsåldern får man verkligen tänka till om det är han eller Eva.

   ”Men mamma, såna skor har jag väl aldrig haft”, sa han en gång när vi tittade på gamla skolkort, tills han såg lite ordentligare på det och fick se att det inte var hans klass utan Evas. 😉

 3. Znogge skriver:

  Vilken fin bild och tänk vad tiden gått!

  Kram

 4. Det var ett fruktansvärt väder i går kväll, fast kanske inte så farligt här i Eksta. Det var betydligt värre i Guldrupe – eller rättare sagt i Vänge, för våra vänner bor precis på gränsen. Men det var i alla fall så pass jäkligt att när vi kom hem och skulle titta på nyheterna vid tio så fungerade inte mottagningen. Varken på parabolen eller dom marksända kanalerna. Så gubben min gick ut och skottade istället medan jag gick ut ett tag på nätet. Bra ”arbetsfördelning” tycker jag! 😆
  Nu ska han ut igen, men då ska jag göra julköttbullarna! 😉

  • Ingrid skriver:

   Vilken tur att ni tog er hem helskinnade. Jag märkte aldrig att det var oväder i natt och när jag kom upp var det redan skottat.
   Arbetsfördelningen är helt perfekt. 😉
   Lycka till med köttbullarna!

 5. Ailas skriver:

  Har precis kommit in efter att ha varit ute och städat efter kung Bore. Han har varit på yrhumör, men som väl var slapp jag de värsta drivvindarna här.

  Hoppas att dina värden var som de skulle!
  Kram

 6. Inger Maryissa skriver:

  Här i Stockholm är det också riktigt busväder idag, och som ställer till med en massa problem
  och med 5 minusgrader och en massa snö / yrsnö, blåst som hållit på större delen av dagen
  Hoppas vädret lugnade ner sig så du kunde åka till VC för kontrollerna
  Mysig bild och hur de gjorde snögubben.
  Kramar

 7. Corina skriver:

  Snö har vi fått men inga mängder, tror det är mera snö söderöver än hos mig men kallt har vi i alla fall. Just nu -14 grader. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *