Alla Hjärtans dag på Stenstugu

Grått och mulet med lätt snöfall är det den här söndagen också. Idag tog vi oss lite sovmorgon, åt en sen frukost, jag tog mig en dusch och tvättade håret och sedan åkte vi till Klintehamn för att hämta Dagens Nyheter. I pressbyrån fick jag se att de hade geléhjärtan och kunde inte motstå att köpa en ask.

Vi firar inte ”Alla Hjärtans Dag” speciellt mycket, men visst har det hänt att jag har fått blommor eller choklad av maken och jag försöker alltid laga till lite extra gott till middagen, eller baka något smarrigt.

Annars tycker jag nog att det känns som om den här dagen är ännu ett tillfälle för köpmännen att tjäna pengar. Kärleksfulla och omtänksamma bör vi vara alla dagar och inte bara den 14 februari.

Vi är ju väldigt förtjusta i godis både Åke och jag och den här asken med geléhjärtan fick mig att tänka på när jag för många år sedan köpt en ask till Åke dagen före ”Alla Hjärtans Dag”. Jag smugglade upp den i sovrummet och gömde den under min säng, för att ha den i beredskap på morgonen. Klockan ringde tidigt som vanligt, jag tände min sänglampa och knäppte av väckarklockan, sedan böjde jag mig ner för att plocka upp min överraskning och just när jag böjer mig ner ser jag i ögonvrån Åke göra precis samma manöver och upp kommer vi båda två med varsin ask geléhjärtan. Det måste ha sett otroligt komiskt ut och jag kan inte låta bli att tänka på det varje år den 14 februari.

Ha en fin Alla Hjärtans Dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *