Allt överlever inte vintern

Solen skiner från en klarblå himmel, men det blåser en isande kall nordanvind, så speciellt behagligt är det inte ute, men jag har i alla fall planterat penséerna jag köpte häromdagen.

De är småblommiga och dem föredrar jag, för de blommar väldigt rikligt och det blir en enda stor kulle av blommor när de fått växa till sig.

Det blåste så kallt så jag stod inne i växthuset och planterade och då fick jag se att det inte finns tecken till liv i min vindruvsstock. Den borde faktiskt ha börjat knoppas nu, men den har kanske inte tålt den hårda vintern. Jag får väl avvakta lite, annars är det bara att ta bort den och fundera på om jag ska sätta en ny eller ha något annat där.

Nu ska jag ta stora vinterjackan på och gå ut och bära bort nerfallna grenar. Jag har varit så mycket inomhus den här veckan, så jag längtar efter att få vara ute.

Ha en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Allt överlever inte vintern

 1. Skatan skriver:

  Ja, så är det förstås … en del ”går åt”. Jag har också köpt småblommiga penséer som jag har på balkongen … jag har inte satt ”upp” dem ännu … det blåser så hårt tycker jag … så de står på golvet. Men det kommer att bli fint!

  Ha en fin lördag!

  Kram!

 2. elisabeth skriver:

  nej….nej lugn. Jag tror nog den överlevt, den har ju klarat alla år förut……. har för mig att jag läst att det är bland det vanligaste frågan, har den överlevt… tror jag läste att det kunde gå i i maj, mitten av mig innan den kunde i vissa delar av länet visa livstecken. Den kan nog få en chock, en äldre stock ska vara bra tålig, rötterna har ju skydd långt ner där det inte tjälen går. Vilka vackra penseer. jag har också har också köpt några, de är såå tacksamma och ger så mycket vår om man inte har så mycket andra blommor som jag t.ex.

 3. elisabeth skriver:

  gå in i maj, mitten av maj skulle det stå, men så länge tror jag inte du kommer få vänta 🙂

 4. Znogge skriver:

  Jag tycker också om den sorten. Stod i går vid vår blomsteraffär och tittade på ett så fint arrangemang. Det var små penseer som planterats i en gammaldags vattenkanna. Dumt nog slog jag inte till…

  Nåja, ha en fin lördag!

 5. Hejsan Ingrid !

  ja det förstår jag, Du som har en stor trädgård, har nog mycket att pyssla med ute.
  Jag tror jag ska ta på mig det ser så skönt ut, inifrån. Har varit ute en vända till Maxi, men då var jag ju mest inomhus.
  Känner att jag inte fått tillräckligt med vårluft.
  Hinner slinka iväg bort till mitt vitsippsställe,
  Lika bra passa på nu.

  Kram Och ha en fin fortsatt Lördag.
  Majsan

  • Ingrid skriver:

   Vitsippor har jag inte sett till ännu. De brukar inte komma förrän i maj.

   Men blåsipppor är det fullt av nu. Jag ska ut en vända i morgon till en hage där det brukar växa väldigt mycket vårblommor så får vi se om jag hittar något att fota till måndagens vårteckeninlägg.

   Kram till dig Majsan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *