Alla tiders torg

Stora Torget i Visby, Alla tiders torg, är snart färdigt. Planeringen av ombyggnaden av torget startade redan 2009 och efter många turer ska det nu stå klart till den 30 juni och då blir det invigning med fanor och tal av flera inbjudna.

helagotland.se kan man läsa en artikel i dag om renoveringen av torget.

Det är svårt att tro att det ska kunna bli färdigt i tid, när man ser den här bilden, som jag fått tillstånd från webbkameror.se att visa, men har man lovat att bli färdiga, så blir man säkert det. Klickar du på bilden så blir den lite större.

Inte för att jag har varit i Visby så många gånger i vinter, men jag tycker att det verkar som om man jobbat med anläggningen både kvällar och lördagar.

Jag hoppas kunna visa lite egentagna bilder senare när torget är färdigt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gotlandsnytt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Alla tiders torg

 1. Znogge skriver:

  Ser onekligen ut att vara en del arbete kvar men de har förhoppningsvis koll…

  Kram

 2. Ja, det har ju sett lite trist ut senaste året, så det ska bli skönt att det blir klart någon gång. Vi brukar åka upp ungefär var 10:e till 14:e dag så där. Ibland måste man ju ha något som bara finns i stan, men…efter ett par timmar så har man tröttnat och vill hem igen!
  Det är konstigt att vi som båda är infödda stockholmare och först bodde i innerstan i många år och sen flyttade vi till Örby (mitt emot Älvsjömässan – men då hade vi firman på söder), vi ÄLSKAR numera landet!!
  Min käre gubbe är så trött på storstan att han vill inte ens åka dit och träffa vännerna. Jag brukar göra det en gång om året, det räcker. Man hinner bara komma dit så tar det en halvtimme så stressar man som alla andra, det ligger förmodligen inbyggt i ”stockholmsgenerna”! Det enda som är bra är att man har inga som helst problem med att köra bil i innerstan, man är ju van och det går tydligen aldrig ur en. Nej, efter en stund så tränger man sig precis som alla andra trafikanter. *fniss*

  • Ingrid skriver:

   Min mamma var från Stockholm, så vi var ofta där när vi var barn, men hon var nog den som var mest angelägen om att få åka hem till ön igen.

   Visst är det så, att när man varit i storstan någon dag, så har man fått upp tempot. Det måste man ju nästan, annars blir man omkullsprungen 😉

 3. Raija skriver:

  Det är nog som med renovering över huvudtaget, att det är underarbetet som tar tid och sen går det hur snabbt som helst att piffa till det sista.

  Får faktiskt en längtan till att besöka Gotland när man ser dina fina bilder…:-).

 4. Ailas skriver:

  Du ska se att bygget blir klart i tid. Det är alltid det grundläggande som tar tid, brukar de säga. Dyrare än beräknat brukar det också bli…
  Kyligt även här, dock sol och vackert och vårblommorna blommar och fåglarna sjunger!
  Vill önska dig en trevlig kväll.
  Kram

 5. Hejsan Ingrid !

  Så gulligt det ser ut lilla torget i Visby.
  Webbkameror på många ställen men inte min stad, fast det byggs lite varstans.
  Så himla kallt.Bara solen i lä värmer den.Var ut för en timme sedan med vatten och foder.Fy så kall jag blir om händerna.
  Brukar Du läsa Rantamors, då kan få reda på vad jag fick idag
  Mötte ett ”namnsdagsbarn ” Nanna som jag fick gratulera, men hon kunde inte förstå hur Ferdinand kunde få samma dag, Den som det visste.

  Kram Majsan Mi

 6. Sylvia skriver:

  Nog ser det tveksamt ut men det som tar tid är väl som sagt grundarbetet sedan går det nog i rasade fart. Hoppas det nya torgen ska smälta fint in i den för övrigt vackra bebyggelsen runt omkring. Ska bli spännande att se det klart.
  Kram Sylvia

 7. Lambergsfrua skriver:

  Det verkar vara ett stort projekt, men blir säkert väldigt fint, när det blir klart. Jag håller tummarna för att det blir klart i tid.
  Varm kram,
  Lambergsfrua

 8. Bettan skriver:

  Ojojoj… Jo men visst hinner de att bli klara. Du ska se vilken fart det tar när det börjar att närma sig slutet. Men visst håller jag med om att det ser ut att behövas otroligt mkt manskap om de ska bli klara…. Håller tummarna & ser fram emot när du tar egna bilder på det färdiga resultatet.
  kramis Bettan

 9. Eleonora skriver:

  Det kommer säkerligen att bli mycket fint när det hela är klart. Och att få se dina egna bilder kommer att bli mycket roligt.

  Ha det gott och kram

 10. Gunnar skriver:

  Hoppas att det blir fint när det är klart. Extra viktigt att förändringar sker med varsamhet när det gäller så viktiga miljöer historiskt sett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *