Alldeles lagom stor…

…är den här gräsplätten på vår framsida. Idag har jag klippt den för första gången sedan vi flyttade in. Jag konsulterade en av våra grannar, som gick med mig och visade var den batteridrivna gräsklipparen finns och hur man hanterar dem. Det tog ganska precis fem minuter att klippa gräset och ungefär lika lång tid att räfsa upp gräsklippet. Det gillar jag!

Vädret har varit helt underbart fint idag också och det är många som varit igång här på sina uteplatser och planteringar. Containerna med trädgårdsavfall var alldeles full när jag var och tömde kassen med gräset.

Idag har elektrikern varit här också, så nu har vi fått upp taklamporna. Den vi saknat mest är den över köksbordet, så det känns bra att den kom på plats. För att installera en av lamporna måste elkillen stänga av huvudströmbrytaren och det var ju inget konstigt med det, men sen gick inte bredbandet igång.

Efter att ha dragit ur sladdar, startat om, gjort reset av modemet med mera, blev jag tvungen att ringa Telias support. Det visade sig att det finns en annan liten box i bredbandsskåpet och när jag, på en förtjusande trevlig norrländskas inrådan, dragit ur sladden till den och gjort den strömlös en stund, startade allt när jag kopplade in den igen. Nu vet jag det till nästa gång.

Man lär så länge man lever, heter det ju. Nästa utmaning är att lära sig använda tvättstugan med alla fina maskiner, tumlare och torkskåp. Min vänliga granne Rut är vidtalat och har lovat hjälpa mig tillrätta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Trädgård, Väder. Bokmärk permalänken.

21 svar på Alldeles lagom stor…

 1. Znogge skriver:

  Låter som en gräsmatta helt i min smak också. Är inte så road av trädgårdsarbete men en plätt vill man ha. Skönt att du fick igång bredbandet igen.

  Kram

 2. Iréne skriver:

  Så bra att ni fått hjälpsamma grannar

 3. Skatan skriver:

  Vad skönt med en så ”lagom” stor gräsmatta och som du också berättar trevliga grannar. Sådana är guld värda.

  Kram!

 4. Anne-Lie skriver:

  Så skönt att ni har hjälpsamma och trevliga grannar som hjälper er.
  5 minuters gräsklippning låter bra ibland önskar jag också att det inte tog längre tid, men det tar drygt en timme för mig nästan 1 1/2 timme. Men snart är väl klippsäsongen slut för i år.
  Kram!

 5. Margaretha skriver:

  En helt ny värld för dig att sätta dig in i …
  Men det verkar ju gå bra och som sagt, man lär sig alltid något nytt.
  Och grannar klarar man sig inte utan, den saken är helt klar. Du verkar redan ha fått bra kontakt med dem. Härligt.
  Ha det så bra i din nya miljö.

 6. Hejsan Ingrid !

  Det var det bästa jag ”hört” läst på länge.
  Trevliga grannar, det är toppen och Du känner dom,kan inte bli bättre.
  Tur att det ordnades med bredbandet.Nu när vi är vana med datorer, kan vi inte vara utan.
  Ibland hinner jag inte med det jag vill, i Söndags satt jag ju här rätt länge.Babbi hjälpte mig med bloggen en Favikon .
  Undrar om det finns en möjlighet att få dit ett foto på mig istället för den där figuren.Har sett att en del har sina foton el.som Eva skatan en skata, då Kunde jag ha en vitsippa.Hur gör jag sånt.

  Kram Majsan

 7. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Tack snälla vännen för din röst, uppskattas 🙂 Roligt att du tycker om mitt bidrag!
  Det verkar vara mycket ”kompisröstning” samt att man får rösta på sitt eget bidrag….fusk..säger jag och fler med mig, om sådant.

  Jaha ja, nu fattar jag. Trodde att denna gräsbiten mot vägen ligger vid uteplatsen och funderade över varför det inte finns ett litet staket…..lätt hänt att slira upp mot ert hus när halkan sätter in. Men det gäller att läsa all svar som du ger 🙂 Men även om detta är baksidan så fattar jag inte varför ingen har staket eller något som stoppar…mot vägen? Ni får väl lägga ut några stora stenbumlingar så att inte någon kör upp på tomten. Det glad gänget fr. huvudstaden kommer väl nästa sommar åter 😉

  Så trevlilgt att du har så nära till grannar o bekanta så att du dels får lite hjälp men också trevliga pratstunder om gamla tider och annat. Verkar riktigt trevlig där ni nu bor och det glädjer mig verkligen!
  Så har ni fått ljus i huset också…. 🙂
  Sååå, elektrikern dök upp till slut i alla fall…

  Ack ja, det där med bredband…suck säger jag bara! Snart vågar man väl inte röra en kontakt…!
  Så bra att det ordnade sig och att supporten var trevlig.

  Tack och ha de nu så bra!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Klart att kompisröstning är tillåtet i såna här sammanhang.

   Den här lilla gräsplätten jag klippte idag ligger utanför vår port, men det är helt riskfritt utan staket, för det är bara en gång/cykelväg och ingen bilväg. Man kan köra upp till porten om man har några stora och tunga grejor som ska in i lägenheten eller om man ska hämta/lämna någon handikappad, annars gäller bilförbud inom området.

   Ha det så gott!
   Kram Ingrid

 8. Gunnel skriver:

  Bra grannar är A och O. Det finns alltid något som man kan behöva få hjälp med. Lagom stor trädgård är något som jag också skulle vilja ha, men så länge Göran tar på sig det jobbet kan jag inte klaga. Kram

 9. Christian Jensen skriver:

  Hej Ingrid!

  Mitt namn är Christian Jensen och jag jobbar på Telia Kundservice. Trevligt att se att vi kunde hjälpa er få igång bredbandet Ingrid. Om problem skulle uppstå igen så hoppas jag att du åter ger oss chansen att åtgärda det.

  Lycka till med gräsmattan framöver 😉

  Med vänlig hälsning
  Christian Jensen, Telia Kundservice

 10. Eleonora skriver:

  Goda grannar är guld värt! Det vet jag som har en.
  Skönt att det var så lätt att klippa gräset. Du ska se att arbetet i tvättstugan också kommer att flyta smidigt – bara att lägga i – trycka på knappar – och ta ut. Gissar att du redan har kommit underfund med hur lättsamt ni nu kan ha det och att den här flytten kom i precis rättan tid – medan ni båda orkade och kunde.

  Stor kram denna underbara tisdag med sol och värme.

  • Ingrid skriver:

   Flytten kom i rättan tid och jag är glad och tacksam över att vi själva kunde vara med och påverka hur vi vill ha det, utan att ha känt oss tvungna till varken det ena eller det andra.
   Sen kunde vi ju kanske ha gjort det här för några år sedan 😉

 11. Ama de casa skriver:

  Ja det var verkligen en alldeles lagom liten plätt 🙂

  Skönt att hon kunde hjälpa dig med bredbandet, med det såklart, norrländskor är det alltid ordning och reda på 😉

Kommentarer inaktiverade.