Allsång – Mamma Mia! Here we go again – Emma

Inte heller Emma ser ut att lyckas ordna något regn, för det är varmt och soligt i dag också. Det är faktiskt en riktigt skön dag. Jag har städat av på terrassen nu på morgonen och sedan satte jag mig vid datorn en stund, för jag skulle lämna in några annonser till helagotland.se för SPF:s räkning.

Allsången igår kväll blev en trevlig stund med lite drygt 100 besökare. Lottförsäljningen gick bra och vi hade sålt slut när underhållningen började. Efter pausen smet jag iväg för att se om jag skulle kunna få någon biobiljett, det var tur att jag var ute i god tid, för det blev fullsatt.

Jag har sett att Mamma Mia! Here we go again inte har fått så strålande recensioner, man jag satt med ett leende på läpparna hela filmen igenom och skrattade emellanåt så att tårarna rann.
Någon recensent skriver:

Mamma Mia! Here we go again är inte en bra film. Den är tvärtom störtlöjlig……

…och det kanske den är, men vad gör det? Den är gjord med värme och kärlek och det gör gott för hjärtat. Att dessutom få lyssna till lite andra ABBA-låtar än de i den första filmen ger den här upplagan ett lyft. Recensenten, som tycker att den är löjlig, medger också att han lämnade biosalongen på gott humör, precis som jag gjorde. Jag kommer säkert att se Mamma Mia! Here we go again nästa gång tillfälle bjuds.

I dag har alltså Emma namnsdag och den enda jag känner med det namnet är Åkes farmor och om henne har jag skrivit flera gånger, bland annat på Emma-dagen 2010 och även Böneskrift för en fattig skeppareänka från 16 okober 2016 handlar om Emma, eller kanske mera om hennes man August, som var så olycksdrabbad.

Grattis alla Emmor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film, Musik, Röda Korset och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Allsång – Mamma Mia! Here we go again – Emma

 1. Så härligt att få se en film, där man sitter med ett leende på läpparna och skrattar ibland! En riktig ”feel-good”-film! Sen kan allvarliga recensenter få tycka vad dom vill…
  Emma heter en av mina väninnors snart 40-åriga dotter, det namnet var ganska populärt i dom åldersklasserna. Men inget regn här heller – ännu en solig dag!
  Må så gott, kram, Monica

 2. Znogge skriver:

  Det låter bra för vi är några stycken som eventuellt tänker se filmen i veckan! Om inte annat så är musiken alltid väldigt bra.

  Kram och god kväll!

 3. skogsnuvan skriver:

  Jag hoppas att jag får tillfälle att se Mamma mia den nya för allt som kan få mig att skratta och må bra behöver jag få

 4. Ölandsvindar skriver:

  Tänk att man inte ens kunde hålla fingrarna borta från fruntimmersveckan. I hela vårt liv har jag haft namnsdag på Margaretadagen och min syster på Kristinadagen. Och nu…plötsligt är det Kerstin på Kristinadagen. Nog om det. Mamma mia har gått här på vår lilla lokala biograf också men jag hann aldrig dit. Härligt med filmer där man får skratta även om de egentligen är dåliga.
  Ta det lugnt i värmen
  /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Det är ju både Kerstin och Kristina i dag.
   I dag är det hett som bara den och jag ska jobba på Kupan i em. Det känns inte speciellt lockande.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.