Allsångspremiär

Så har en av sommarens stora begivenheter startat – Allsång på Skansen, som drog igång igår kväll. Förra sommaren var vi där och var med några timmar under en av repetitionerna och det var riktigt intressant och kul att följa.

Årets premiär bjöd på en hel del godbitar, men jag måste säga att det där Robert Broberg-potpurriet blev lite långrandigt, det var ju synd att Robban inte kunde vara med själv. Ola Salo och The Ark, Anna Bergendahl plus ett gäng ”Mozarttolkare” från Polen, gjorde väl bra ifrån sig och publiken var lika entusiastisk som vanligt.

Så har vi då Carola, som inte är min favoritartist precis. Där blev jag lite fundersam! Kan Anders Lundin gjort bort sig, eller rättare sagt gjort bort henne? När han intervjuade henne frågade han givetvis om hennes medverkan i ”Det kungliga bröllopet”, om vem hon suttit tillsammans med och vem hon dansat med. Visste han inte att hon inte var bjuden som gäst på bröllopet, utan bara som artist? Hon svarade lite svävande om att hon önskat att hon kunnat säga att hon dansat med kungen och ”att han dansade minsann”. Det var den enda kommentaren, förutom att det givetvis varit en stor upplevelse och ära att fått vara med.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Idag är är det lite småmulet, men varmt och gott. Klockan två ska Åke och klippa sig och då ska jag ta mig en promenad ner till Klintehamn och passa på att handla. Jag får ta mobilen med så att jag kan lyssna på ”Sommar i P1”, för idag är det Per Holknekt som pratar och honom vill jag absolut höra. Jag såg honom på TV i vintras och det är en man som har mycket att berätta. I högerlisten under rubriken Välkommen hit har jag lagt en länk till min lista med sommarpratarna och där kan du gå in och se vilka det är som pratar och även vilka jag lyssnat på och vad jag tyckt om dem. Ännu utförligare information om sommarvärdarna kan du hitta hos Sommarlyssnaren bloggar. Där presenteras ”pratarna” före programmet och betygssätts efter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *