Allt kan hända….

…när man bloggar, det är tydligt. Jag satt här i godan ro i fredags förmiddag när telefonen ringde. Det visade sig vara en journalist från Aftonbladet. Glad och trevlig var hon, när hon förklarade sitt ärende.

Klickbar bild

Hon skulle skriva en artikel om att det nu är dags att deklarera och då hade hennes redaktör sagt att om hon nu skulle göra det, måste hon ju ha ett case.

-Och då gav jag mig ut i bloggvärlden för att hitta någon att skriva om och hamnade på din blogg och läste inlägget, där du skriver om att du redan hade varit inne på Skatteverkets hemsida och gjort din deklaration.

-Skulle du kunna tänka dig att ställa upp och svara på några frågor, sa hon. Det är så roligt att se att även ni lite äldre använder er av den nya tekniken.

Visst kunde jag det och det var inte alls speciellt komplicerat, men så sa hon att hon ju måste ha något foto också och det hade jag inget, bara selfien som jag hade i inlägget, men det hade för dålig upplösning, så det gick inte att använda.

-Då skickar jag en fotograf hem till dig, sa hon, men jag gillar inte att bli fotograferad, så jag försökte protestera.

-Det går inte för jag är inte hemma mer än en liten stund till. Jag ska till Kupan i Hemse och jobba i eftermiddag och kommer inte hem förrän sent i kväll.

-Då skickar jag honom dit, för ett foto måste jag ha!

Fram mot kvällen kom han, fotografen. Han gick där på Kupan och tittade sig omkring, men hittade inget trevligt ställe där han kunde tänka sig att fota. Han ville att jag skulle sitta vid en dator och när jag inte ville släppa in honom på kontoret, slutade det med att jag fick gå lite tidigare och så åkte vi hem hit till mig. Sen var det fort gjort och resultatet syns på fotot av artikeln, som för övrigt min svärson Thomas tagit och lagt ut på Facebook.

Jag visst ju inte alls om det skulle bli någonting i tidningen, så igår ville jag inte skriva något om det i bloggen. Det är ju inte kul att behöva gå ut med dementier! Jag letade på Aftonbladets hemsida ett par gånger under söndagen, men hittade ingenting där, så då trodde jag att man struntat i det, men så igår kväll fick jag en kommentar om att man läst om mig i den vanliga tidningen och då fick jag bråttom minsann att gå och köpa mig ett exemplar.

Så kan det gå när man bloggar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande. Bokmärk permalänken.

28 svar på Allt kan hända….

 1. Gunnel skriver:

  Nämen….jag har en bloggkompis som är en kändis! I och för sig har jag hört dig på radion också. Vad månde bliva? Sola dig nu i glansen. Kram

 2. Skogsnuvan skriver:

  Inte är jag förvånad Ingrid. Du är ju lite av en kändis och ingen har så många kommentarer som du. Åtminstone ingen som jag läser bloggarna av.

 3. Geddfish skriver:

  Grattis, kändis! 😉
  Jo, så är det nog ofta, att det hamnar i papperstidningen.
  Strongt gjort, du föregår med gott exempel. Kul!
  Kram, Gerd

 4. Vilken kändis du har blivit! Vara med på en hel sida i Aftonbladet – wow!! 😆
  KRAM
  Susie

 5. Elisabeth skriver:

  Numera rikskändis, jo jag tackar. Kul att de också hittade hem till dig.
  Jag hittade din blogg för ett litet tag sedan. Du är så duktig på att skriva, fina inlägg. Du verkar vara en aktiv kvinna med många järn i elden. Är lite ”avis” på dig och alla andra som är så IT vana, jag klarar mig bra men är inte på långa vägar så duktig som du är. Undrar hur alla lär sig alla finesser, tex bygga hemsidor mm, det finns ju förstås kurser om man inte är en självlärd begåvning
  Ha en skön vecka
  Kram Elisabeth

  • Ingrid skriver:

   Det är inte dåligt va! Att vara rikskändis. 😉
   Jag har lärt med att programmera och hantera datorn den hårda vägen, alltså prova, prova, prova. Misslyckas, misslyckas, misslyckas, men så heureka! Det gick! Då känner man sig väldigt nöjd och tillfredsställd. Jag har haft hemsida sedan 2003 och bloggat sedan 2004. Så jag har haft många år på mig.
   Ha en fin vecka själv Elisabeth och välkommen tillbaka!
   Kram

 6. Jättefin bild på dig och så roligt att dom hittade caset dom ville ha.
  Klart man måste ställa upp på bild också, går inte att försöka slinka undan där 😆
  Och bra att du fick bli lite tidningskändis då jag inte fick komma med på TV :mrgreen:

  • Ingrid skriver:

   Nej, det gick inte alls att smita undan!
   Jag läste om din inställda tv-intervju och kan inte fatta vad det var som gjorde att de inte kunde sända den. Mycket mystiskt!
   Kram

 7. ulla laiho skriver:

  Imponerande! Jag tar hjälp med deklarationerna både för företag och privat – det går lite in i varandra.

 8. Znogge skriver:

  Vilken trevlig artikel och dessutom en mycket bra bild! Du börjar bli en riktig kändis 🙂

  Kram

 9. Anna Olsson skriver:

  Hej Ingrid!
  Jag håller med i vad de andra skriver, att visst är du en kändis. Du har många läsare och det är nog för att du skriver underhållande, trevligt och ofta. Det är svårt att följa bloggar som har det glest mellan uppdateringarna, men hos dig uppdateras det varje dag och det gillar jag.
  Att bli fotad på beställning är riktigt läskigt, men du hade inte behövt oroa dig för ditt foto var jätte bra!

 10. Marlise skriver:

  Hej Ingrid
  Herzlichen Glückwunsch, Berühmtheit!
  Aber du hast ja auch internationale Leser
  nicht nur aus Schweden und Gotland
  Ich lese in Deutschland deinen Blog
  und freue mich daran.

  Grattis, kändis!
  Men du har också internationella läsare
  inte bara från Sverige och Gotland
  Jag läste i din blogg Tyskland
  och jag ser fram emot det.
  Kram Marlise

 11. Agneta skriver:

  Grattis 🙂 Men när jag läser reportens inlägg : ”Det är så roligt att se att även ni lite äldre använder er av den nya tekniken”, ja då börjar jag undra hur gammal hon är. Tekniken har vi ju använt sedan vi var drygt 50 år unga… 😉
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Ja, så är det ju faktiskt, men många i vår ålder har ändå vänt ryggen till it-världen och nekar att använda datorer. Det kommer säkert att se helt annorlunda ut om en 10-15 år, då lär det väl inte finnas några alternativ.
   Kram

 12. Lollo skriver:

  Men, vad roligt … och jag tycker att bilden är jättebra.

  Jag tror att teknikkunnandet och hanteringen av nya tekniker sprider sig upp i högre åldrar ganska fort nu. Vi växer ju alla med utvecklingen.
  De som var 70 för 10 år sedan hade ju inte samma chans som de som är 70 idag.
  de som är 70 om ytterligare 10 år kommer förmodligen att kunna ännu mer …

  Men visst är just DU lite unik med din stora bredd vad det gäller det här. Det är jättekul … 🙂

  Kram

 13. Hillevi skriver:

  Åh, detta stora missade jag ju helt när surfmängden tog slut… Aftonbladet, minsann och vilket besvär de gjorde sig med fotot – som blev så bra! Detta inspirerar säkert många som inte vågat e-deklarera tidigare.

 14. Kicki skriver:

  Vad roligt att du så ofta blir uppmärksammad tack vare ditt bloggande.
  Dom gjorde sig verkligen besvär för att få till en bild också.
  Vet du, vi kanske kommer till Gotland även i år. Jag trodde jag skulle ha valpar då så att vi inte skulle kunna åka. Men om vi håller oss tillräckligt friska så…
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.