Almedalsveckan

Jag började dagen med en tidig morgonutflykt till Hemse vårdcentral för ett PK-prov och sen blev det lite shopping i Hemse innan jag åkte hem till Klintehamn igen.

Rosorna i rabatten utanför vårdcentralen skämmer minsann inte för sig. De är hur vackra som helst! Det passar ju bra med en sådan bild, för idag är det enligt allnakku Rosars dag.

Förr i tiden kallades alla lite större och färgstarka blommor för rosar, t.ex. vallmogar, kungsljaus och päuktynne, som heter puktörne på svenska.

Min syster Kerstin och hennes man Hassine är ju här nu och vi hade planerat att åka till Visby idag och se på vad som var på gång på Almedalsveckan. Jag har ju varit där många gånger, men de inte varit på Gotland just den här tiden, så när jag kom hem från Hemse gav vi oss iväg mot Visby.

Vi parkerade utanför Söderport och gick Adelsgatan ner. De här killarna gick framför oss och killen till vänster spelade gitarr och sjöng och han var inte dålig alls. Vilken outfit han hade! Vem som var hans idol var inte svårt att se.

Nu var det dags för lunch och när vi kom fram till Stora Torget lyckades vi få ett bord på en av restaurangerna där. Det var otroligt mycket folk överallt, så det tog ett tag, men efter en tjugo minuters vänta fick vi sätta oss ner och beställa vår mat.

Mätta och belåtna gav vi oss sedan ner mot Almedalen. Rosorna är lika vackra överallt nu. Det är otroligt så de blommar!

SVT, TV4 och radiokanalerna hade alla sina tält där det pågick direktsändningar.

På Donnersplats var Siwert Öholm igång med en debatt om aborter. Vi kikade ju efter kändisar givetvis, men förutom Siwert Öholm såg vi bara Pugh Rogefeldt och honom fick jag ingen bild på. Gudrun Shyman såg vi på storbildskärm, men det räknas ju inte heller.

Småbåtshamnen var alldeles smockfull av båtar. Man kan inte låta bli att fundera över hur mycket alla dessa tjusiga motor- och segelbåtar är värda och varifrån alla pengar kommer som har betalat dem. 😉

Vi såg bara en bråkdel av allt som fanns att titta på, men man blir mätt till slut, så efter promenaden vid hamnen gav vi oss iväg hem igen.

Det har varit en trevlig dag, som vi avslutade med eftermiddagskaffe och senare middag här hemma hos mig och efter det här sena kvällsbloggande är det dags att gå till kojs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Läkarbesök, Utflykter, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Almedalsveckan

 1. Znogge skriver:

  Full rulle hos er denna vecka förstår jag. Här är det lugnet före stormen för till helgen startar Falsterbo Horse show och då blir det liv i luckan! Men samtidigt så är det trevligt när det blir lite fart och fläkt i lilla hålan!

  Trevligt med syster och svåger på besök!

  Kram

 2. Laila Östergren skriver:

  Du visar alltid Visby från sin bästa sida så man blir sugen på att åka in och titta på stan. Det är lite lättare att komma iväg när man har besök som vill se stan men vi får väl försöka komma iväg denna vecka så man får se lite av Almedalsveckan. Ni verkar alla fall ha haft en trevlig dag.
  Må så gott/Laila

 3. Ann -Marie skriver:

  Godkväll Ingrid! Jag, Baxter och en väninna gick också på stan idag. Baxter åkte i sin nya kombinerade cykelkärra/gåvagn. Många log och tyckte han var söt och hade det bra, men somliga rynkade på näsan. Jag tycker det är bra för honom då han inte behöver gå bland alla ben på den varma gatan, där det passar får han gå ur. Valpar skall inte motioneras första året så det begränsar så mycket. Visst han kan vara hemma själv men inte flera timmar ännu dessutom vill jag att han ska vänja sig vid att vara med överallt. När vi efter 5 timmar på stan ställde jag vagnen ute på gården och efter en stund så hoppade han upp i den på eget iniativ så det är positivt.

  • Ingrid skriver:

   Så synd att vi inte stötte ihop med varandra, men det var ju så mycket folk överallt.
   Det hade varit roligt att se Baxter där i vagnen. Jag förstår att ni väckte en viss uppmärksamhet.
   Kram

 4. Strole skriver:

  Vilken härlig dag & fantastisk vacker rosbuske.
  Blev så fundersam på hur det kom sig att din syster såg ut som en afrikan, tills jag läste vidare. Kunde inte hålla mig för skratt när jag förstod att detta var musikanter som gick framför er. Önskar dig en god kväll & tack för ditt besök hos mig. Kram

 5. Kicki skriver:

  Ja det är då inte för inte som Visby kallas rosornas stad. Det är rent otroligt så dom blommar.
  Här gräver jag upp mina istället 🙁
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *