Almedalsveckan

Nu är Visby fullt av folk igen och jag brukar alltid åka in en dag under Almedalsveckan för att titta på galningar, som Åke skulle ha sagt. Jag tog bussen och det var nog klokt, för det var fullt av bilar överallt, men jag gick inte direkt ner till Almedalsområdet när jag kom till stan, utan jag började med att gå hälsade på Krister, som har semester. Han och Thomas håller på och jobbar i sin trädgård och det ville jag givetvis kolla.


Det kommer att bli en väldigt trevlig uteplats för matbord och stolar på det nya trädäcket. Det gamla vara alldeles för smalt, men nu är det ordentligt tilltaget. Krister bjöd på lunch och gick och plockade ihop en god sallad i sitt ”trädgårdsland”. Alla bilderna är klickbara!

Vi satt och pratade ett tag, men sen gav jag mig iväg ner till Almedalen, för att se om det var lika stort i år, som jag minns det från förra året och det tycker jag nog att det var.


Jag gick över Klinten och tog trapporna ner till torget. Rosorna blommar så fint nu.

Jag avslutade med att gå på ett seminarium som SPF hade. Ämnet var väl inte det roligaste, för det handlade om äldres psykiska ohälsa med betoning på depressioner, men panelen, där bland annat Jane Lindell från Hattstugan deltog, hade många idéer om lösningar på problemet. Det blev lite kallt i tältet, för dit inte solens strålar nått idag har det varit kyligt. Vi fick ta till plädar för att hålla värmen.

Sedan gick jag Hästgatan upp och det var inte måttligt så mycket folk det var. S:t Hansplan var totalt igenkorkad, inte av bilar, utan av folk. Det var gott att sätta sig i bussen och åka hem till lugna Klintehamn igen.

Trevlig kväll med Allsång, Morden i Midsomer och Pang i bygget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 svar på Almedalsveckan

 1. Kicki skriver:

  Så jättefin trädgård grabbarna har.
  Kram/Kicki

 2. Znogge skriver:

  Thomas och Krister har verkligen en fantastisk trädgård! Men jag förmodar att de har ett genuint intresse båda två 😀

  Kram

 3. Krister skriver:

  Det var fantastiskt så fint vi har det!! 🙂

 4. Lisbeth M skriver:

  Vilken dag du haft och så mycke du hunnit med.Vilken fin trädgård grabbarna har och va bra att du fick lunch ochså,är nog fullt på alla matställen i stan denna vecka.
  I dag har vi haft en fin dag i stugan med barn o barnbarn.
  I morrn ska bonusbarnbarnen och jag ner till Almedalen är mycke gymnastik att se på. Dom älskar att gå där och få massvis me gratissaker. Så det blir inget seminarium för mig,men jag hade gärna lyssnat på Jane Lindell,hon har verkligen gjort mycke bra inte minst Hattstugan som är förebild för många äldreboende.
  Kram kram

 5. Anna skriver:

  Härligt att få se dina fina bilder från somriga Gotland.
  Det är ser så fint ut hos grabbarna med.

 6. Lambergsfrua skriver:

  Så trivsamt och fint det är i killarnas trädgård. Jag är verkligen imponerad. Tufft av dig att ge dig in i röran som orsakas av Almedalsveckan – men det är nog lite roligt också.
  Varm kram
  Lambergsfrua 🙂

 7. Musikanta skriver:

  Underbar trädgård och härliga rosenbilder. Snart är det väl medeltidsvecka också så då får du väl ditt lystmäte av folk, om du inte fick det den här gången :-).
  Kram från Ingrid

 8. Läste tillbaka och såg då att Ludde inte finns längre. Det är jättesorgligt – och dom som inte haft en hund som kompis kan nog inte riktigt förstå hur mycket man saknar dom! Det är ju en familjemedlem….. 😥
  Sen såg jag att du också hade tittat på Christer & Thomas pool – men var du inte i den!? 😉
  KRAM
  Susie

 9. Skogsnuvan skriver:

  Förstår att det är ett väldigt flöj den här veckan hos er. Här är det också början på semesterperioden och den här lilla byn har inte längre bara två innevånare utan bara på våran gård är vi redan 6 stycken och till helgen kommer fler.

 10. Gunnel skriver:

  Tack så mycket för skotten! De kom igår och är planterade. Nu hoppas vi att de nöjer sig med min behandling. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *