Almedalsveckan

Det blev en trevlig utflykt till Visby idag, även om den där träffen med en av mina nätvänner inte blev av. De valde att stanna ombord, för det var över 2000 personer på båten, Vision of The Seas, som skulle iland och det var mer eller mindre kaotiskt ombord med långa köer till transferbåtarna. Dessutom har de varit i Visby tidigare och tyckte att det var skönare med en vilodag ombord. Vision of The Seas är ett av de större fartygen som besöker Visby i sommar och den tar 2400 passagerare och har 800 mans besättning.

Det låg också ett USA-flaggat fartyg, Marina, på redden och nere i hamnen stod en imponerande rad av utflyktsbussar och väntade på gäster och i stan gick det massor av guidade grupper med amerikanare, japaner, italienare och andra. Visby är verkligen internationellt så här på sommaren.

Trevligt var det att träffa en av mina gamla arbetskamrater i Hästgatsbacken och prata en stund. Det är skönt att vara pensionär, men jag saknar en del av den sociala gemenskapen man har när man arbetar.På Donnersplats stod Gudrun Schyman och det är nästan lite komiskt, för henne har jag stött på förut när jag varit i Visby och tittat på det här jippot. Nu brände hon inga pengar och jag kom så sent så jag fick inte helt klart för mig vad det rörde sig om, men man kunde gå fram och låna en sån där rosa mössa och bli fotograferad.

Här är lite blandade bilder från dagen!

Dagens ordspråk:

När inga andra läten stör, så är det tystnaden man hör.

Ha en skön fortsättning på fredagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Almedalsveckan

 1. ingmarie skriver:

  ja man har inte mycket umgänge när man går hemma hela dagarna….vet hur det känns, vi kanske kan ses något efter sommaren…om du vill 🙂

 2. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Det händer mycket denna årstiden och mängder med kryssningbåtar har vi här också numer.
  De där Segways är nog bra att ha om man jobbar på ett stort lager eller liknande, men var ska det sluta om ungdomarna inte ens ids GÅ….skelettet blir skört. Och det vet vi ju hur det känns 🙁 Har sett på TV att det är poppis i USA och då ska det såklart komma hit också…
  Så roligt att du fick så många fina foton och visst är det fint med alla eleganta, stora men svindyra segel båtar som gästar hamnarna .

  Vi har regn och kvalmigt här, och i dag är båda mina källarskrubbar tömda och allt står packat i en liten vindskrubb. Jobbet gjorde fastighetsskötarna på uppdrag av hyresvärden då jag inte kan gå i trappor. Dom ska ju grundförstärka
  huset så nog lär det bli oväsen något år framöver här och sedan återstår 2 hus till som ligger bredvid. Staden står ju på lera så husen börjar luta betänkligt.

  Nu min vän ska jag ta en kopp te och en paus,för jag rensar i alla lådorna i mitt gamla och stora skrivbord som datorn står på och jösses vad man samlar på sig. Gamla CD med program till datorn som inte gäller längre…m.m.

  Trevlig helg! Kram,Agneta

  • Ingrid skriver:

   Städa varligt i ditt skrivbord Agneta!

   Jag har just upptäckt att jag gick lite för våldsamt fram när jag städade mitt inför flytten till Odvalds. 🙁

   Trevlig helg!

 3. Nämen, gick dom inte iland!? Sitta på en båt och glo, det är ju inte alls lika roligt som att guida sig runt Visby. Men jag känner igen utsagon; ”Jag har ju varit på Gotland förut!” när min kusin – som är här 3-4 gånger per år – hade sin man med sig för en gångs skull. Han hade varit på Gotland när han var 7-8 år och så några dagar den veckan vi flyttade hit och min kusin firade sin 60-års dag här. Så han hade sett allt tyckte han!
  Han föredrog att sitta hemma framför TV´n och titta på sportsändningar med en öl i handen – eller sitta på altanen och lösa korsord!! Snacka om dötråkig!!! 🙄

  • Ingrid skriver:

   Jag hade en farbror som alltid svarade: ”där har jag varit”, när vi tyckte att han skulle åka med på någon utflykt.
   De här som stannade på båten kan jag i och för sig förstå, för i alla fall hon är gotlänning.
   Men jag blev ju lite besviken ändå 🙁

 4. Gun skriver:

  Ser ut som en bra dag, och oj vad fina rosor.

 5. Elin skriver:

  Jag blev jätteglad att möta dig, jag har ju tittat in då och då utan att skriva något och det kändes bra att kunna berätta det! Hoppas att du får en fortsatt skön sommar! Kram Elin

 6. Gunnel skriver:

  Vad symboliserade de där rosa mössorna för nåt? Otur att du inte fick träffa din bloggkompis. Ha en trevlig helg

 7. Lambergsfrua skriver:

  Vilken trevlig och annorlunda dag du fick i Visby. Almedalsveckan är unik och att få vara med där IRL känns nog speciellt. Synd att dina vänner inte ville gå av båten, men jag kan förstå att det kändes stressigt med alla som skulle iland. Det är nackdelen med de där stora kryssarna med sina tusentals passagerare. Jag skulle bli stressad flera gånger om – därför åker jag inte på sådana resor;)
  Fina foton med bland annat lyxiga segelbåtar och ljuvliga rosor i Botaniska. Segways är jätteroliga att köra, men vad jag vet är de inte tillåtna i Sverige, för man kan inte avgöra vad för slags fordon det är.
  Gudrun och hennes rosa mössor förstår jag inte riktigt, men de kanske hade samband med hennes framförande. Ja ja, det finns folk till allting, brukar jag säga – och det stämmer =D
  Varma kramar,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jaså, är segways inte tillåtna i Sverige? I Visby finns det massor, till och med polisen använder dem. Fast jag tycker att de ser fåniga ut!
   När jag googlar tycker jag mig förstå att man ändrat lagstiftningen i okt 2010, så att en segway nu definieras som cykel.
   Kram!

 8. Raija skriver:

  Ordspråket var jättefint idag 😀

  Tråkigt att nätvännerna inte klev av båten, så du fick träffa dem. Men det ser ut som om du ändå hade en fin dag ine i Visby. Rosorna är på gång här också och det är så fint.

 9. Gunnar skriver:

  Måste vara lite kul med alla politiker som samlas i Visby. Jag tyckte först att Gudrun åt glass men såg sen att det var en mikrofon.
  Kan tänka mig att den botaniska trädgården är fin nu. Antar att de flesta rosorna blommar nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *