Älskade penséer – Osteoporos

Det var tur att jag var ute i solen igår, för i dag är det helt annat väder som gäller. Det har varit soligt från och till, men mest mulet.

Nu börjar de älskade penséerna ge upp och blir rangligare och rangligare, men det är verkligen tacksamma blommor. Jag planterade de första den 23 mars och ännu går det nog att ha dem kvar ett tag till, men fram mot midsommar, som alltså är nästa vecka, får jag nog byta ut dem mot något annat.

Jag hade lite svårt att somna igår kväll och fattar inte varför, så jag sov ändå tills mobilen plingade igång halv-åtta och då gick jag upp, för jag hade en telefontid med min osteoporosläkare klockan åtta.

Jag skulle få svaren på proverna jag lämnade för ett par veckor sedan. (Det kanske var tankarna på det samtalet som gjorde att jag hade svårt att koppla av?) Jag har varit utan medicin för osteoporos ett år nu och ett av proven skulle visa om jag ännu har nytta av de fem år jag ätit den. Det är inte bra att äta bisfosfonater för länge, för då kan skelettet bli skört och då kan man få frakturer av den anledningen.

De vanliga proverna var jättebra och värdena när det gäller nedbrytning av ben var riktigt bra, så jag behöver inte äta bisfosfonater ännu på ett tag. Om ett år ska det göras en ny mätning och till hösten skulle en sjukgymnast starta en osteoporosskola på lasarettet och då skulle jag bli erbjuden att vara med där.

Jag har inga större problem med min rygg just nu, men det gäller ju att hålla sig i så god form som möjligt och jag är väldigt glad att jag kom med i osteoporosmottagningens program, för där känner jag mig mycket väl omhändertagen.

Just nu skiner solen igen och jag ska passa på att åka till kyrkogårdarna och kolla hur det är med penséerna där. Det kanske blir en vända till någon trädgårdshandel sedan, för jag skulle vilja ha isbegonior på gravarna, när penséerna ska bytas ut.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Odvalds, Trädgård. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Älskade penséer – Osteoporos

 1. Det var ju riktigt roligt att dina provvärden var så bra! Grattis! Nu kan du nog sova gott i natt!
  Svensk sjukvård är ju väldigt bra, får man säga. Men man måste liksom själv ligga på lite, för att det ska funka…
  Ja, det börjar väl bli dags att byta ut penséerna…jag tror att jag ska köpa petunior, dom blommar länge och finns i så många färger.
  Vi fick 10 mm regn i en åskskur i natt, men nu skiner solen!
  Må så gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Man måste verkligen ligga på. För att få hjälp på ostoporosmottagningen skrev jag en egenremiss, annars kanske jag aldrig fått komma dit.
   Jag har petunior på gång och ska köpa några häng också.
   Grattis till regnskuren!
   Kram, Ingrid

 2. Kusin Göran skriver:

  Bra att du mår bra Ingrid. 😀

 3. Znogge skriver:

  Så skönt att du fick positiva svar och kan avvakta ytterligare ett år. Penséer är verkligen tacksamma och tåliga blommor på alla vis. Men nu är det dags att byta ut dem mot några andra.

  Kram och ha en fin fredag!

 4. Astrid skriver:

  Det är första året som jag väntat så länge med att plantera blommor så det blev mest Pelargoner hos mig
  Men nu har vi så varmt och skönt och sommaren är här
  Så många examensfina som går förbi här idag på väg till kyrkan

 5. Kicki skriver:

  Det är skönt när det är positiva svar man får på proverna.
  Du är ju också duktig på att hålla dig i form.
  Jag behåller mina penséer länge än. Satte dom inte lika tidigt som du ios.
  Kram

 6. Laila skriver:

  Skönt att dina prover var bra. Jag skrev också egenremiss till lasarettet men mitt röntgensvar skickades till vårdcentralen så jag är kvar där. Ska försöka komma ihåg att be dem kolla mina värden om ett år.
  Visst är penséer tacksamma och dina är jättefina.
  Kram

 7. Helena Sandegren skriver:

  Det känns väl skönt att proven var bra, så slipper du tänka mera på det. Vad bra att ni kan skriva egenremiss i Sverige, gäller det till flera mottagningar i sjukvården?
  Ha en fin helg, och njut av dina fina blommor.

 8. Skogsnuvan skriver:

  Så bra att du var bra i dina prover och att få gå på gympa är väl bra. Jag älskar penseer och nu när det varit svalt en längre tid så kommer dom säkert att hålla till långt in i juli här uppe. Vet du det har varit två dagar av sol och värme och jag badade för första gången igår och det var 18 grader i vattnet. Att bada är lycka lika mycket som alla fjärilar som fladdrar omkring överallt. Det är ovanligt mycket fjärilar iår

  • Ingrid skriver:

   Här har jag inte sett så många fjärilar faktiskt. Det saknar jag lite, för på Stenstugu hade vi mängder. Jag får nog ta och plantera något som lockar dem.

 9. Elisabeth skriver:

  Penséerna har så vackra ”ansikten”. De är verkligen tacksamma blommor!
  Skönt läsa att du inte behöver medicinen. Bra när man klarar sig utan, men bra att det finns när behovet uppstår!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *