Anderssons strand

Jag gav mig iväg ut efter lunch iklädd vårjackan, men när jag kommit ut på Donnersgatan frös jag så hemskt, så jag hem och bytte till vinterjacka och sen gav jag mig iväg igen.

Jag gick ut på Anderssons strand, fiskeläget strax söder om Klinte hamn, som idag visst kallas för Kalkugnskajen. Det är så fint och välskött där ute med tjärade vackra fiskebodar. Det låg bara en båt vid bryggan idag, men det lär säkert bli fler längre fram på våren.


Bilderna är klickbara!

Är det någon som vet vad de blå blommorna heter? Jag fick se dem i en trädgård när jag var på väg hem igen och har ingen aning om vad det är för någonting. Ingen syntes till på tomten och jag tror att det är ett sommarhus, så det fanns ingen att fråga.

Ha en fin fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Anderssons strand

 1. Kicki skriver:

  Jag vet inte vad de blå blommorna heter, men dom var väldigt fina. Påminner om en sort som växte hur mycket som helst i Marocko, men då fanns de både blå och blå/rödlila.
  Här blåser också ”smådjävlar” och i morgon väntas regn 🙁
  Kram/Kicki

 2. Ann-Marie skriver:

  Hej Ingrid!
  Det är nog Balkansippor tror jag. De sprider sig rätt bra och de är så söta. Kommunen har planterat sådana i lekparken utanför oss och jag har några plantor inne hos mig nu.
  Hu vad det var kallt idag innan solen kom för att stanna framme.
  Kram och förresten så kanske jag dyker upp i Klinte någon dag i veckan om det blir promenadväder. Jag hör av mig, kanske vill du hänga med ut och promenera.

  • Ingrid skriver:

   Tack Ann-Marie! Visst är det Balkansippor och gräsmattan var alldeles blå av dem. Märkligt ändå att jag inte kan påminna mig att jag sett dem förut. 🙄
   Jag hänger gärna med på en promenad. Det var så trevligt att ha någon att gå och småprata med. 😀
   Kram

 3. Göran skriver:

  Hej Ingrid!
  Anderssons strand? 80 Den har jag aldrig hört talas om. Men jag är ju ingen riktig klintebo. Kalkugnskajen sa vi när jag bodde hemma i Klite. Kalkugnen låg alldeles intill.

  • Ingrid skriver:

   Jag har alltid hört att den kallades för Anderssons strand, men vet att den ska heta Kalkungskajen.
   Hoppas allt är bra med er Göran! Det är tunnsått med bloggandet nu?
   Kram

 4. paula i pörtet skriver:

  Balkansippor har jag inte hört talas om men söta var de! Hoppas de får ordning på din medicinering också, själv äter jag Asasantin som är blodförtunnande, har svår åderförkalkning i halskärlet.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *