Andra advent – Vi har en plan

Mulet och blåsigt, men nästan 10° varmt gör att det känns hyfsat behagligt ute i alla fall, men någon promenad har det inte blivit idag ändå. Jag sov gott i morse och kom sent upp och efter morgonkaffet och en dusch var det nästan lunch och den bjöd Eva på idag.

Nu sitter jag här vid köksbordet och har just druckit en kopp kaffe. Något kaffebröd behövdes nästan inte, för jag var väldigt mätt efter den härliga lammgrytan som jag fick på Stenstugu.

Samtidigt har Eva och jag lagt upp en plan för vem som ska göra vad inför julfirandet på Stenstugu och hur vi ska göra med julklapparna. Vi beslutade att handla julklappar för en viss måttlig summa, för vi är ju lite barnsliga och tycker att det är kul med några paket under granen. När det gäller det ätbara ska jag göra inlagd sill och sillsallad till julafton och den inkokta laxen till juldagen och så har Claudio beställt mazariner, amorer och saffransbullar och Eva vill ha granar (chokladbröd). Resten ordnar Eva och Alessia. Vi har inget överdådigt julbord, men det ska till en hel del ändå. Det blir säkert en fin jul i år också!

Trevlig fortsättning på andra advent!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent, Bortbjuden, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

24 svar på Andra advent – Vi har en plan

 1. Znogge skriver:

  Så bra att di delar på förberedelserna. Det brukar vi också göra. Jag har lovat att göra Ris à la Malta och jordgubbssåsen. Dessutom ska jag baka något till kaffet. Jag är säker på att ni får en mycket trevlig och god jul på alla vis 😀

  Kram och trevlig 2:a advent!

 2. Låter som en jättebra plan tycker jag .
  Här hade vi 12 grader redan kl. 10 på förmiddagen och en förfärlig blåst! Tänk så tokigt det kan bli , nästan hela oktober var det overkligt vindstilla, och så nu då. Nog är det sant att det mesta jämnar ut sig i slutändan !

  Vi önskar dig en skön adventskväll !

 3. Kicki skriver:

  Vi har inte delat upp än, men det kommer nog bli nödvändigt.
  Vi blir ovanligt många här i jul, då alla barnen med familjer kommer.
  Jag vet ju inte i vilket skick jag kommer att vara en vecka efter operationen. Men helt klart kommer dom som är här att få göra rätt för sig.
  Kram/Kicki

 4. Gunnel skriver:

  Vi brukar också alltid dela upp julmatsförberedelserna. Det tycker jag känns bra…och rättvist. Var och en gör det den är bäst på. I år blir vi inte så många. Det är bara Rasmus med föräldrar som har möjlighet att komma hit i år. Adventskram

  • Ingrid skriver:

   Precis så gör vi också. Här är också familjen lite decimerad i år för yngste sonen firar julen med sin sambo i Skåne. De är där i hans hem vartannat år, men vi blir ändå åtta personer plus en och annan inbjuden granne på julafton.
   Kram

 5. Ann-Marie skriver:

  Jaha och vad är amoriner för godsaker då? Det gick inte att googla på. Kram

 6. Vi gör precis som ni – delar på julmatsförberedelserna! Även i år, när vi ska fira jul på Älgö hos yngsta dottern, är det en del jag ska ta med och en del ska dottern som inte ska vara med i Stockholm vill ha! Så det blir nästan lika mycket matlagning och bak i alla fall…
  Julklappar ska vi också ha och försöka hålla nere kostnaderna. Det blir lätt alldeles för mycket pengar när man är en stor familj!
  Blåsigt och lätt regn här idag, men i morgon ska det tydligen sluta blåsa. Man kan ju hoppas…
  Kram, Monica

 7. Astrid skriver:

  Låter som en god Jul. Inkokt lax har jag jag aldrig provat. Paket är kul så det ska vi också ha.

 8. Geddfish skriver:

  Låter trevligt. Skönt att ha en jul, där man hjälps åt. Jag längtar till julefriden också, med nära och kära. Och det blir lite annorlunda i år.
  Kram, Gerd

 9. TantGlad skriver:

  Det låter härligt att fördela upp det
  Blåsten har kommit till mig med. Blåst som attans i natt.

  Vacker bild, och ha en jättefin ny vecka.

  Kramkram.

 10. Kerstin skriver:

  Fint i ditt fönster! Vi har inte så mycket julbord längre. Det var värre på den tiden som min farmor och farfar fortfarande levde. Jag visste att farmor skulle bli ytterst besviken om det fattades något så jag gnodde som en galning veckorna före jul med småbarnen hängande i kjolarna. Nu tar vi det lugnare. Två av barnbarnen är vegetarianer dessutom. Vi bestämmer dag för dag vad vi ska äta under julen och det blir inte alltid julmat. Julkänsla blir det ändå av kaffebröd, godis, ljus och hyacinter.
  Kram /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Vi tar det också betydligt lugnare nu för tiden, för var det ungefär som du beskriver. I år ska vi t o m skippa lutfisken på julafton och nöjer oss med en Jansson och det kommer säkert att gå bra det med.
   Kram

 11. Karin skriver:

  Tänk om min dotter hade haft samma framförhållning som Eva. Ibland får jag reda på 2-3 dagar innan julafton vad jag ska bidra med till julbordet! 😕
  Har du en brandfilt, på tal om ditt strykjärn? Läs vad jag har skrivit i bloggen!
  Kramar i adventstid! 🙂
  Karin

Kommentarer inaktiverade.