Gårdagens film var bra och den konstiga titeln fick sig en förklaring. Filmen handlade om Robbie, som när han håller sin nyfödde son Luke för första gången, svär på att Luke aldrig ska få samma tragiska liv som han själv har haft. Efter att med nöd och näppe ha undkommit ett fängelsestraff efter en grov misshandel döms han till samhällstjänst och tilldelas en övervakare, som till sin enorma förvåning upptäcker att Robbie besitter en unik näsa för whisky.

Filmen var väldigt rolig och man fick lära sig en hel del om whisky och tillverkningen av den ädla drycken. När whiskyn ligger lagrad på ekfat avdunstar cirka två procent varje år och det som försvinner kallas för Änglarnas andel.

Sladdpåstns dag är det idag enligt allnakku och det passar ju bra, för idag får vi förlita oss på sladdpåstn. Ett tekniskt fel på postflyget gör att vi inte får någon post från fastlandet.

Sladdpåst är ett nygutniskt ord för e-post. För att kunna skicka sådan post måste man använda rump-a, det vill säga snabel-a.

Förkylningen fortskrider och jag pratade just med Eva i telefon och insåg att jag låter förfärligt illa, jag har ont i halsen och jag hostar, men jag mår hyfsat bra och tror inte att jag har någon feber, så det är nog bara en vanlig simpel bondförkylning orsakad av barnbarnsbasselusker.

Dagens ordspråk:

Den sjuke fattas bara en sak, den friske många.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...