Annandag Påsk

Annandag påsk startade med regnigt väder och maken, som sover lite dåligt, säger att det regnat från och till hela natten. Nu börjar det i alla fall spricka upp och man kan faktiskt ana solen. Vi har inga speciella planer inför den här dagen, utan vi får se hur vädret utvecklar sig.

Jag tänkte att jag skulle komma med ett litet tips idag!
När äldste sonen var här på påskafton berättade han om en sida som heter i Form. Där kan man lägga upp sina promenadrundor och få besked om hur långt man går och hur många kcal man förbrukar. Det är jätteläckert och nu har jag mätt upp alla mina rundor och ser att de ligger på mellan 4,5 och 6 km. Klickar du på bilden kan du se min promenad som jag gjorde igår. Cyklar man får man större effekt på kaloriförbrukningen, men då får man ju inte den där belastningen på skelettet som är så viktig, speciellt för oss kvinnor. Man skulle ju kunna jogga, men det känns alldeles för jobbigt, jag nöjer mig med att gå. Jag tycker att det här sättet att mäta de sträckor man går är bra mycket roligare än att använda stegräknare och jag kan inte sluta att förundra mig över hur mycket det finns på nätet.

Det var ett helt otroligt vacker väder igår och efter lunch satt vi ute på terassen och solade. Jag hade faktiskt bara ett linne på mig en stund, men det blåste lite snålt och när det sedan började dra in några molnslöjor fick jag ta på mig igen. Vid ½3-tiden var det inte skönt längre och då gick jag en promenad. Man måste ju komma ut och röra på sig och nu är det spännande att se hur naturen ändras nästan från dag till dag.

Trots att det ännu är snö kvar inne i skogen, så finns det redan tussilago på dikesrenen, inte många för jag såg faktiskt bara två stycken, men i alla fall. Och så blev jag omkörd av en motorcyklist i Muldekvior och det är väl ett vårtecken så gott som något. När vi satt ute och solade såg vi en motorcykel på väg söderut och konstaterade att det nog var den första för i år, så nu har jag sett två stycken. Lite längre fram brukar det vara långa karavaner av dem.

Ha en riktigt skön Annandag Påsk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *