Annandag Påsk

Idag struntade jag i att det är sommartid och steg upp i vanlig tid, för jag hade lite svårt att somna igår kväll. Det blev ju liksom en timme för tidigt sänggående! Det var en solig och alldeles vindstilla morgon, vilket förvånade mig, för jag visste ju att färjan från Nynäshamn igår kväll ställdes in på grund av hård vind. 4 meter höga vågor gjorde att man inte ville ge sig iväg ut på havet, men det kan ju ha varit på fastlandssidan det var besvärligt. Jag tror inte att det blåste så mycket här.

Jag satte på kaffet när jag kommit upp och tog med mig kaffekoppen ut på terrassen och satte mig där med näsan i vädret och bara njöt i solskenet. Några lärkor drillade högt uppe i skyn och i ett träd satt en talgoxe och flöjtade, annars var det alldeles stilla och tyst, ändå tills en motorcykel kom mullrande in på parkeringsplatsen, men det är ju ett vårljud så gott som något.

Mitt tålamod när det gäller solning är inte så stort, så efter ett tag gick jag in och tog på mig promenadskorna och gav mig iväg ut. När jag passerade en av grannarna höll hon också på att ta på sig för att gå ut och gå, så vi slog följe. Det är så trevligt att ha någon att gå och småprata med.

Vi tog rundan runt Warfsholmen, för det är en lagom vända på 5,5 km. Då passerar man det här vackra olvonet, som verkar blomma hela vintern. Senast jag tog ett foto av den var 1 januari och busken var nästan lika fin då.

Vi hade tur som kom iväg på förmiddagen, för strax efter det vi kommit hem igen till Odvalds började det mulna till och nu är det riktigt mulet. Inte för att det skulle kunnat hindra mig från att ta en promenad, men det är ju trevligare när solen lyser.

Ha en skön Annandag Påsk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk. Bokmärk permalänken.

21 svar på Annandag Påsk

 1. Znogge skriver:

  Här blåser det friska vindar minst sagt men ut kom vi i alla fall! Men behagligt var det inte…

  Kram och glad annandag!

 2. Agneta skriver:

  Vilken härlig promenad ni verkar ha tagit och så vackert olvonet är, kanske det kan vara ett kejsarolvon, jag tror det, och dom blommar på vintern, lite trevligt så där.
  Vi har fått upp utetemperaturen en aning men det blåser och är grått. Men det gör inget, jag tycker om att våren kommer lite långsamt!
  Agneta kram

 3. bella skriver:

  en härlig promenad. och tänk, olvonet som blommar. visst är det härligt med våren och tankarna på sommaren. livet är som bäst nu.

 4. Så fint det ser ut att vara hos dig och jag njuter då jag känner hur du njuter.
  Från första början då jag för år sedan började läsa din blogg tänker jag ”ack om jag vore pensionär” och så pass gammal att jag kunde skriva vad som helst på bloggen, öppet berätta om min dag utan att allt för många andra berörs och känner sig sårade…
  Men, tids nog.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det hjälper inte att man blir gammal och pensionär Carita, man kan ändå inte skriva vad som helst i bloggen. Även om det kan tyckas att jag berättar öppet om min dag, väljer jag mina ord noga och det försiggår en hel del i mitt liv som jag inte skriver om alls.
   Kram

 5. Bia skriver:

  Jag har inte tålamod att sitta i solen heller.
  Fast jag skulle behöva få lite färg i mitt bleka ansikte… 🙂
  Promenader är både trevliga och hälsosamma,
  jag har också några 5 km-rundor jag brukar gå.
  Olvonbusken ser inte ”riktig” ut! 🙂
  Vilken buse som blommar så där vackert tom under vintern!

  Ha en fin kväll!
  Kram/Bia

  • Ingrid skriver:

   Visst är busken fin – Kejsarolvon heter den och jag gillar att gå vägen där förbi och titta på den på vintrarna.
   Hoppas att du haft en skön kväll du också.
   Kram

 6. Musikanta skriver:

  Läste i ett inlägg från en bloggvän i Stockholm att det hade blåst så att hela huset skakade. Här har vi inte märkt något annat än att det blåst lite grann.

  Man ska inte sola för mycket – jag blir skrämd av alla forskningsrapporter om malignt melanom. Sen skriver de i nästa andetag att sola måste man för att få D-vitaminerna tillgodosedda. Jag har inte solbadat sen jag var tonåring så jag hoppas jag klarar mig. Sol får man ju ändå när man är ute och promenerar.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Nej, man ska absolut inte sola för mycket och speciellt inte när man börjar bli äldre. Man blir bara rynkig och torr i skinnet, men jag tycker om solen ändå och tål den ganska bra.
   Kram

 7. Geddfish skriver:

  Man får ta tillvara det som är.
  Jag är inte så noga med klockslaget, jag har ingen tid att passa, men vaknar rätt tidigt och tar det lugnt.
  Solar inte så värst, men har passat på lite på balkongen, har förmiddagssl.
  Nu siktar jag mot sängen, så godnattkram, Gerd ♥

 8. TantGlad skriver:

  Man kan nog känna av tidsomställningen lite……men det är skönt med ljusare kvällar.

  Vilken vacker bild på huset och trädgården.

  Kram nu från mig. 😀

  • Ingrid skriver:

   Det är jätteskönt med de ljusa kvällarna och nu när man inte måste gå upp kl 5 på morgnarna spelar det ingen roll att det blivit lite mörkare på morgnarna.
   Kram

 9. Visst är det trevligt att ha någon att promenera med! Jag brukar ju gå tillsammans med min syster som bor granne med oss, och hennes två taxar. Varken hennes eller min gubbe är så glada för promenader…
  Jag har också en hybridkejsarolvonbuske, men den är utblommad för länge sedan! Den du såg var ju jättefin!
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Gubbar är inte så mycket för promenader, det var inte min heller, så jag är van att gå ensam, men visst är det väldigt trevligt med sällskap.
   Kram

 10. Susie Bloom skriver:

  Eftersom jag har en stukad ankel så har jag inte varit utomhus på 6 dagar så jag har ingen aning om hur blåsigt det var. Rolle klagade lite på att det blåste utmed vägen från Levide när han gick sina rundor med Santos (som undrar vad matte håller på med eftersom jag inte varit ute nått med honom heller). 👿
  Vi hade gäster igår men det blev tidigt eftersom dom kommit hem från fastlandet kvällen innan, så vi kom extra tidigt i säng. Man blir ju lite extra trött när man städar, lagar mat och sen ovanpå det ska sitta och vara trevlig på kvällen….. 😉
  Det i sin tur betydde att jag vaknade extremt tidigt och låg i sängen och funderade på om jag inte skulle våga mig ut och sitta på min trädgårdspall och rensa i pallkragarna. Så gick jag upp och såg det trista vädret…..så nu blir det att sitta inne hela dagen och vila ankeln! Behövs verkligen, så det kan ju också vara bra!! 🙄
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Vilket elände med den stukade ankel. Det är nog bra att du får vila den lite extra idag, för igår blev den nog mer än ansträngd. Nu tittar visserligen solen fram, men håll dig du inne och vila i alla fall. Tids nog hinner du ut i trädgården!
   Kram

 11. Leontina skriver:

  Vilken vacker blomma olvon är, jag vet inte om vi har den här i Närke, å andra sidan skulle jag nog inte veta vad det var, om jag träffade på den.
  Visst är det roligt att promenera tillsammans med någon, jag har 2 grannar här om också tycker om att gå, tyvärr har vi inte så många vägar att välja på, eftersom sjön ligger ganska nära. Huvudsaken är dock att vi kommer oss ut och får frisk luft och motion. (Nu lät jag som någon från friluftsfrämjandet…) Kram

Kommentarer inaktiverade.